Årsresume 2015

Nu lider 2015 mot sitt slut. 
Det kom med buller och bång, fart och fläng. Haft två härliga terminer tillsammans med två härliga skolor. Det har varit massor med skratt och gråt under året som varit. 

Januari:
Här var det mycket vänner, familj och jobb. Åkte även på mitt livs första kryssning. Mamma och pappa hämtade hem sin hund Vera. Började dricka kaffe.

Februari:
En månad som var full med jobb, jobb och återigen jobb. Hann dock med att gå på lite bio och vara sjuk. 

Mars:
Här renoverades min hall i lägenheten. Det var även en massa smink och lockigt hår denna månaden, samt att jag klippte av mig de mesta av håret och färgade det svart svart svart. 

April:
Månaden då jag och Johan blev vi. En ganska så snurrig och händelserik månad, med mycket oro och funderingar. Men ack så bra resultat! 

Maj:
Med buller och bång så vände jag mitt liv upp och ner. Jag flyttade till Johan, blev hundägare och husägare och extramamma och allt som hörde till. Jag lämnade min underbara lägenhet bakom om mig med sorg i hjärtat. 

Juni:
Lämnade ifrån mig nycklarna till lägenheten, slutade jobba på Park, hade influensa nästintill hela månaden. Gick på massor med mediciner som gjorde att jag varken fick köra eller dricka kaffe.  I och med det så slutade jag helt med kaffe. 

Juli:
Här fyllde jag 24 år, badade hundar pga av värmen. Var på Ludvika festen. Skrev många inlägg på beställning, kärade ner mig i en Loka smak. Tog årets bästa fotografi. Bakade, var på sportys. Hade ögoninflammation. Bejakade min dubbelhaka. Hade Melle och Tilla på övernattning. Började med min WTJ bok. 


Augusti:
Vi hade Niklas och hundarna på besök en massa. Johan hamnade på sjukhus. Vi åkte till Uppsala med hundarna. Jag köpte nya springskor än en gång. Fixade en massa här hemma. Började youtuba. Hade Harry Potter maraton. Cyklade en del. Jag badade för första gången i år. Melle och Tilla sov över än en gång. Började med planning då jag fick min Color Crush av älsklingen i försenad födelsedagspresent. 

September:
Jag köpte mina vinterskor, första någonsin. Jag berättade att jag alltid har ägg och toalettpapper hemma. Jag blev tokig i My Little Pony. Jag blev lite mer seriös med youtube. Olga flyttade hit. Jag skaffade mig min iPhone 6 gold. Träffade Elins hund Tyson för första gången. Gjorde om i farstun. Jag började titta än ett år på unga föräldrar. Jag var sjuk(för ovanlighetens skull.). Jag bakade en del och världen var mysigt gul! Jag började på mitt senaste jobb med världens bästa barn! 

Oktober:
Månaden då allt började gå neråt. Fotade fina dimmiga mornar påväg till jobbet. Videos blev upplagda i krystat tillstånd. Johan jobbade mycket. Någonstans här blev jag väldigt nere, allting kändes värdelöst mer eller mindre. Johan, barnen och hundarna fick mig att kliva upp på morgonen. Vi åkte till framtidsmuseet, dagen efter vaknade jag med vattkoppor och efter detta började en oändligt dålig historia ang min hälsa och mående. Såg dock världens bästa Insidan ut och blev glad i två timmar. 

November:
Här la jag all min energi på jobbet då Johan var borta mycket och mitt mående var i botten. Fick reservplats på skolan. Jag besökte sjukhus, fick inflammerade lymfkörtlar. Kunde knappt gå. Positivt nog så blev jag av med mina sömnproblem denna månaden. Sov mer än vad jag var vaken. Hade en Olga bredvid mig var jag än var då hon vaktade mig dag som natt när Johan var borta då jag var nere. 

December:
Började spela mycket mobilspel. Bloggade väldigt lite i början då de var kämpigt med allt. Frosten kom. Jag började spela Sims och livet började sakta bli bättre. Jag slutade på dåvarande jobbet och tog jullov. Olga åkte till Örebro ett tag då hon löper. Det vart julafton. Sen kom barnen, de har varit här sedan 26 dec. Idag åkte Tindra hem till sin mamma men Theo är kvar. Blev sjuk än en gång två dagar innan julafton, fortfarande sjuk. Besökte sjukhuset och fick syrgas då luften tog slut i lungorna efter ett hostanfall. Började fixa kalendern så den blev mer personlig. Fick världens bästa/värsta dag. (Fortfarande inte hunnit/orkat skriva om de bra!) och allt börjar minsann ordna upp sig. 

Jag är fortfarande sjuk, sover dåligt igen. Dock pga att jag sover i 70 graders vinkel på nätterna tack vare lungorna. 

Tusen tack alla inblandade för att ni gjort mitt 2015, på både gott och ont. 

Men jag är säker på att mitt 2016 kommer vara tusen gånger bättre! 

Från glädjerus till sjukhus.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, jag vet att jag lovade iallafall två inlägg igår. Men vid två tiden igår så blev jag dundersjuk. Hostade så jag spydde oavbrutet mellan 14-16 så till slut bad vc oss att ringa efter ambulans, var med doktorer 16-20 och till slut hamnade jag hemma i sängen igen. Lungorna låter som de ska, astmatest fick avbrytas då jag började spy än en gång. De enda dom kunde göra för mig var att rycka på axlarna och säga "stå ut!" Fick en slang i näsan mellan 16-17 så lungorna fick fyllas med luft efter så lång tid med att bara kippa efter andan. 

Så spenderat natten i 70 graders vinkel då jag inte fick ligga platt och sovit jätte dåligt, så blogginläggen jag planerade för igår fick aldrig chansen att komma upp. Ska försöka hitta energi att lägga upp de idag, annars finns alltid imorgon. 




Förra och denna veckas uppslag!

Hejsan hoppsan! 
Idag är det en underbar dag på många vis! Varför kommer att komma upp i ett inlägg senare, lika så hur de gick på arbetsintervjun för en vecka sedan. 

Men nu ska här visas förra och denna veckas uppslag! 


Här ovanför har vi resultatet av förra veckas uppslag. Fredag var nog den enda lugna dagen över lag. 


Här ser vi denna veckas uppslag, ni som har bra syn kanske kan läsa vad som hänt idag. Men vill ändock prata med alla innan jag skriver det ordentligt. 

Lyckan är iallafall total! 

Dividers

Hejsan hoppsan, så var det dags att blogga lite om kalendern igen. 
Även fast det är måndagar som innebär det så ville jag tjuva lite och skriva redan idag. Men som alltid kommer veckans uppslag imorgon! 
 
Idag vill jag visa er mina egengjorda avdelare eller dividers som det så fint heter på engelska, de är bara gjorda i papper utan laminering då jag inte har tillgång till en laminator. Men på detta viset kan jag byta ut de titt som tätt. Snart dags att byta ut de igen faktiskt, haft dessa ett tag nu men bara glömt att visa de.
 
 
Den med zebran blev det en ful vit kant på, men jag har levt med det. Så såhär ser de ut, de jag gjort själv. Men ska som sagt byta ut dessa då de börjar bli väldigt kantstötta. Men det känns mer personligt att göra såhär, då kan jag dessutom använda vilka sidor jag vill utan att använda de fem original avdelarna som hade sina sidor i sig. Man kunde inte byta plats. Men även plockat ut en MASSA sidor också. Men denna vecka kommer det komma upp en video dessutom på hur kalendern ser ut invändigt då det är dags att sätta i nya årets sidor, så tänkte visa igenom vad jag gjort sedan augusti i år. 
 
Hoppas ni är lika spända som jag är! 

Se julen stilla glida förbi.

Sakta men säkert glider julen förbi, imorgon är det firande hemma hos Johans mamma tillsammans med barnen. Sen ska de hem hit och vara här en hel vecka! Så på söndag kommer mamma och pappa hit med klappar till barnen.. 


Sen ska vi bara njuta av att alla i familjen är lediga två veckor framöver nu, ska bli oerhört skönt! Bara jag blir kvitt denna förkylning någon gång...

Strålande jul!

Så har julafton kommit och gått. 
Vi klev upp kring en nio tiden imorse, åt frukost och slog in de sista paketen. Sedan åkte vi ut till Sunnansjö till ett, väl där har vi ätit mat. Sett på Kalle Anka, fått paket, träffat tomten, fikat och massor med saker! 


Här ovanför ser ni mina julklappar, ett underbart kollage med bilder på de minsta bönorna i familjen, finaste ljuslyktor av Roger, målarbok (HARRY POTTER!) av Flis, Theo och Molle och så slutligen pengar av farmor och farfar. Haft de ordentligt mysigt! 

Nu ska vi bara invänta barnen på lördag så ska dom få öppna sina paket, kommer bli så spännande och roligt! 

Oops, I did it again!

Fler än jag som är som så att när det finns en miljon "att-göra" så gör jag alltid något annat roligt först som inte ens finns med i "att-göra" listan. 

Som idag, skulle klä på mig för att åka in till Borlänge och shoppa med Julia. Men kom på att den där byrån där i sovrummet är ju så tom utan tvn som stått där sen jag flyttade in. Så var ju TVUNGEN att fixa där innan jag kunde klä på mig. 


Dock blev det fasligt bra ändå, men tiden kanske inte riktigt finns till det där just nu, men men. Det blir som det blir! De blir ju julafton ändå även om jag inte får tag på hårfärg. 

Förra och denna veckas uppslag!

Blev sent, även denna vecka. Dock bara med en dag, här efter nyår tänker jag minsann vara mer i tid. Men har varit så fruktansvärt sjuk på senaste, all ork har gått åt till hundarna. 


Här ovanför har vi förra veckans resultat. Det blev en hel del även den veckan, trots att de är sista veckan på jobbet, en lugn vecka. Men så kan de gå! Detta är iallafall tomtevecka nr 1. 


Här ovanför har vi en halvsuddig (förlååt) bild på denna veckan, tur de kommer komma en bild lagom på måndag med en klarare bild. Detta är alltså denna vecka, tomtevecka nr 2. Är sjukare än sjuk men de är ändå oerhört mycket saker att stå i imorgon och fortfarande idag faktiskt. Men de löser sig! I värsta fall får granen kläs på julaftons kväll, den kläs ju först och främst för barnen. 

Nu ska jag invänta Johan som är på ingång efter sitt sista pass detta år, ska bli skönt att få ha honom hemma nu, varit mycket jobb för oss båda! 

När man har en massa måsten.

Den här förkylningen alltså, jag förstår inte! Varför är de alltid jag som blir sjuk? Haha.. Jag orkar inte med de mer. 


Ser ut som Rudolf med röda mulen, alternativt Rudolf med röda överläppen. Det har bara gått en-två dagar, är helt söndersnyten under näsan. Feber och hosta. Två dagar innan julafton. Vad har jag gjort för fel? Varit konstant sjuk sedan slutet av oktober. 

Blir en dag på soffan, jag måste dock åka och handla. Så måste jag slå in julklapparna. Bära upp och klä granen. Städa huset. Färga håret. 

De blir visst inte så mycket soffhäng trots allt. 

Sjukstugan än en gång.

Här har vi min utsikt de senaste timmarna:


Legat på soffan mestadels av eftermiddagen och kollat på film. Vaknade dunderförkyld imorse och de tycks bara bli värre, jag lyckades då ta mig igenom både arbetsintervjun imorse samt julklapps shoppingen. Så nu är de nästintill färdigt! Finslip kvar bara, så slå in allt. Men ska denna förkylning hålla i sig blir det nog ingen gran i år, orkar inte. Nu ska jag masa mig till min syster och hälsa på, tjåla skit och bara vara ett tag. Vi saknar varandra! Sen blir de pirre och film när vi väl är hemma, min fantastiska sambo och jag. 

Minus det faktum att jag varit konstant sjuk sedan slutet av oktober så känns livet ändå ganska så bra! 

Kommer att blogga om intervjun här framöver, men hur de gick får ni inte veta riktigt än! 

Hur det är och hur det inte är.

Hejsan älskade läsare. 
Som ni kanske redan förstått så har jag nu jullov, tänkte ge er en liten uppdatering som inte resulterar i Sims. 

Igår så sa jag hejdå till mina kära barn, vänner och kollegor på Saxdalen skola. Jag kommer sakna varenda en där! Både de barn jag spenderat de senaste tio veckorna tillsammans med, men också de andra barnen som jag utvecklat en bekantskap med vis raster, matsalen samt temadagar. Men på måndag ska jag iväg på intervju inför våren och 28 dec får jag mitt slutgiltiga svar på om jag kommit in eller ej på skolan. Hoppas inte på allt för mycket, men ändå finns så klart hoppet där. 


Imorse vaknade jag som en svarthårig guldlock. Såhär som vi ser ovan är hur mitt hår ser ut om jag inte borstar de efter tvätt, då blir det megalockigt. Hade kunnat varit vackrare, ta mig rätt. Men jag bil så gärna ha lockigt hår, men inte trollockar så som mitt är. Sakta men säkert blir det längre iallafall vilket jag är oerhört glad över!

Nu ska jag återgå till att spela lite, i vanlig ordning, sedan tror jag vi ska påbörja det "hemliga projektet" här hemma. Lovar att det kommer att komma bilder om vi gör det. Ha det så bra så länge och längta efter en snöig jul precis som jag gör! 

Lätt uppdatering.

God morgon, nu är det lov. Fick sova ända fram till klockan nio för Charlie idag, vilket är lyx som bara den! Johan sover fortfarande så jag tänkte faktiskt fortsätta spela sims, blivit lätt beroende. Tänkte även uppdatera er som är intresserade om vad som hänt sedan sist jag uppdaterade om spelet. 
 
 
Här ovanför har vi Hilma som ungdom, hon har växt upp och här är det dags för generation 3 att födas, det blev en liten flicka som fick namnet Melody. Hon ska bli sporttönt när hon blir stor. 
 
 
Efter en längre evighet så valde Tyra att gå vidare, så min startsim dog. 
 
 
Hon fick en vädligt fin hedersplats att vila på, vill dock flytta. Hållt på och smsa fram och tillbaka med min vapendragare om detta.
 
 
Då jag har deras åldrar på ganska så låg nivå så går det fort, här har vi Melody vuxen och allt. Dock bara bakifrån då hon fiskade, men hon är lilahårig iallafall. Hon har en pojkvän men vi väntar på att han ska växa upp innan vi kan göra slag i saken och fixa oss en generation 4.
 
Lite lätt och snabb uppdatering, även fixat en kategori för detta. Som oftast då jag blandar in mitt sims i min blogg, vilket händer nån gång ibland. Hoppas iallafall att ni tycker det är lite underhållande trots att jag är en "vuxen tönt". 
 

The Sims 3

Min absoluta bästa bloggföljare fick in mig på sims spåret än en gång. Inte spelat det på vad som känns som en evighet, men nu är jag fast i träsket igen. Så i detta inlägg tänkte jag faktiskt visa er lite bilder från mitt spel, på huset främst samt de jag spelar med. 
 
 
Här har vi alltså huset som "jag" bor i, spenderade hela två timmar med att bygga detta. Alla möbler är från originalspelet, lika så allting annat. För när jag byggde huset så hade jag bara originalspelet installerat. Så lade faktiskt ner en massa tid på detta huset, ville få det rätt med en gång. Dock har jag hunnit bygga ut det en gång sedan jag började spela. 
 
 
Här ser ni huset uppifrån, dock med alla väggar nedfälda. Hela huset går i vitt, grått och blått i olika nyanser. (Samt gula blommor utanför dock.) Om vi börjar uppe till vänster så har vi ett vardagsrum, två toaletter i olika storlekar samt ett kök. Sen nere till vänster ser vi sovrummet, hallen och hobby rummet. Dock så har jag som sagt byggt ut och det har jag gjort "upptill", man går via vardagsrummet till en ny hall och där finns ytterligare två sovrum. 
 
 
Här har vi trädgården som omringar parkeringen. 
 
 
Sovrummet i närbild, dock är sängen utbytt till en dubbelsäng numera. 
 
 
Här har vi köket i en helhet, lite blandade mönster men i mina ögon så går de ändå ihop i detta köket. Här inne har jag dock satt upp lite mer väggdecor och lampor då det var lite väl mörkt på kvällarna. 
 
 
Sist men inte minst vill jag presentera familjens medlemmar, än så länge två till antalet. Mamma Tyra och dottern Hilma. Nu är dock Hilma en tonåring och Tyra snart en gamling.
 
Som jag älskar detta spelet! 

Frosten och allt som är vackert.

Minus det faktum att det är så kallt så man tror kroppsdelar ska trilla av, en stor brist på snö, 19 grader inomhus när jag kom hem från jobbet då inte Johan är hemma om dagarna så är ändå den här tiden på året oerhört fin. 


Frosten förvandlar allting vitt utan snö, sjöarna börjar få sig ett lager is och det är så mysigt! Enligt vädret så ska det snöa imorgon, jag håller tummarna! 

Nu är det bara tre dagar kvar, på fredag slutar jag jobba där jag är nu. Kommer sakna varenda kotte! Men det går ingen nöd på mig, redan på måndag ska jag på intervju inför våren. Men hoppas ändå någonstans djupt där inne att jag kommer in på skolan till våren, jag vill så gärna. 

Nu är de iväg till jobbet, denna kalla vintermorgon. 

Förra och denna veckas uppslag!

Hejsan, nu är jag här igen. Det tar en stund mellan gångerna, men de får vara så ibland. 


Här ovanför har vi förra veckans resultat, det var en ganska så lugn start på veckan, de är det som oftast då Johan åker. Sen så buntar de ihop sig. 


Här ovan ser vi denna veckas uppslag. Tomtetema både denna och nästa vecka. Då de ändå är jul nästa torsdag! Så har kontrat mellan röd och svart penna denna vecka, för att liva upp det lite. Den gröna pluppen i hörnet ser lite fel ut, men ska sätta in grönt när Johan jobbar som vanligt. 

Nu ska jag åka till jobbet, ha en bra dag! 

Förra och denna veckas uppslag!

Hello! 
En dag för sent men någorlunda i tid iallafall! 


Så var det dags att se över förra veckan, den blev lite smyckad som alla andra. Alla tidigare. Men jag är nöjd med dess utseende! 


Så var det dags att visa denna veckas uppslag, ett hello Kitty tema än en gång. Det börjar sina på klistermärken. Men jag får ihop det. Får göra det bästa av situationen tills jag hittat på nå mer klistermärken som jag kommer att gilla! 

Heja heja! 

Lite av allt möjligt.

Mina dagar rullar på i vanlig takt, mer eller mindre samma saker sker varje dag. Inget som är mer värt att nämnas än något annat. Så kan det vara ibland. 


Har nördat fast mig i ett spel som jag laddade ner med "Julkalender 2015" appen, detta fanns på dag ett. Sen är de bara tråkiga spel för övrigt. Men detta har jag fastnat totalt för! Är på level 15 redan, så om någon mer spelar detta så säg till! 

Idag är det söndag, så de kommer att tvättas en del, städas lite och sortera lite bland sakerna som ska iväg härifrån på fredag ner till Örebro. Tar lite i taget så blir det inte så stressigt mot slutet av veckan. Så ska jag dekorera lite i sovrummet då Niklas lånat TVn som vi hade där (som vi aldrig använde) så nu är det tomt mer eller mindre på ena sidan av sovrummet. Så lite pill och fix där. Tömma lådan med alla DVDer och flytta ner dom till skåpet som blir tomt nu snart också. Det blir bra de här! 

Under kan ske!

Var iväg till kupolen i måndags med hjärtat och Elin på jakt efter klänning/tunika. Lyckades faktiskt fynda både och! 


Denna "tunika" tröja köpte jag på kupolen, har redan en i vitt leopardmönster och så en i guldfärgat zebramönster sedan tidigare. Älskar dom allihopa! Vill även lägga till med en vinröd men får se. Denna är iallafall mossgrön, ljuset gjorde den ljusare än vad den är, skulle mer säga att den ser ut som där vid kragen i skuggan. 

Sedan köpte jag en svart klänning med ett "hål" vid knäppningen i ryggen, tänkte premiär använda den på Nobeldagen nästa vecka på jobbet då vi ska vara lite "finare" än vanligt.

Köpte även ett par leggings till så jag kan börja kasta de med små hål i sig. 

Ser ni, även jag kan shoppa! 

Förra och denna veckas uppslag!

Lite sent på dagen, men de kommer åtminstone upp! 


Här ovanför ser vi förra veckans uppslag, lejon tema. Jag fick stryka över lite information som jag inte vet om jag vill dela med mig av riktigt ännu. Där på måndagen. Veckan var fullspeckad som jag även skrev igår. Dock lyckades jag hinna göra uppslaget igår men hann inte ladda upp det. 


Här ovanför har vi alltså denna vecka, det blev lite guld/blå/apor tema. Johan valde denna vändan, fullt ut! Hur resultatet på denna blir får vi se på måndag. Ska se till att de finns tid till att göra denna söndag, förhoppningsvis även en video för nu är det någon vecka sedan. 

RSS 2.0