Tvåtusenfjorton.

Detta året har varit både botten och toppen. 
En salig blandning där vänner kommit och vänner gått. En salig blandning där vi sagt hejdå till nära och välkomnat nya kära. 


Denna julen har varit inte riktigt som andra då julafton spenderades med fläskkotletter, potatis och sås. Samt popcorn till Kalle Anka och onepiece. Sedan har det gått i ett sju sedan dess, dagen efter så var de det "riktiga" julfirandet med familjen. Så galet mysigt! Julklapparna ska fotas någon dag här i närheten och läggas upp, oroa er inte. Men just nu njuter jag av att bara vara och ta de lugnt tillsammans med en massa vänner. Vad vore man utan dom? Inte så värst mycket. 

Dan före doppardan.

Så trodde jag att gårdagen innehöll full rulle, HAH! Då anade jag inte hur denna dagen skulle vara. Gnott runt överallt känns det som. IKEA, kupolen, rusta och biltema på två timmar. Vidare till Ludvika. Lassa ur bilen, vidare till Hörken. Sen silverhöjden till gränges. Sen tillbaka till Ludvika, in på rusta. Hem till Justina, plockade. Sen blev det uppesittarkväll. 


Så nu så har vi ätit gott och pratar skit med vänner, skulle minsann behöva färga håret men som det är nu så får de nog vänta ett tag. Bättre lycka bästa gång! 

Hej mitt vinterland!

Det tog sin lilla tid men nu äntligen så är det även vitt hemma på min gata i stan. Perfekt! 


Idag är de full rulle, tur jag var uppe med tuppen då. Ska nu ut till Slogåsen och ha snölek med Tilla, Melvin, Justina och Kimmy. Sen mot ettermiia ska jag till Sunnan och klä julgranen vid mamms och papps! Mys på hög nivå idag kan jag säga er. 

Myser med mitt lilla hjärta.

Sitter hemma i soffan tillsammans med Mille. Det var minsann ett tag sedan, mysen! Snarkat och sovit på mina fötter och nu är de soffmys som gäller. Snart dags ut för ytterligare en promenad. 


Om ca en halvtimme kommer matte och hämtar upp polaren, sen blir de ner till Justina och mysa med henne då vi båda är långlediga nu! 

Hejsan alla tjejer från femman förresten, saknar er redan! 

Förlängt vik och min fin fina gran!

Sista dagen på detta vikariatet, sista dagen jag är uppe såhär tidigt. 

Men... Från och med åttonde januari och framåt börjar jag ett nytt långvikariat på samma skola, bara andra arbetsuppgifter! Väldigt roligt att få testa på olika uppgifter, ingen är den andra lik! Man får verkligen prova på allt inom detta yrke och det är en bra erfarenhet. För övrigt oerhört skönt att veta att man har någonting att göra de första månaderna på året! Nu är det bara att hitta på ett sommarjobb kvar.. 


Klädde för övrigt granen då i förrgår, inte den allra vackraste men den är åtminstone min, se på min fina gran.. 

Lite allt möjligt.

Denna veckan har varit hektisk på alla sätt och vis. Sovit kalastråkigt, haft huvudvärk i princip varje minut varje dag. Jobbat över.. 
Men idag på jobbet hade vi jul efter att barnen gått hem, vi öppnade paket och åt julmat. Hade det jätte mysigt! 


Mitt paket med mitt klockrena rim som var jätte svårt tydligen, innehållet var iallafall två elektriska salt- och pepparkvarnar. Kravet var att klappen skulle börja på bokstaven E. Som om det är så lätt då? Men lyckades till slut! Min första tanke var faktiskt elvisp, vilket de chansade på när de läste rimmet. Men de hade fel! 

Nej nu ska jag göra något åt mitt bombnedslag till hem, överväger på att hämta upp julgranen och klä den. Kanske kanske inte, inte bestämt mig än. 

Piroger a la Madde.

Här i veckan så var jag hemma hos Justina och bakade lite piroger till oss, så otroligt lätt recept men åh så gott det var! Kanske inte en fröjd för ögat men det är magen som ska njuta ju. 


Ni anar verkligen inte hur gott det var, galet. Nu sitter jag hemma och överväger om det ska besökas syster eller bakas bullar. Antingen eller! 

Lite snabb uppdatering i snökaoset.

Vilket väder hörrni! 
Nu är Jack Frost igång. Imorse när jag kom ut hemma så regnade det, verkligen spöregnade. Plus grader och hela köret. Men när jag väl kom till jobbet så vräkte snön ner. 


Så tog mig en liten promenad på lunchen med en kopp choklad i snökaoset. Det vräker bokstavligen ner! 

Nu börjar jag snart igen, men en snabb uppdatering blir det allt! 

It's a wrap!

Nu ni, sisådär två veckor innan julafton så har jag suttit och klickat hem de mesta julklapparna. De som saknas är till jobbets klappdragning nästa onsdag, samt till far- och morföräldrarna. Det känns ganska så bra ändock! Nu får vi bara hoppas att allting kommer i tid! Vilket det ändå bör göra, ena "paketet" skulle komma mellan 12-16 och det andra paketet har jag inte ens en aning om när det kommer. Men det bör väl komma därikring även det! Lika så det tredje som är min lappklapp! Perfekt tror jag minsann att den blir! Hoppas då det åtminstone.


Så i och med det och en liten tisdagskyss säger jag nu tack och godnatt! 

"Rustat upp"? Vart då?

När jag kom in hemma idag så tog jag mig en vända för att se vad de gjort för ändringar när de var här idag för att "rusta upp". 


För det första fann jag min gamla duschslang i handfatet (vad ska jag med den till?


För de andra har de bytt ut allting till att det är i plast istället för metall som tidigare. Vart är det bättre? 


Köket lämnades som ett bombnedslag, de hade inte alls ställt tillbaka de de flyttat utan lämnat allting på golvet, jätte kul hörrni. Sen så även här, vad ska jag göra med den där gummiringen?? 

Kanske en lapp med info hade Setat fint? 

Adventsfika.

Så var de söndag än en gång. 
Varit iväg och fikat en sväng hemma hos Therese. Adventsfika! Mumma gott det var! 


Spelade kort och hade det allmänt mys. Nu sitter jag hemma hos sambon åter igen och väntar på att få överraska! Det ska bli lite kul faktiskt! 

Mår faktiskt bättre än igår, dock massa trött fortfarande. Men det får man ju räkna med när man är rockstjärna. Skämt åsido! 

Sjukdomar och elände.

Hejsan hoppsan! 
Så var de lördag, i all ära. Vaknade imorse med tät näsa och tjock hals. Men det hade jag nästan kunnat räknat ut då jag alltid har väldigt lågt immunförsvar, ännu lägre efter att varit sjuk. Så de kan gå! Men det är som det är. 


Legat på soffan hos min helgsambo hela dagen, ända sedan jag vaknade. Inte haft orken att ta mig utanför dörren, sambon var borta på utbildning idag så de gick ingen nöd där heller att jag bara varit passiv idag. Nu ska vi snart kika på film sedan sova sova sova. Det är så det ser ut! 

Bättre lördag än såhär blir det inte. 


Tjugo frågor.

Här kommer det en lista! Första inlägget på flera veckor utan bild. Men kan vara lite roligt med lite info också? Eller? 

1. Om du fick välja att leva i en tv-serie, vilken skulle du välja att leva i då? 

Jag vet ärligt talat inte. Om jag skulle välja SoA skulle de vara som Juices fru, men allas fruar verkar bli dödade i den serien så avstår. Om det vore Desperate så nästintill samma sak, inget går bra för någon där. SATC, hmm ja vore kanske lite kul där då? Fast ändock inte. För ärligt så hoppas jag att jag kommit betydligt mycket längre vid trettioåtta än vad dom gjorde. Så denna fråga blev väldigt svår! Men var jag tvungen att välja så vore det nog... Juice fru! Jag skulle dö lycklig åtminstone! 

2. Vad ville du bli när du blev stor som barn? 

Denna är lite enklare dock! Jag ville bli författare eller lärare. Jobbar numer som lärarvikarie och har som mål att ge ut en bok innan jag dör, så mina drömmar håller i sig fortfarande! 

3. Vilken är din favorit doft? 

Hmm, karldoft! Finns inget bättre! Speciellt mäns duschtvåler, Axe lika så. Skulle kunna lukta på sådant dagar i ända! Mumma säger jag bara! 

4. Om du vore en stenbumling, vart skulle du vilja ligga still då? 

Haha vilken udda fråga! Om man ligger still i stan så blir man urinerad på och krockad med (egna erfarenheter av det sistnämnda) men ändock, att ligga still på landet känns så tråkigt. Så väljer stan! Vid vattnet! 

5. Du får veta att jorden går under om tolv timmar, vad gör du? 

Jag gör allting jag inte vågar nu! Tatuera mig, råna en bank! Ge en människa jag inte känner en komplimang! Starta ett företag! Allting skulle jag göra, allt som tycks vara omöjligt! 

6. Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet? 

Ja, vad vore inte? Om man får vara den som är den så skulle livet säkerligen vara en gnutta enklare. Fast om jag vore jag men i det motsatta könet, skulle det vara lite pinsamt att gråta såpass lätt som jag gör! Haha 

7. Vilket är ditt favoritverktyg? 

Vad räknas som ett verktyg? Det jag använder mig mest utav i min verktygslåda är ändock tumstocken. Så det lär väl vara det då? 

8. Vad gör du om tio år? 

Förhoppningsvis så jobbar jag som lärare! Har åtminstone två barn, min älskade efterlängtade hund, ett hus, men karl vid min sida. Osv osv. 

9. Vilken är din bästa danslåt? 

Den ändras flera gånger om. Men just nu är det sexy back - R n B Allstars

10. Om du var skitbra på att sy, vad skulle du sy då? 

Men kämpiga frågor! Men det skulle nog vara sängkläder, då det är det i tyg som ligger mig varmast om hjärtat! Med volanger och knappar och allt liknande! Sydde sängkläder tidigare till spjälsäng, men det är ju inte riktigt samma sak. 

11. Hur skulle du hantera det om du vann 108 560 000 euro? 

För det första så har jag ingen aning om hur mycket det är i svenska kronor. Så huruvida jag skulle hantera detta är väldigt oklart. Men vet då att min framtida hund skulle komma in i mitt liv lite tidigare än vad det nu är planerat! 

12. Vad tycker du om ordet hen? 

Avskyvärt! Vi har klarat oss tidigare utan det, så ser ingen anledning till att det plötsligt ska börja användas! Man får vara vem man vill och som man vill, men man är antingen de ena eller det andra. Så är det bara. 

13. Vilket är ditt bästa recept? Varför? 

Hmm, svårt svårt.. Har inget eget recept, men de lär vara bakelser av alla dess slag. Speciellt cupcakes! De är så färggranna! 

14. Vad tycker du om köttkonsumtion? 

Men vad är detta för frågor!? Jag avskyr att ta i rått kött, men kan inte tänka mig att vända köttfärsen ryggen för det. Vegetarisk mat är inte så tokigt, men det är inte min kopp av te. 

15. Är du beroende av något? 

Tidigare var jag "beroende" av Facebook. Men efter snart tre månader utan kan jag nog säga att jag är botad! Haha! Skämt åsido. Men jag är beroende av sällskap, avskyr att vara ensam.

16. Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför? 

Det lär ändå vara all den musik man lyssnade på i yngre dagar. Finns för de mesta någon händelse förknippad till låtarna, älskade uppväxt! 

17. Vad gör dig riktigt förbannad? 

Vart ska jag börja? Haha.. Nej men det som gör mig mest förbannad är nog ändock oärliga personer! Personer som har dolda avsikter. Personer som utnyttjar en för att själva få ut något av det. Dessa personer har tydligen blivit experter så de är inte lika enkla att urskilja längre, eller så kanske det är en annan som börjar bli allt för blind? 

18. Har du något riktigt bra husmorstips? 

Jaaa, vid halsbränna så ät BANAN! Det fungerar kanonbra! Ingen tror mig dock. Men de är betydligt mycket bättre för kroppen att få i sig en banan eller två istället för att knapra en massa piller! 

19. Finns det någon reklam som du tycker är riktigt bra? 

Haha ja! AMF PENSIONs "musikvideo" där tiden sjunger Jaaa-AA-a-aaaaa! Haha underbar! Lika ICAreklamerna! 

20. Är du lik dig nu, som du var när du var ett barn? 

Beror väl på vad man menar? Är inte lika intresserad av geggapölarna, inte alls lika rädd för alltid (ex kvalster, var livrädd för de när jag var liten!) samt att jag inte alls är lika mammig, haha okej det sista var en lögn! Men för övrigt. Klart man ändras! 

Äntligen fri från "fängelset"!

Just kommit hem efter att ha varit vid Therese och Julia ett slag, förstår ni känslan när jag äntligen fick gå ut genom dörren och hälsa på någon? En social person som mig klarar inte av tre dagar utan att träffa någon. Det är inte riktigt optimalt! Kan jag påstå utan att ljuga. 


Vi spelade kort, åt och bara mös. Riktigt bra dag har de varit! Nu ska jag snygga till mig en smula eller tjugo och åka till Smedjebacken en sväng. För att träffa min älskade Emma! Hit och dit, men lätt värt det efter dessa dagar! 

♡ kärlek i mänskligt format ♡

Ytterligare ett inlägg där en vän hissas till skyarna. En vän som kommit att betyda så otroligt mycket för mig under det senaste året. 

Du finns där för mig vilken tid som helst på dygnet. Du ser till att jag håller mig lagomt galen och ser till att jag trotts min otroliga fantasi ändock står med båda fötterna på jorden. Du gör allt du mäktar att hålla mitt humör uppe när jag helst av allt velat gå och lägga mig och dra för gardinerna. Du har funnits på ett sätt som ingen annan tidigare gjort! 


Alla mina fina utgör en liten del utav mig, men du har ett finger med i alla delar. Med dig kan jag vara arg. Med dig kan jag vara ledsen. Med dig kan jag vara glad. Med dig kan jag vara tokig. Med dig kan jag vara barnslig. Med dig kan jag vara sprallig. Med dig kan jag vara smart. Med dig kan jag vara korkad. Med dig kan jag vara jag utan att skämmas. Du dömmer mig inte, du kräver inte att jag ska vara på ett vis. Du tillåter mig att vara precis som jag är när jag är det. Jag får vara ledsen för dig, även fastän du mer än gärna vill se mig glad. Men det är inget fel med det! Men det är oerhört skönt att kunna vara som man är, speciellt då vi är av samma skrot och korn. Jag behöver inte vara tuffare än vad jag är, mognare än vad jag är, gladare än vad jag är. Du accepterar mig för den jag är i alla lägen. För det är jag oerhört tacksam! Alla borde ha en vän som dig i sitt liv, så är det bara! 

Som alla ni andra fina, ni fyller mitt liv med kärlek! Ni är få, men hellre få äkta än många oäkta vänner. Mina fina fina vänner. Älskar er till månen och tillbaka igen. 

Så var denna onsdagen slut.

Planen var idag att jag skulle städa ur lägenheten från alla baciller. Kom så lång som köket, efter det så hoppade jag in i duschen. Hux flux så fick jag nässelutslag över hela benen. Älskar min kropp när den jobbar mot mig totalt. Efter de så vart de massa tv-tittande, lite hopplockande så jag kan dammsuga imorgon. Nu ligger jag på soffan och myser med min ljuslykta tänd som jag fick i julklapp på förra jobbet av en kund. 


Som jag befarade när jag skrev det tidigare inlägget (tidsinställt) så tog ljusen slut igår kväll. Så nu är de lyktan som gäller tills jag tar mig till IKEA. Emma, IKEA, haha .. 

Imorgon till lunchen så är äntligen dessa timmar över! Då ska jag lämna denna lägenhet! Kommer hänga på dörren innan! Fy vad skönt de ska bli! 

IKEA ljus, mumma säger jag!

Om man kunde önska sig något oändligt så skulle jag önska mig en livsförbrukning på dessa ljusen. 


Fick det första paret i födelsedagspresent av Johan och Johanna, sedan dess så köper jag nya om och om igen. det är nog de allra godaste ljusen jag doftat på någonsin! Snart så är även dessa slut, så blir nog en tripp till Borlänge här framöver så jag kan ersätta dessa med ytterligare nya ljus. Igen och igen och igen. Så om man kunde önska sig något oändligt, så en livstids förbrukning av dessa ljus. Låter väl ändå inte allt för krävande? 

Önskar att jag var frisk, NU!

Så tror jag magsjukan lämnat byggnaden, men en hiskelig feber och yrsel. Antar att allt går hand i hand. Varit spyfri i snart tolv timmar, baaara 36h kvar innan jag får jobba igen. Tick tack. Tur i oturen är väl ändå att jag inte mår sådär jätte bra så sovit bort halva denna dagen, kommer sova som en ängel inatt förhoppningsvis.


Tills dess att jag blir frisk igen kommer jag att bo på soffan framför tvn och bara vara. Med lite tur kanske jag har mindre feber imorgon och orkar stå längre stunder då man kan duscha av sig de värsta bacillerna. För nu är det jobbigt nog att bara förflytta sig från soffan till badrummet. 

På återseende! 

Det här med en dejt.

Hur många av er mina läsare har gått på dejt? Vad klassas som en dejt? 

Jag personligen har aldrig varit i närheten av en dejt. Aldrig gått på bio bara han och jag, aldrig någonsin varit i närheten av en dejt. Allt mer nu för tiden så börjar jag fundera kring detta dejtande. Man dejtar någon, men vad är en dejt? För mig är ändock en dejt så som på filmer, det behöver nödvändigtvis inte vara middag bio och en kyss i regnet. Men en dejt är inte för mig en filmkväll eller glo på tv eller träffas på en parkering. 


Något i den stilen känns det som. Hur som haver, om någon kille någonsin läser detta så bjud ut en tjej på en dejt! Kom igen, det blir kul! Jag lovar! Tror jag, för vad vet jag.. Jag har ju aldrig varit på en dejt någon gång. Men jag önskar att jag får gå på en under min livstid. Bucketlist, yep! 

Första riktiga sjukstugan i lägenheten.

Huvva, legat här på den lakanklädda soffan i två timmar och håller redan på att klättra på väggarna. Detta med att vara sjuk är inte min grej! Speciellt inte när det kommer till att jag egentligen skulle jobbat idag, går miste om tre dagar. Fy farao säger jag bara. Men men, hade de bara varit en simpel förkylning hade jag gått ändå. Men här hemma hos mig har magsjukan flyttat in. Har inte haft de på flera år så känner mig mer död än levande..


Så ligger med täcket upp till näsan och ser på de sista skivorna på satc. Perfekt! Doftljusen kanske känns lite logiska eller vad säger ni? 

Tur i oturen att jag har en massa tidsinställda inlägg som kan roa er för nu orkar jag inte klicka på telefonen nå mer. Så puss och hej leverpastej! 

Ännu en måndag har nått sitt slut.

Äntligen sängläge! 
Nött SATC hela dagen, hunnit med att laga mat också faktiskt. Men nu är jag slut som människa! Dagen var skoj men de är tröttsamt för hjärnan att minnas 19 nya namn. Men men snart sitter även de i hjärnan. Nåväl! Bättre än såhär blir det inte ikväll.. 


Nyttigare mat kan man ju verkligen lyckas åstadkomma, men idag körde jag på det som var gott och som jag längtat efter helt enkelt! 

Puss o kram o nyp i stjärten! 

Med & utan!

Igår kväll när jag gjorde mig redo för soffan och ytterligare några SATC avsnitt så skojade jag till det lite med en sådan "med & utan smink" bild! Alltså halva ansiktet rent och andra halvan sminkad. 


Alltså bara ögon och ögonbryn. Resten av ansiktet har en släng av eksem så blir att se ut som hej-kom-och-hjälp-mig om jag drar på något där. Men de lyfter ganska såpass mycket ändå bara ögonen! (Sen brukar håret se bättre dagar, men som sagt de var innan sista myset i soffan!) 

RSS 2.0