Ett nytt kapitel!

Hello friends!
I torsdags började ett nytt kapitel i mitt liv. Ett väldigt spännande kapitel om ni frågar mig, jag var nämligen och hämtade ut mina första glasögon!

Jag är nu äldre, men inte är jag ledsen över det heller! Jag har varit likt ett barn på julafton, lyckan har varit obeskrivlig. Märker redan av en riktigt STOR skillnad på med och utan glasögonen.

Första dagen var riktigt kämpig, igår var världen en snurrig sak men inte ett dugg tecken på trötthet eller huvudvärk, så det hjälper ju! Snart är det som jag aldrig varit utan dessa! Heja heja!


Att vara organiserad.

Hello friends!
Onsdag är lika med ledig dag, är lika med städdag. Allt som oftast skriver jag en mega checklista till onsdagarna, eller andra dagar, som jag vill få saker gjorda. Lika så satte jag mig igår och började skriva en lista, den blev lång kan jag lova. Så då fick jag smått ångest över om jag skulle hinna med allt.

Men då fick jag en briljant idé, upp med Word och började knåpa. Efter många om och men så lyckades jag skriva ett städschema utefter "dagligen", veckovis och månadsvis. Många saker på dagligen är även veckovis. Men eftersom jag behöver ha det detaljerat när jag kryssar av så fick det bli så.

Så nu finns det ett schema utprintat för varje vecka resten av året. Är det konstigt att jag blev väldigt exalterad och vill sätta igång redan nu att göra saker för att få kryssa av? Jag är nog lite knäpp.

Mitt mål med detta är att det ska bli lite mer ordning i mitt huvud då jag allt som oftast måste skriva listor på vad som behöver göras så jag "måste" checka av dom, annars är risken oerhört stor att jag inte gör någonting alls av sakerna. Vilket känns lite sådär om jag ska vara ärlig. Så heja mig!


Ta upp det som varit tappat?

Uuh idag har det varit en kall dag. Snön har singlat ner mest hela dagen. Årets första snö! (Eller ja, vinterns första snö!) Johan och Theo är och jobbar lite, jag har mest legat på soffan och fryst tillsammans med Molly. I förmiddags åkte vi iväg och åt brunch, det var mysigt! Sen har det varit full rulle hela dagen fram till dess att de åkte. Barnens "sängtak" är fixade, Tindras sänghimmel är uppe och Theos sängtak är uppe. Så skönt att fått det gjort! Nu är det bara en läslampa till mig som ska fixas sen är alla måsten gjorda.

Detta med mitt fitbit har gått i kärret totalt sedan jag bytte jobb. Går inte alls mycket på jobbet och väl hemma så är jag så slut efter dagen att jag vill inte. Så har börjat om från början för att inte tappa det helt, så nu är målet 5k steg om dagen. Hoppas på att klara betydligt mycket mer men man måste sätta realistiska mål. Känslan när armbandet vibrerar att man klarat dagen är underbart! Även fast det är lågt just nu. Men jag ska klara det! Fasen när man kommit såhär långt så är det inte värt att tappa det hela, jag har ju gått ner hur mycket som helst med hjälp av detta armband!

Nej nu ska jag fixa lite här hemma innan pojkarna kommer hem. Då blir det tacopaj och Disney mys som alltid på lördagarna!


Knasigt värre!

Hello friends!
Nu på senaste tiden har det mest varit lite mer sådär spel och sådant på bloggen, lite personligt men inte alls så mycket. Varför vet jag inte, finns inte så mycket att säga. Det jobbas som jag vet inte vad just nu så livet står lite på paus. Men jag hinner ändå med att snapchata en hel del, nedan ser ni mitt favoritfilter som precis gjort en comeback!

Jag verkligen älskar det där filtret!

För övrigt så åt vi nog den konstigaste kvällsmaten igår. Makaroner, bacon och stekt ägg. Plus vitlöksbaguette till. Hur knäpp kombination var inte det då? T åt macka och varm choklad, lät mer "normalt" om ni frågar mig. Vad dagen har att erbjuda vet jag inte, vi får se helt enkelt!


Färglöst!

Hello friends!
Idag är det fredag, äntligen helg! Som jag längtat, ser så oerhört fram emot sovmorgon (som jag aldrig lyckas med) och mysa för fullt med min familj!

Satte mg ner och designade lite nya kit idag när jag väntade på att grabbarna att komma hem, tråkigt nog är det slut med färg i skrivaren så ut kom svart vitt. Lite lätt irriterande! Men så kan de gå, får köpa färg här i veckan när jag ska iväg o handla. Kittet blev bra iallafall!

Nej nu ska jag sova, gamlingen orkar inte med!


Mobilspel!

Jag har blivit galet besatt av telefonspel, förstår inte varför. Aldrig riktigt varit så mycket för det, visst har tipsat om olika spel genom åren, men de är väl som nu då? Tillfälligt beroende! Haha

Just nu är det Hay Day som hägrar för mig, man sköter sin egna farm mer eller mindre. Blir tokig men spelar det ändock!


Regn och rusk!

Hello friends!
Idag är det en väldigt långseg dag, det känner jag redan av här på morgonen. Det är dagens väder som gör det, som "förstör" dagen. Men man måste göra det bästa av dagen och situationen idag!

Lär ju ärligt säga att jag imorse lätt hade stannat kvar med Molly i sängen och snarkat vidare. Tror det är en förkylning på lur, som alltid annars. Men det är ju såna tider just nu!


Nörden gör vågen!

Hello friends!
Som jag skrev tidigare i veckan så är jag ju helt såld på min kalender, speciellt då jag gör mina egna klistermärken. Nu på senaste tiden så har jag haft ett sånt där "flow", då jag har inspiration till tusen och bara gör, gör, gör! Det är så galet roligt så det finns inte ord till det! Allra bäst är nog nästa vecka dock. Det kittet är jag helt kär i, om man nu kan vara det?

Disney nörden inom mig spinner likt en katt när jag tittar på detta kit. Hur underbara är inte klistermärkena!?

Det bästa av det bästa är att videon är redan filmad, redigerad och klar på när jag dekorerade nästa vecka. Det enda som kvarstår är uppladdningen vilket jag tänkt göra på söndag. Underbart! Vissa veckor har varit en pina att komma på vad jag ska göra med dom, men nu är det som sagt färdigt ända fram till andra veckan i januari, jag kommer säkert komma på det också här i dagarna nu när inspon ligger på topp!

Heja mig!


Hur man blir trött?

Hello friends!
Det här med att läsa mig trött på kvällarna kanske hade fungerat bättre om jag tog mig tiden till att faktiskt läsa. Vilket jag gjorde igår, läste igenom två kapitel innan jag lade undan boken och somnade sött.

Skapade en "scen" med hjälp av boken och lite krimskrams som jag har i sovrummet. Det har blivit så mycket fyrkantiga bilder nu ett tag här.

Ska snart bege mig till jobbet, imorgon vankas det ledig dag, det är ganska så skönt faktiskt att ha ledig dag mitt i veckan. Sover inte mer men det är skönt att kunna göra en massa måsten. De e bra.


Denna veckan!

Tänkte försöka mig på med detta ännu en gång. Då jag faktiskt alltid tar kort på veckorna. Så ja jag bor mer eller mindre i min stora Happy Planner, älskar den! Från och med denna vecka kommer det dessutom att finnas förhoppningsvis en video i veckan. Älskar det!

Jag gör ju klistermärkena själv nu för tiden så det blir allt mer personligt då. Har nästan hela året färdigpanerat i huvudet vilket kit som ska vara vilken vecka. Nörden i mig är så tillfreds av denna kalender. Länge leve kalendrar!


Trött, tröttare, tröttast!

Hello friends!
Så var det vardag igen, måndag och lång dag. Men den kommer säkert gå supersnabbt!

I helgen så har jag sovit kalasdåligt, de var ni inte beredda på? Så har vi varit i Smedjebacken och fixat med älgkött, sagt hejdå till Olga då hon åkt hem, vi har gjort en hel del.

Våran sista promenad som hon och jag! ❤️

Jag har pysslat en hel del också, så har jag beställt en sak som kommer att komma denna eller nästa vecka. Vad det är får ni veta när de väl är här! Jag är ärligt jätte spänd på detta, tror det kommer bli kalasbra!

Vi hörs väl kanske senare, om inte så en annan dag!


Toooorsdag!

Hello friends!
Denna vecka har rullat på i en faslig fart! Imorgon är det semester som vankas, men har fullt upp ända in på småtimmarna imorgon. Så det gick jag bet på, haha! Trött som en galning är jag också, sovit lite halvtaskigt inatt. Men det får gå ändå!

Igår var det även en ledig dag på jobbet (kort vecka denna vecka!) och då åt jag och Doris frukost tillsammans med jägarna i huset. De med sovmorgon fungerar inte riktigt när man har tre jaktgalna hundar och två jägare i huset. Det låter fasligt mycket när dom går på morgonen, men jag e int bitter för de heller! Fick lite gjort igår ändå så jag är nöjd!


Pyssel!

Hello friends!
Idag är det en seg dag, börjar på att bli förkyld än en gång. Tror det är gång nummer sjuttioelva för detta året, hinner aldrig bli riktigt frisk. Men det är en kort vecka denna vecka så de får gå!

I helgen så gjorde jag "bokmärken" till min kalender, eller ja mina kalendrar. Så himla roligt det där! Älskar att vara kreativ, idag ska jag nog organisera om mitt kontor, så det blir mer praktiskt! Det blir bra ska ni se!


Nummer trettioåtta.

Hello friends!
Så var det dags för en ny vecka, nya tag!
Idag började älgjaktsveckan, så huset är fullt med hundar och karlar än en gång. Men det är ju bara en vecka per år så jag överlever, får vi hoppas! (Skämt åsido!) Idag firar jag och Johan även ett och ett halvt år tillsammans, vad fort tiden går! Ett halvår sedan jag fick min ring på mitt finger, helt otroligt. Bästa människan jag mött!

Började att läsa Harry Potter igår, än en gång. Det är någonting magiskt över de där böckerna, antar att det har att göra med att man växt upp med både böckerna och filmerna! I år är det dessutom hela 15(!) år sedan första Harry Potter filmen kom ut, det får mig att känna mig gammal, vill jag lova!

Nej nu ska jag vila Hjärnkontoret några minuter innan det är dags för näst sista lektionen för idag!


Frosten i gräset.

Hejsan mina kära vänner!
Det känns som att livet banar fram i rasande takt och jag har tappat takten. Livet går fortare än vad jag gör just nu. Men det ordnar nog upp sig.

Nu är hösten här på riktigt, om morgonen är det frost och minusgrader. Om dagen är det strålande sol men ändock kyligt ute. Löven håller på att skifta färg, allt är snart orange, för att sedan dö för i år. Det är ganska så mysigt ändå, hösten.


Idag är jag produktiv!

Hejsan mina kära vänner!
Så var jag här igen, ny dag, ny månad, ny ny ny. Igår fick jag reda på att de närmaste fyra veckorna så ska jag jobba på en annan skola, trots att jag kommer tillbaka så var det väldigt känslosamt hela dagen. Både för mig och mina kollegor. Men planen är som sagt att jag ska komma tillbaka igen efter höstlovet. Vi får hålla tummarna för att de kommer vara roligt!

Än så länge har denna dagen varit produktiv, jag har varit ut på tvåhundra promenader (då jag inte orkar gå med båda samtidigt då de blir tusen gånger starkare) tvättat en hel del samt spelat in en video till min youtube. Det var ett tag sedan, nästan så man skäms. Men ny månad nya tag! Nu ska de där videosarna bli filmade!


RSS 2.0