Charlie!

Hallå! 
Ny vecka nya tag, upptäckte igår ännu en knöl fast i den andra ljumsken. För er som inte hänger med så har jag åkt på inflammation i lymfkörtlarna efter vattkopporna, så nu har knöl nr 3 dykt upp. Blir trött på de men det är väl jag i ett nötskal, få sjukdomar och följdsjukdomar man aldrig hört om. 

Idag har det inte kommit något uppslag då jag inte haft tid helt enkelt att göra det igår som vanligt, så det blir till att göras och läggas upp imorgon. Haft full rulle hela helgen med barn och julbord och övrigt. Sånt som kan hända! 


Mitt matte hjärta svämmar över nu för tiden, älskade Charlie har flyttat in en dörr. Jag fick ångest förra söndagen att de var så kallt (fast han är en tjockpälsad vinterhund) så han fick flytta in. Det får kanon! Jätte mysig och helt annorlunda mot tidigare försök att flytta in. Bara en olycka men de blev av för mycket glädje vid ett besök. Annars så inget! Min kropp är fri från bitmärken, några blåmärken har han gett mig men han är inte riktigt helt med i de att han är över 60cm i mankhöjd, tror han är en smidig chihuahua eller något åt det hållet! Men min fina är så duktig! Legat och sovit två timmar på soffan idag, rekord då han hittills bara kunnat legat still kring 10 minuter. 

Bästa pojken! 

Färgade bläckpennor!

Man vet att man har världens bästa sambo när han stödje och sponsrar ens hobby, även fast den är så "töntig" som planning. Men de har verkligen underlättat mitt liv sedan denne kom in i mitt liv, allting står, svart på vitt. Behöver bara slå upp så finns de där, något jag undrar när de hände så finns de där. Allting finns där. 


Idag fick jag färgade bläckpennor av honom, så jag kan matcha mina upplägg. Blir så glad! Även fast du inte är intresserad så lyssnar du, låtsas bry dig och köper fantastiska ting! 

Några ord från en jag.

Livet rullar på. 
Än de ena än de andra. Hänt en del positiva saker dessa dagar som gått. En sak som jag inte kan berätta riktigt än. Men vi får se, den som väntar på något gott. 


Delade sängen med damen här i måndags, mysigt som få var de! Ända tills jag vaknade av att hon låg och fes mig i ansiktet. 

Jobbet går bra, rullar på i vanlig takt. 
Sakta men säkert mot slutet. 
Tre veckor kvar. 
Kommer sakna barnen jätte mycket! 

De var väl några ord från mig, hej! 

Förra och denna veckas uppslag!

I tid denna gången! Woho! 
Dock ingen video då jag inte gjorde hela uppslaget i en sittning. 


Ovanför ser vi hur förra veckan blev att se ut till slut, ändock rätt så full. Massa intressant hände här. Eller inte, lite akuten och doktor i helgen bara. 


Här ovanför ser vi denna vecka, lejontema. Hoppas att fredagen inte blir så händelserik då den är ganska så full. Med klistermärken menar jag. 


Jobbkalendern går på samma tema, samma tejp och lika klistermärken. Ganska så fint om jag får säga det själv! Händer inte så mycket där heller. Dock får ni inte se "resultatet" av den då det som sagt är min jobbkalender, kan stå saker gällande barnen där och så vidare. Men känns ändå roligare när jag mötes av detta när jag ska planera och skriva in vad som hänt eller händer. Vet dock att de är slöjd på fredag, så måste hitta på något att planera då! 

På återseende! 

Charlie och Olga.

Vi var ute och gick med hundarna igår, tog oss runt den vanliga kissrundan. Tog dock tio minuter längre tid än vanligt men de är väl så när man inte riktigt är uppe i samma hastighet än. Har ju trots allt omläggning och svullet lår. Men jag tycker ändå de var bra gjort av oas, heja heja! 


Jag testade på att hålla och gå med båda, utfall jag skulle bli så tokig att försöka gå ut och gå med båda själv. Skulle nog funka om vi inte mötte någon annan hund. 

Kramkalas och glädje!

Hejsan hoppsan! 
Energin är på topp! Vad mycket det ändå gjorde att de gick sönder och att sedan vara vid doktorn igår. Hallelujah! 


Tog en rejäl sovmorgon imorse till tio, väl då vaknade jag av att någon andades i mitt ansikte, Olga hade tröttnat på att vara vaken själv. Så vi hade kramkalas i sängen imorse, jag, Olga och Johan. 

Nu håller vi på att städa, tvätta och rensa bland kläder för fulla muggar. Förbereder inför veckan som kommer, då ska här putsas fönster! Älskar energi! Dock vågar jag inte "ta ut mig" för mycket, ifall att liksom. Så promenaderna står Johan för än så länge. Men imorgon ska vi ut igen, hej och hå! 

Jag känner mig gladare än på länge idag! 

DIY poster.

Lätt extremt jätte uttråkad. 
Känns som att när knölen (som var en böld) sprack så fick jag åter all energi på en och samma gång. Så har gjort en egen "poster" och satt på barnens dörr. 


Varför betala flera hundra när man kan göra en egen och göra den personlig? Det undrar då jag. 

Nej, försöka komma på något att göra av min energi på då herrn i huset har allt annat än energi. 

Blubb blubb.. 

Förra och denna veckas uppslag!

Väldigt sent, men jag förvarnade. 


Förra veckan blev såhär full, testade på att skriva med ett annorlunda typsnitt och de var roligt, blev mer personligt. 


Denna vecka gjorde jag här för någon timme sedan, i efterhand. Inte lika rolig. Men så kan de bli när man inte är helt 100%, men de tar vi i annat inlägg. 


Såhär ser min kalender ut. Den börjar bli bra "bullig", ändå så har jag plockat ut hela nästa år ur den. Vill göra en "setup" video men vill ju inte prata.. Dilemma! 

Från den ljusa sidan!

Nu ska vi titta på ljuset i tunneln, nej knölen är inte borta. Men man måste ju se det positiva i saker också. Så jag har gjort just det. Jag har sett till det positiva. Det är att jag har så ont mot eftermiddagarna att jag somnar i rimlig tid äntligen, efter att ha haft sömnproblem i månader, och kan kliva upp i tid. Vanligtvis har jag vaknar nu men inte klivit upp förens om en 20min. Så kan ju räkna det som ett plus iallafall att jag kommer upp ordentligt! 


Kanske även hinner känna mig hungrig nog att äta frukost innan jag åker, vem vet? 

När de inte blir som man tänkt..

Det är en berg och dalbana just nu, men den lutar mestadels nedför. 
Först kom vattkopporna, sen blev de avbytt med en inflammation i benet. Den har fått över men nu har jag en knöl i ljumsken från helvetet (man får svära när man har så ont att ALLT man gör känns som tusen nålar!) som håller på att görs mig tokig! Att sitta gör ont, att stå gör ont, att gå gör ont, att ligga gör ont. Allt gör ont! Trött på det här nu, så om de inte gett med sig tills imorgon så blir de doktorn med de här. Försökt väntat ut de men de fungerar inte, tagit alvedon och Ipren hjälper inte. Den blir bara större. Har även baddat den med alsolsprit, tro mig det gjorde ont! Har ju fått som ett skavsår på den då den bara växer och växer och skaver mot troskanten. Ett rent helvete. 

Så kalendern har blivit enormt lidande. Tänkte göra i ordning den i helgen. Bättre sent än aldrig! 

Har spenderat hela eftermiddagen med att ajja mig i soffan och tittar på världens bästa barnfilm Inside out igen. Så bra! Älskar Bing Bong! 


Världens mysigaste film! Love Love it! 

Nu ska jag ta min fotboll till ljumske och lägga mig. Jobbet kallar imorgon, Harry Potter dag hela dagen med olika uppgifter till! Kommer bli kalas! 

DIY kalender!

Så jag vet att jag är efter med veckan uppslag även denna vecka, har inte gjort något än med denna vecka så därför är det försenat. Tänkte göra ikväll efter jobb och barnvakteri, så håll ut! 

Men tänkte ändå dela med mig lite av vad jag gjorde hela eftermiddagen igår! (Främst för att hålla mig vaken, hehe) 


Jag dekorerade min Filofax med en massa saker inuti! Planen är att denna ska vara med på jobbet så jag har allting på ett ställe, så jag har full koll på när jag gjorde vad. 


Har ännu inte gjort någon framsida, men här ser ni att jag gjort en folder för lösa ting som behövs sparas av olika anledningar. Samt alla avdelare. 


Första blå tabben innehållet veckorna. Än så länge finns där bara till årsskiftet då jag slutar på mitt nuvarande jobb veckan före jul. 


Den mörkrosa tabben innehåller "veckans att göra" listor, to do listor. Där kan jag bocka av när det ska göras och också gå tillbaka och se när jag gjorde en specifik sak som läxförhör och dyligt. 


Den mintgröna tabben innehåller anteckningar, man kan aldrig ha för mycket av anteckningspapper. 


Den ljusrosa tabben innehåller vita papper med grön kant på (vet att de ser rosa ut) också helvita papper, man kan aldrig ha för mycket anteckningsmöjligheter som sagt. 


Och den sista beiga tabben hushåller alla plastfickor som kom med filofaxen. 

Nu gynnar den mig mer än tidigare då den bara låg i ett skåp. Jag kommer troligtvis använda denna till skolarbeten och sådant om jag kommer in på skolan här framöver. Den som lever får se! 

Resultatet!

Allt som allt blev de 20 st häften om olika uppfinnare, fördelat i 20 st plastfickor inköpta idag på dollar store. Med 20 st post-it, en per ficka, med vilken elev som ska ha vilken uppfinnare. 
Lika så 13st rättade läxförhör. 20 st rättade prov. Jag har jobbat flitigt denna helg! Skrivaren har gått varmare än någonsin, men nu är jag redo för dagen! 


Sen hem och hämta Olga för att sedan bege sig oc putsa fönster vid mormor. När det är färdigt blir det hem och göra i ordning pappershögen inför imorgon. Sortera och märka upp och göra sig förberedd för alla om och men. 

Livet som lärare = massvis med papper. 

Förlåt än en gång.

Känner att livet börjar glida efter allt mer och mer. De är ganska så mycket just nu överlag. Så då blir bloggen lidandes, löften om bättre uppdatering ges men uppfylls inte. Hinner inte riktigt med. 

Sitter för tillfället och skriver ut en hel drös med info om olika uppfinnare, vilket jag gjort den senaste veckan all ledig tid jag haft. 


Samtidigt så är det två hundar som kräver uppmärksamhet, två barn, en sambo, ett jobb, en massa. Så någonting måste sållas bort och det blir bloggen. Ska försöka att bli bättre, denna gången tänker jag inte blanda in något löfte. 

Oavsett vad så sitter jag nu och väntar på att ett 15 sidor långt dokument ska skrivas ut, än så länge är en sida färdig. Känns som detta kommer ta en smärre evighet! 

Förra och denna veckas uppslag!

Lite sent uppladdat men eftersom det denna gång även blev en video så tar de ju som sagt lite längre tid att knåpa med inlägget. 
 

Här ovanför ser vi resultatet av förra veckans uppslag. Hände inte allt för mycket i början av veckan. 
 
 
Här ovanför ser vi denna veckas uppslag. Äntligen kommit på ett någorlunda smart sätt att tejpa för hålen men ändå kunna bläddra, hur ser ni i videon nedanför här: 
 
 

Allt för ofta..

Usch vad hemskt dålig jag varit nu senaste veckan på uppdatering, men egentligen har inte mycket hänt. Jobbat varje dag och efter jobbet har jag varit så slut att tanke på blogga varit obefintligt. Mest legat på soffan efter jobbet och alternativt sett på serie eller sovit. Alltid lika trött första veckan efter ett lov, men denna kommande vecka är tanken att jag ska vara mer aktiv både här, instagram och youtube. Min sabba den här boken börjar lida mot sitt slut, mindre än tjugo sidor kvar. Vad ska jag göra när den är slut? Hmm, värt att tänka på.


Gjorde dock en egen rund halsduk här om dagen, tog ca 30min att göra. Lite gles då jag hade för tunt garn men en perfekt hösthalsduk. 

Nej nu måste jag sova så jag orkar med morgondagen, hoppas alla mår bra och håller sig friska i höstrusket. 

Puss o kram! 

Förra och denna veckas uppslag!


Här ovanför är förra veckans uppslag. Hände som sagt inte sådär jätte mycket med tanke på att de var vattkoppsvecka. Men tack och lov har alla torkat, nu är de bara att vänta på att skorvarna ska trilla av sen ser jag ut som jag igen! 


Här har vi denna veckas uppslag. Tejpen längst ner är glittrig, syns lite dåligt. Denna veckan är nästintill ännu lugnare, ändå är det jobbvecka. Inga barn denna vecka då vi bytt vecka. Så de kommer nästa helg. Kommer sakna sönder oss! 

Mission impossible.

Så var det söndag. 
Denna veckan hade minsann kunnat gått betydligt bättre än vad den gjort, för ack så tråkigt jag har haft! Men men, vad kan man göra? 

Idag ska jag försöka mig på något som känns omöjligt, tvätta håret. Jag har sköljt igenom det under veckans gång men tack vare kopporna i hårbotten så har jag inte kunnat eller ens fått haft i schampo. Så smörpaket deluxe, men som sagt ska här testas på att tvätta det idag. Och borsta det, vilket också är något som inte gjorts på en veckas tid. Herregud säger jag bara! 


Tanten är kvar här hemma, min gulltant! Vad tokigt de kommer bli när hon flyttar hem igen.. 

RSS 2.0