Där kom värmen!

Med buller och brak! 
Herre min je vad varmt det blev! Skönt kan jag tycka, men ändock påfrestande varmt. När jag åkte från jobbet idag såg jag nog iallafall de värsta med sommaren.



Bilen var helt täkt av ett gult lager pollen. Inte ett dugg mysigt. Rätt så vidrigt faktiskt om ni frågar mig. 

Nej nu ska jag andas ut ett par gånger sen svira om och gå ut. Började klippa gräset när jag kom hem men det blev på tok för varmt i kläderna jag hade på mig. 

En stor nackdel med hus är den där gräsmattan, det har hällregnat nu när Johan varit hemma så de inte gått att klippa gräset, men när han åker blir det strålande sol. Tjopp sa de så var de närmare djungel utanför. Sjukt vad fort gräset växer på en dag! 

Ren och fin bil!

Hejsan mina kära vänner!
Eftersom det nu är tillbaka till vardagen så blir de ju automatiskt som så att jag på söndagen sätter mig ner och börjar fylla upp veckan. Så denna vecka är ändå rätt så spikad. Ett inlägg per dag åtminstone, som ni har längtat! 

Dock så blir ju alla inlägg att handla om helgen som varit, men de är väl bättre än inget? 




I söndags så tvättade vi bilen, så ren den blev! Haha, nu ska den bara städas invändigt men de har varit så dåligt väder i helgen så ville inte stå ute i regnet. 


Den glänser verkligen! Men vänta tills solen kikar fram, då är den gul av pollen igen. De tråkigaste med våren och sommaren. Det där nedrans pollen! 

Tvätt, tvätt och åter tvätt.

Hejsan mina kära vänner!
Så var det måndag, tillbaka till verkligheten på riktigt idag! Börjar jobba äntligen! Ingen är så glad som jag idag, det vill jag lova. 

Så medan jag jobbar ska ni få höra min vanliga söndags rutin. Det är en städ och tvättdag. Men igår blev det inte så mycket städ, vi flängde runt halva Dalarna kändes det som. Fastän det bara var Ludvika och Smedjebackens kommun. Men jag var inte med till Smedjebacken. Jag stannade hemma och tvättade som en tok!


Såhär såg tvätteriet ut efter vikningen. Dock så var det där inte allt, måste nog lägga till en till dag som tvättdag, inte bara söndagar. 


Denna korg är nog värst iallafall, det är strumpor. Para strumpor är väl det tråkigaste som finns? Varför kan vi inte vara sådana att vi köper svarta strumpor. Lägger i en låda så behöver man inte para, hur smart!? 

Jag tycker det känns lockande iallafall.

Förra och denna veckas uppslag!

Så var det dags för veckans uppslag, lite sent men ändock rätt dag! Pyntade denna vecka precis då jag inte orkade göra det igår. 


Här ovanför ser vi förra veckans resultat. Ganska så fullt, det är klistermärkena som gör det! 


Här ovanför ser vi denna veckas uppslag. Lite hemlisar denna vecka, en syns på bilden och en annan skrev jag i efter att jag tog kort. Spännande vecka det här! Den här veckan ska jag även beställa mer klistermärkspapper, dock ska jag testa på en annan hemsida och andra ark. Kanske blir bättre kvalitet, då jag tycker att detta papper är för tunt. 

Så nu vet ni hur veckan ser ut än så länge! 

Måndag än en gång.

Hejsan mina kära vänner! 
Usch vad jag är dålig på att uppdatera er, men jag gör inget om dagarna. Ligger på soffan, sover, äter. De är typ det som händer i mitt liv. Rösten har äntligen vänt och är påväg tillbaka, dock har den en guppig väg framför sig. Iallafall som det är nu. 


Den kommer och går, dock är den här mer än borta nu. Vilket känns skönt! Men jag blir så slut av att använda den dock. Därav sovandet, samtidigt som jag knappt får sova för hostandet. Det tar liksom ut varandra! 


I helgen testade vi på att grilla såna korvar som är så populära på Facebook för tillfället, men de blev inte alls goda. Tummen ner får de av mig! 


Barnen blåste såpbubblor och vi var ute nästintill hela helgen. Igår fyllde brorsan 30 år så då var vi där och åt och umgicks. Barnen lekte för fullt på bakgården. De var en bra dag! 

Bland blommor och träd.

Hejsan mina kära vänner! 
Den här månaden har gått allt annat än bra! Jobbat allt som allt fem dagar hittills, sen har jag varit sjukskriven. Den här rösten är inte min kompis, vilket den behöver vara för att kunna jobba. 


Varit hos världens bästa mamma och pappa några dagar den här veckan. Skönt att bara sitta och slippa tänka. Är sjukskriven till tisdag, på onsdag förväntas min röst vara tillbaka. Jag är tveksam till det jag. Men vi får se! 

Förra och denna veckas uppslag!

Hejsan mina kära vänner! 
Helgen blev tom på bloggen. Sov mig genom helgen. Febern är borta, tyvärr Rösten också fortfarande. 

Men något som iallafall de är ordning på är måndagarna! 


förra veckan blev riktigt knökfull, jag gillar det på något vis. Även fast jag var sjuk majoriteten av den så lyckades jag fylla upp den iallafall! 


Här ovanför ser ni denna veckan. Är hemma idag och imorgon på doktorns ordinationer. Får se om jag måste sjukskrivas, men jag hoppas tamigtusan att rösten tar och hoppar igång nu! Har gått såhär på tok för länge! 

Snart ger jag upp..

Hejsan mina kära vänner.
Ännu en dag på soffan. Mår så fruktansvärt dåligt så jag knappt vet vart jag ska göra av mig själv. Febern har hållt sig stadig på 38 grader hela dagen. Träningsvärk i rygg och mage och bröstkorg, vilket inte är kul när jag hostar. Vilket jag gjort nästan hela dagen. Rösten e fortfarande paj. 


Det går bra nu, eller inte. Tur jag har världens bästa Olga som ligger bredvid mig och håller mig varm när jag fryser sönder. 

Halsvirus.

Hejsan mina kära vänner! 
Idag är absolut ingen bra dag. Jag gjorde rätt val av att stanna hemma, pratade med VC imorse och de sa att det var strikt talförbud och vila vila vila. Har haft en såndär morgon som jag hostat tills jag spytt, inte roligt alls. Precis samma lika som jag hade där innan nyår. Denna gången har jag dock feber. 


Har lyckats behållt en liten skål med kräm och mjölk iallafall. Har feber och extrem huvudvärk. Johan och Theodor är och handlar min meducin. Kommer dock ta den till kvällen så jag är helt säker på att kroppen lugnat ner sig en smula eller tre. 

Så det är väl vad jag har gjort här på morgonkvisten, försökt vara tyst när man har ett tjålskåp på fem år här som vaknade pigg som en lärka. Två hundar som kör opera. Jag vet inte jag. 

När allt känns fel..

Hejsan kära vänner. 
Den här dagen har gått allt annat än som planerat. Jag har kämpat ganska så länge nu med att vara positiv, hålla huvudet högt. Inte låta mitt värdelösa immunförsvar påverka humör, men till vilken nytta? 

Jag har ätit C-vitaminer, druckit blåbärssoppa. Alla möjliga knep och trix för att hjälpa immunförsvaret, men det vill inte vara min kompis. 


Jag startade dagen som jag alltid gör, med huvudet högt. Kom hem med huvudet mellan fötterna. Sovit mer eller mindre sen jag kom hem, orken har blåst bort. Jag orkar inte hålla ihop mig när kroppen mår såhär. Jag minns snart inte hur min röst låter då jag varit kass i halsen så länge nu. Rösten försvinner allt mer. Låter som jag är i målbrottet. Det är inte roligt längre. Så blir en dag på soffan imorgon med Johan och Theo då dom också är dundersjuka. Varför ska de vara så, när de är över 20 plus grader utomhus i skuggan!? 

Ska försöka få mig en tid hos doktorn imorgon då jag testat allt som man kan testa hemifrån nu. Strepsils hjälper inte ett dugg, tungan blir bara gul och full i blåsor av syrligheten. Halstabletter hjälper inte. Hostmediciner hjälper inte. Allergimediciner hjälper inte. Jag behöver hjälp. 

Därför har det varit rätt så dåligt här på bloggen, tycker inte om att vara negativ. Men det behövs en uppdatering, kanske blir såhär någon gång mer och då kan jag skrolla tillbaka och se vad jag gjorde denna gången. Som hjälper. 

Vi hörs imorgon!  

Sjukstugan..

Den här halsen tar kol på mig. Rösten är så gott som bortblåst, fy farao! 


Idag myste vi till det med glass då både Theo och Johan har feber här hemma. 

Sjukstuga deluxe! 

Förra och denna veckas uppslag!

Hejsan mina kära vänner! 
Usch vad jag måste ta tag i detta med youtube. Känner mig sämst. Men tiden finns inte riktigt till! 

Här kommer iallafall förra och denna veckas uppslag i bilder! 


Förra veckan med pennor från ICA MAXI. Klistermärken från Dollar Store. Ganska så lugn början men andra halvan vart fullspäckad. 


Denna veckas uppslag. Alla klistermärken har jag själv skrivit ut och skurit ut. Matchat och haft mig. Weekend bannern är lite för lång. Men jag ska lösa även det! Detta med klistermärken är ju SKIT KUL! De är inte långt kvar tills jag har tjänat in den där maskinen på mina egengjorda klistermärken. Håller på så fort jag har tid över! Har även några som väntar på att bli skurna. 

S ö N d A G

Hejsan mina kära vänner! 
Så var det söndag, sista dagen på veckan. Halsen är lika illa som tidigare, om inte sämre. Theo låg däckad hela dagen igår med feber. Det går bra nu! 

Passade på att färga håret igår iallafall!
 

Älskar rött hår när det är nyfärgat, de e så gale fint! 

Snart städa av huset då de är söndag=storstäda, slänga Tindra i duschen så hon e ren o fin när hon ska på ett tredje kalas denna helgen. Ujuj! 

Sovit dåligt.

Hejsan mina kära vänner! 
Inatt har de varit en sån där jobbig natt, vaknat varannan timme hela natten. Har inte provat rösten än men de känns som att den är borta igen. Nåja. Theo sover fortfarande och Tindra kikar på tv. 


Idag vankas det kalas än en gång. Men först ska jag vila mig lite igen. Detta är tacken för att jag sov hela natten igår. Vaknade inte en enda gång då. 

Så var dagen här och över!

Så var dagen kommen och över. 
Kalasdagen. Dagen då närmare trettio personer varit här, små som gamla. Det har skattats, ätits fika, tjålats, mysts, kramats, sovits tillochmed! Full rulle från början till slut. Håller på att plocka ihop leksaker och dylikt. Diskmaskinen har gått en vända redan, ska startas en vända två. Hundarna är matade om än sent, barnen är matade och nattade. Tindra är så tacksam över alla presenter som hon fått! 


Nu kastar gamla Madde snart in handduken, för nu är jag slut! Johan fick åka in till Borlänge och handla strepsils då rösten försvann totalt och halsen bara gjorde ont. Snark. 

Tack och godnatt från oss! 

Dagen i ett!

Hejsan mina kära vänner!
Ett relativt sent inlägg idag, full rulle hela dagen. Började med att åka till Sunnansjö och hälsa på Elin medan Johan åkte och hämtade barnen. Mysigt! 


Åkte runt på gamla välbekanta vägar och myste runt. Likadant så åkte vi och åt glass på Marias. 


Den gula glassen var nog det godaste jag någonsin har ätit! 

Efter detta åkte vi hem och började plocka det som behövdes plockas och så bakade (konstigt va?) det sista som skulle bakas! Johan gjorde hälften av bullarna.


Nu nyss har vi eldat lite papper och sånt så pappersåtervinningen är tom tills imorgon då det är kalas för Tindra här hemma. 


Nu ska vi plocka ihop efter dagens bravader, sedan blir det till att sova! 

Misslyckad bakning.

Hejsan mina kära vänner! 
Ni vet när man har en såndär dag då allt som kan gå fel, går fel? Igår var en sådan dag. Eller egentligen så är det de här med bakningen som bara går fel, fel, fel! Därav inga fler inlägg. Var så sur, haha!


Ja alltså, ni ser ju. Allting jag har bakat denna vecka har på något vis blivit pytte litet! Suck! Göra sig ett nytt försök idag? Vi får se. Ska iallafall göra chokladbollar och bullar idag. 

Nej nu ska jag blunda en liten stund till innan det är dags att kliva upp! 

Tindra åtta år!

Hejsan mina kära vänner! 
Idag fyller världens bästa Tindra hela 8 år! Grattis underbara unge! <3 

Hennes önskelista är en önskelista som jag skulle kunna skriva till min födelsedag, ge och ta någon punkt. 


Älskade unge! 

Baka baka liten kaka!

Eftermiddag, bakat den senaste timmen ungefär och hunnit gjort en massa kakor och cornflakeskakor! 


Vilken hemmafru man är, eller husmor, eller kalasslav. Det beror väl kanske på? 


Tindras favorit kakor här ovanför, vad gör man inte för födelsedagsbarnet? 


Dessa kakor hittade jag på Moa Murderess blogg, mina blev inte alls lika fina o platta. Men goda ändå! Dessutom veganska, huvaligen! 

Förra och denna veckas uppslag!

Som ni har väntat! 
Eller som jag har väntat, haha. 
Har pyntat alla dessa veckor, men inte haft orken till att dela, inspirationen har legat nere. Men nu äntligen är jag tillbaka! Dock blir det ingen video denna vecka då jag igår faktiskt prioriterade att grundstäda undervåningen. 


Här ovanför ser ni förra veckans uppslag, jag ÄLSKAR färgerna. Hur de rosa, turkosa och svarta passade som handen i handsken! 


Här ovanför ser ni denna veckas uppslag med Pippi Långstrump tema, inte lika förälskad som i förra veckan. Men det är ändå fint! Massa kalas denna vecka, så bakning står nog på schemat varje dag! 

Som sagt så finns det ingen video denna vecka, men de kommer komma videos. I promise! 

En ny tid.

Hejsan mina kära vänner! 
Någon gång under denna vecka kommer jag få världens bästa paket! Jag lovar er! 

Jag har valt att ta min hobby ett litet steg längre, jag har börjat ordentligt med att göra egna klistermärken. Så här i veckan kommer det att komma hem en maskin som kommer att kunna göra detta möjligt! Ska försöka mig på att slänga in en video på när mina första klistermärken blir gjorda. Ingen är så glad som jag över detta! 


Nörden inom mig är så tillfreds just nu, det är löjligt nästan. Men de är något jag brinner för så det är såå värt det! 

Den känslan..!!

Känslan när hela undervåningen är städad, när fläkten är skurad så den skiner, när hundburen är borta, när tavlorna är uppe på väggen. Underbart! 


Lika så känslan när man ser botten på tvättkorgen, den är tom. Alla kläder är tvättade, utom de vi har på oss just nu. 

Älskar mitt hem när det är såhär rent! Det gör veckan så mycket lättare! Speciellt då det ska bakas en massa då Tindra fyller åtta denna vecka som kommer, stora tjejen! 

Nej se färdigt filmen som går på tvn sen blir det att sova för hela slanten! 

Äntligen!

Hejsan mina kära vänner!
April månad blev en dålig månad överlag gällande sociala medier, vilket känns sådär. Men de fick helt enkelt bli så! Är fortfarande krånglig i halsen men inte så det påverkar kroppen eller psyket. Så nu är det maj månad, dags att ta tag i kragen och börja än en gång med checklistan! 

Igår var det Valborg, vi åkte till Saxdalen och såg på när snögubben brann ner, första gången jag får se det faktiskt. Alltid kommit för sent. 


Det tog sin tid för han att börja brinna, men till slut så gjorde han det. Efter de åkte vi hem och la oss faktiskt. Sa de när vi var påväg hem att det är länge sedan jag varit utanför huset efter fyra, lite obehagligt faktiskt att köra i mörkret. Såg en älg precis bredvid vägen också. 

Idag ska huset storstädas, tavlor ska upp på väggen och mamma och pappa ska bli bjudna på mat. Vet dock inte än om dom kommer komma eller om mamma jobbar inatt, det får vi se. 

Nu håller vi tummarna för att maj månad blir bättre än april! 

RSS 2.0