Kastrerat Molly!

Hello friends! 

Ligger på soffan, vilket jag gjort majoriteten av dagen. Enda gången jag lämnat den var när jag fick åka och hämta Molly då Johan inte skulle hinna dit. 

Mitt fina lilla Mollyhjärta! Hon sover fortfarande. Vi har varit hemma ett par timmar nu, sover fortfarande. Var nyss in och tittade till henne och klappade om henne. Hon står i sovrummet där det är mörkt och tyst, med filtar både under sig och om buren så det är någorlunda varmt. 

Doris reagerade helt annat än både jag och veterinären trodde. Veterinären trodde att hon skulle gå på henne, alltså börja slåss och vara dum då hon är i underläge nu när hon är groggy. Jag trodde hon skulle vara "på". Alltså försöka ta hand om, vi båda hade som sagt fel. 


Hon reagerade precis som hon alltid gjort! Molly är som ny för henne, otäck och ny. Så hon spottade och fräste och ville inte gå i närheten alls! Men ändå hålla koll (1-0 till mig!) så fick byta rum så jag kunde stänga om henne. Men det är som mamma säger, hon ser ut som sig själv men luktar annorlunda. Plus att hon e vimsig och vinglig. Mitt fina hjärta! Lilla lilla Mollsan.. 


Jag ser det snöar..

Hello friends! 

Nu är det sådär mitt i natten, igen. Det är ett par dagar sedan jag bloggade, behövde en liten paus efter det intensiva bloggandet jag hade för mig. Har dragit på mig en dunderförkylning, hur kan man fråga sig då jag haft vinterjackan på mig genom det här schitsofrena vädret. Men det är som det är. 

Var iväg idag och inhandlade en större kattbur och lite diverse, snubblade över detta underbara doftljus på dollar store som får dofta i vardagsrummet!

Anledningen till att jag är vaken den här tiden på dygnet är att jag sover väldigt mycket just nu, så då blir nätterna lite störda. Men även för att imorgon ska Molly in och kastrera sig, äntligen. Men är samtidigt en riktigt hönsmamma! Det är ett otroligt vanligt ingrepp men ändå så är man något så galet nervös och orolig! 


Vet inte om jag ska se det som tur eller otur  att jag inte jobbar imorgon, blev mer eller mindre beordrad att stanna hemma med min förkylning efter att jag kämpat mig genom hela veckan. Så de enda jag har på tapeten är att lämna och hämta henne, sen är det vila och sova som gäller. Men om jag känner mig rätt kommer jag att oroa mig hela dagen! 

Nattliga tankar medan snön singlar utanför fönstret, nu får det vara nog med snö tycker jag. 


Ett år senare..!

Hello friends! 

Idag är en alldeles speciell dag, vet ni varför? För att idag har det gått ett år sedan jag beslutade mig för att det var dags att gå ner i vikt, på riktigt denna gången. 


Så står jag här nu ett år senare och 30 kilo lättare på fötterna! Helt sjukt egentligen, 30 kilo är ju hur mycket som helst! Men än finns där att ta på. 

Tror mitt nya mål är -14kg. Dock inte tidsbestämt. Men jag tror inte att jag tänker sätta ett krav denna gången. Alltså att jag ska låta de gå som det går nu, inge krav längre på ett minus på vågen. Inte väga stenhårt längre. Bara vars och låta de falla som det själv vill. Vi får se! 


Bästa kattsanden?

Hello friends! 

Igår gjorde jag ett ordentligt ryck här hemma och grejat med sådant man oftast drar sig för. Så som att sota ur kaminen, att diska, att diska kattlådorna och byta kattsand. Det är just det som detta inlägg kommer att handla om! 

Den bästa kattsanden?

Nu tänker ni, men fy så tråkigt! Men jag tycker personligen att detta är rätt så intressant. Speciellt då jag har katt som inte kan ha vilken sand som helst, nämligen Molly. Dessutom för mig själv, har lagt märke till när jag jagade den perfekta kattsanden att jag är allergisk mot många av de som finns ute på marknaden. Speciellt de med parfym i sig! 

Molly då? Jo hon har ju lite ulligare päls än Doris, Doris har klarat alla kattsander finfint förutom de som är kristaller, de går hon inte på. Men för övrigt så har de gått suveränt! Dessvärre med Molly så har nästintill alla kattsander vi testat på fastnat i hennes tassar. Även i hennes päls. Detta har såklart varit olustigt för både henne och oss då vi inte vill ha kattsand precis överallt. Men för henne har de varit extra jobbigt, vilket man ändå kan förstå. 

Så en dag snubblade jag över ett märke som säljs på Dollar Store. Jag tänkte att det var väl värt att testa när alla dessa lite dyrare märken bara varit värdelösa, även Ever Clean som var varmt rekommenderar när jag desperat bad mina vänner på Facebook om hjälp. Säger inte att de dyrare är rent dåliga, men för mina katter passade de verkligen inte!

Vitakraft Compact Ultra!

Denna kattsanden har varit vår räddning, den klumpar sig alldeles lagom. Den doftar inte, dammar otroligt lite. Den är perfekt för våra katter! Lika så de tillhörande påsarna har vi i kattlådan som finns på ovanvåningen. Då behöver man dessutom inte diska lådan lika ofta som vi får göra med den som står nere som är en låda med tak. Har försökt att ha påse i den men det är närmast omöjligt. 

Våra katter är dessutom väldigt finurliga, eller smarta. Det beror helt hur man ser på saken! De kissar i den taklösa på ovanvåningen och bajsar i den med tak och lucka här på nedanvåningen. Det luktar knappt om lådorna tack vare det! Kloka djur! 

Anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag själv sökte som en galning på internet och olika bloggar utan att komma fram till något vettigt gällande detta ämne. Det känns ändock som att Molly omöjligt kan vara den enda katten som har problem med kattsand i pälsen? 

Så förhoppningsvis kommer detta inlägget hjälpa någon annan som varit i min sits, jag säger inte att denna sand kommer passa alla katter med ullig päls, men det är värt ett försök. Speciellt då de är lite billigare, nämligen 70kr/paketet på Dollar Store. (Nej inlägget är inte sponsrat!) jag tycker att det är värt det! 

Jag skulle våga säga att detta är den bästa kattsanden! 


Full rulle!

Hello friends! 

Nu har barnen åkt för denna helgen, det har varit full rulle hela helgen! Alla djuren ligger däckade efter allt lek och stoj. 

En annan sitter för tillfället och kikar på My Little Pony! Har plockat och diskat för fulls muggar sedan de åkte. Men nu så vilar vi lite i soffan, varmvattnet tog slut då barnen duschade imorse sen diskade jag som sagt hälften. 

Så väntar på att det ska komma igång igen, eller hur det gör(?) och diska färdigt! 


Vet inte riktigt vad jag ska göra med resten av dagen men det blir nog bra! 


Frankensteins monster!

Hello friends! 

Jag gjorde ett tappert försök här i oktober sist att väcka denna kategori till liv, det gick sådär. Men nu tänker jag ge det ännu ett försök då jag faktiskt uppdaterar youtube varje vecka mer eller mindre. 

I torsdags beställde jag även hem en ny kalender för 2017-2018. Igår fick jag att de hade skickat den så den bör komma nu till veckan. Jag är så lycklig! Från början hade inte hemsidan den hemma då den inte skulle lanseras i Europa, fick jag reda på efter att jag skrev och frågade. Men sen i torsdags morse fick jag ett meddelande på Facebook från en av de som jobbade där att nu hade de fått hem den, jag kastade mig in på sidan direkt! 


Kommer komma en video på den också. Tänk att något så simpelt kan göra en så glad! 


Sömn, vad är det?

Hello friends!

Klockan är tio i fem och detta är nog 7e gången jag är vaken, sovit som en kratta inatt. Varför vet jag inte. 

Tog mig en liten promenix såhär på morgonkvisten till kvittrande fåglar för att trötta ut mig lite, ska göra ett tappert försök att somna om en stund innan barnen kliver upp så jag inte är allt för lik en zombie. Ena örat värker lite så det kan ju vara det, för hoppas att det släpper under dagen. 


Hej och hå!

Hello friends!

En sån dag, klockan är mycket. Men av den anledningen att jag och Johan somnade på soffan med alla djuren. Lite lätt trötta då! 

För övrigt har dagen varit kanoners! Barnen kom idag, de sover sött i sina sängar sedan några timmar tillbaka, imorgon vankas det lek i nya lekparken än en gång sedan så tror jag att Johan hade saker åt oss på tapeten. 


Nej kissa av Charlie för natten sedan krypa ner i sängen, kram!


Jobbiga dagar!

Hello friends!

Charlie har haft en tuff dag, katterna är som plåster på honom nu så antar att de e i slutspurten på löpet. Vilket jag personligen hoppas då Molly blivit omöjlig med detta att kissa i sängen. Ska boka en tid så fort hon löpt färdigt. 
 

Det har även varit ett hemskt pip på honom då han inte vill att de håller på med hans ben, vilket de såklart gjort massor. 

 
Nåja nu ska jag sova, sista jobbdagen för veckan vankas! Vad fort veckan går när en dag faller bort såhär. 

Så mysigt!

Hello friends! 

Alltså det är någonting magiskt ändå med att elda i vedkamin. Älskar doften, älskar sprakande, älskar värmen och älskar mysigheten som det utstrålar. 

Finns där något mer mystiskt med en glödbädd? Se hur flammorna sakta dansar mellan kolen. Jag skulle lätt kunna se på det hela dagen om det vore så. 


Nej försöka masa sig upp ur sängen och göra lite måsten innan det är dags att åka till jobbet! Wiho! 


Bara blä.

Hello friends! 

Idag har det varit en såndär dag. Ni vet en sån man helst stoppar undan och glömmer av. Djuren gjorde uppror alla tre imorse. Men på jobbet har det gått bra! 

Kryper ner i soffan bredvid Charlie och ser lite Once upon a time istället och bara är. Ser fram emot sovmorgon imorgon! Tagga!


Krash!

Hello friends! 

Så var det onsdag, mitten på veckan. 
Igår lyckades Molly ha ner ett av våra nya glas i golvet, det sa krash. Som tur var gick det som i slowmotion, hon märkte knappt av det själv så hon blev aldrig rädd. 

Hon satt kvar så stilla och fint medan vi plockade glasskärvor och dammsög. Jag älskar verkligen de där glasen, tur de finns att köpa fler på Ikea. Men jag känner att jag är rätt så blödig just nu, vem blir ledsen för ett glas? Jo jag. Dock inte arg eller så, de var ju en olycka. Glaset stod väl för nära kanten helt enkelt, katter kan man ju inte direkt styra. 


#husdjurstag 2

Hello friends!

Så var det dags för husdjurstag nummer två i följden, denna gången kör vi med Doris!

1. Vad heter ditt djur? 

Hon heter som sagt Doris. 

2. Vad för sorts djur och vad för ras?

Hon är en katt, en bondkatt helt enkelt. 

3. Hur länge har du haft ditt djur?

Vi har haft henne sedan 4e juli 2016. 

4. Hur fick du ditt djur?

Jag hittade henne på facebook, printade och skickade till Johan. Fick till svar "Ska vi hämta henne?" Dagen efter satte vi oss i bilen och åkte och hämtade henne, hon var min 25 års present från Johan. 

5. Hur gammal är hon?

Hon fyllde 1 år de 8e april i år, alltså för 10 dagar sedan!

6. Nämn några knäppa grejer om djurets personlighet?

Som man kan läsa i förra hudjurstagen så har hon och Charlie en maktkamp här hemma om vem Johan tillhör. Så det är en massa uppochned vända Un här hemma. Hon är LIVRÄDD för vatten, ändå har hon alltid första parkett när vattnet rinner i kranen. Knäppa katt! Hon älskar att sitta med en på toaletten, hon springer alltid in först när man går dit. 

7. Vilka är dina favorit stunder med ditt djur?

Det finns en hel drös, men Johan har nog fler då hon tydde sig till honom redan från början, lika så till Theo. Dom är bästa vänner på riktigt dom, det märks ganska så tydligt när han är hemma.

8. Vad kallar du ditt djur?

Även här har kärt barn många namn, dock e dessa mer åt det negativa hållet då hon är en sur dam. Men Doris, Dorran, Dorridorran, Prinsessan på ärten, spott och fräs, Häxan Surtant, Surfia, Missan, Missen, Dooois. Och en hel drös till som jag inte kommer på just nu. 

9. Kan ditt djur några trix?

Hon kan vara jobbig, räknas det som ett trix? Haha nej då, hon är fenomenal på att försvinna snabbt, hon vänder i luften och är tillbaka på plats 1 om man föser bort henne eller lyfter upp henne och ska sätta henne på ett annat ställe. Hon kloar faktiskt INTE, endast om hon blir rädd.

10. Vad betyder din relation med ditt djur för dig? 

Ja åter igen, vad betyder det inte? Jag är en djurälskare som jag skrev tidigare. Hon är min primadonna även om Johan är nummer ett i hennes ögon. Livet voret otroligt tråkigt utan henne om vi säger så!


God morgon!

Hello friends!

Så var ledigheten slut för denna gången, är förvånansvärt pigg ändå för att vara vaken den här tiden på dygnet. Då jag sovit ganska så länge förra veckan. Iallafall minst två timmar till liksom. 


Johan har åkt till jobbet, innan han åkte så sa han att jag skulle behöva skrapa bilen, aldrig tänkte jag. Så jag gick ut och flyttade fram bilen och stoppade i motorvärmaren. Det var ett smart drag av mig. Mycket smart! 

Nej mysa en stund till sedan gå ut och gå en vända till med Charlie innan det är dags att åka till jobbet. Vi hörs!


Välkomna hem till oss!

Så var det ÄNTLIGEN dags för er att få se hur vi bor. Jag är så tillfreds här hemma! Alla tycks trivas, både djur och barn och vi vuxna. Nu ska jag hoppa in i duschen sen se lite Once Upon A Time innan det är dags att krypa till kojs för den här dagen. Ha det gott! 
 

Burritobäddning!

Hello friends! 

Gud vad jag är trött idag. Klev inte ur sängen fören efter tio, konstigt? Nej egentligen inte då jag var vaken så länge inatt. Men är seg som en kola idag, inte alls på topp. 

Bara fem minuter efter blogginlägget inatt så fick Molly nå knäpp i skallen och satte sig och kissade(?!) i sängen. Bara upp o torka rent så gott det gick, Johan vägrade vakna så fick skura sängen med han i den. Så när vi väl klivit upp så fick jag bädda om sängen, Johan lagade mat samtidigt så för att slippa störa honom så sökte jag upp burritobäddning på youtube. Minns att jag sett det på Oprah någon gång. 

Jag tog det steg för steg, fick litenlätt psykbryt när kanterna skulle bökas in då öppningen på detta påslakan inte var så stort. Men till slut lyckades jag! Måste säga att det var då betydligt mycket smidigare och snabbare än att stå där på sängkanten och täcket ändå går i marken. Att springa fram och tillbaka tjugo gånger för att ändå inte få till det ordentligt. 

Rekommenderar verkligen! 


Har för övrigt spelat in lite videos idag, en laddas upp just nu till planner kanalen. Housetouren är inspelad och väntar bara på att det är dennes tur att laddas upp! Blev bra, tror jag. Johan fick hjälpa mig lite med val av bakgrundsmusik samt godkänna videon över lag! Haha

Den kommer att komma upp här under eftermiddagen/kvällen. Så fort den jag laddar upp nu är uppe så laddas den upp. Kommer förhoppningsvis inte ta allt för lång tid då den bara är 5,5min lång! 


Fun facts!

Hello friends! 

Jag satte mig ned igår vid datorn och gjorde i ordning ett blogginlägg som kommer upp imorgon när jag är på jobbet. Men var tvungen att se över arkivet då det är lite lättare på datorn, det var ändock lite roligt! 

Jag har mina toppar och dalar här på bloggen, för tillfället är jag i en topp. Har blogg maraton, bloggat varje dag sedan tisdags. Även bloggat flera gånger under vissa dagar. Men när jag kollade över arkivet så såg jag att sist jag bloggade via datorn var 30 dec 2016. Alltså nästan fyra månader sedan!!! 

för att ändå faktiskt vara en aktiv bloggare så var det lite roligt att jag inte bloggat via datorn på sååå länge. Men imorgon kommer ett datorinlägg som sagt, troligtvis senare idag också då det känns som att jag kanske ska dela med mig av videorna jag gör? Så kommer det ju förhoppningsvis en housetour idag också! Håll tummarna! 


Att sova som ett djur..

Hello friends!

Det var länge sedan jag var vaken de här tiden på dygnet, klockan är nu 01:30. Sen vi flyttade hit har jag ärligt sovit som en GUD! Min snitttid på sömn har ökat mer och mer för varje vecka! Jag är så nöjd med det. Men sen kommer de nätter som dessa, huvudet är för fullt med tankar och kroppen är rastlös. Även fast det sista vi gör innan vi lägger oss är att gå en kissrunda med Charlie. Men idag så fungerade det inte. 

Känner mig också lite hemsk då djuren blir automatiskt att sova dåligt när jag gör det. Som min fina Molly, som äntligen har hittat tillbaka till sängen igen. Innan vi flyttade så delade jag sänghalva med henne varje natt, nu har hon precis börjat sova med mig igen. Men pluppan får ju inte sova ifred när jag är vaken såhär länge. För plötsligt kommer jag på att jag är törstig, då måste jag kliva upp. Sen måste jag gå på toa, kliva upp igen. Hon har nu lämnat sängen, antar att hon gick upp där hon får sova ifred. Det mest komiska är väl ändock att jag är så oroad över att jag stör deras sömn, när de egentligen sover mellan 16-18 timmar per dygn. Hon får garanterat sin sömn ändå! Lika så Charlie, han sover i snitt 12-18 timmar per dygn. Dock stör katterna honom något så enormt när de leker, han vill ju vara med men han är för trött när de väl håller lådan. 


Kan ärligt säga att jag är lite avundsjuk på dom, tänk om en annan fick sova så länge!

Nej nu ska jag sova, därmed basta! 


Så var påsken över.

Hello friends! 

Jag vet att jag lämnade er med några frågetecken igår, inte min mening. Det kommer att förklaras så småningom. Men inte nu. 

Idag har vi varit på påskmiddag hos mamma och pappa tillsammans med nästa hela familjen, saknades tre vid matbordet för att det skulle räknas som komplett. Men vi var iallafall arton stycken så de var livat i luckan ändå. 

Nu ska vi äta kvällsmat, sedan ska jag hoppa i duschen för att slutligen slänga på mig tofflorna. Köpt dessa på Dollar Store, bästa köpet på senaste tiden! 


Imorgon tror jag att jag kan lova en housetour, pojkarna ska ut till skogs en stund så jag kommer att hinna filma. Suveränt va!? 


När allt vänds upp och ner.

Hello friends! 

Idag tog livet en vändning, utan dess like. Dock så var det ändå väntat på något vis. Men hur kan man vara förberedd på hemska saker? Vi tog oss en promenad med Charlie och rensade huvudena och har sedan dess bara suttit i soffan. Barnen har åkt för denna gång som tur var, men nu blir det lugna puckar resten av dagen. 

Detta blir det sista för idag, jag orkar liksom inte med. Ibland blir det bara för mycket.. 


All kärlek till min familj! 


#husdjurstag

Hello friends! 

Jag har länge velat göra en husdjurs tag, helst via video. Med alla tre djuren! Men jag är lite för osäker i mig själv än för att våga sätta mig framför kameran, men en vacker dag! 

Så jag tänkte att jag gör en textversion av den, med start av Charlie! Here it comes! 

1. Vad heter ditt djur? 

Han heter Charlie, men enligt papper heter han Charek då uppfödaren glömde av vad Johan sa när han skulle fylla i papperna. 

2. Vad för sorts djur och vad för ras?
Han är en hund (oftast! Haha) och han är en östsibirisk laika. 

3. Hur länge har du haft ditt djur? 
Johan har haft honom sedan han var en liten valp, han fyller tre år i juni och här om dagen firade vi våran 2års dag så i strax över två år då. 

4. Hur fick du ditt djur? 
Ja det kanske man kan lista ut med raderna ovanför? Jag flyttade ihop med honom när jag flyttade ihop med Johan. 

5. Hur gammal är han? 
Som nämnt ovan så fyller han tre i juni, så då är han alltså 2 år och 10 månader gammal för tillfället. Galet då han känns som ungefär 2 månader i psyket, haha! 

6. Nämn några knäppa grejer om djurets personlighet?

Oj vart ska man börja? För tillfället har han och Doris en maktkamp om vem Johan tillhör. Vilket är ganska så drygt. Annars så är han precis som vilken valp som helst, förutom det faktum att han inte är en valp egentligen. Han älskar att krypa upp i sängen på morgonen och väcka mig genom att knocka mig, aj säger näsan. Han trotsbajsar när han måste stanna hemma, han är med oss jämt utom när vi är och handlar. Ibland tar vi med honom om vi handlar i byn så knyter vi fast honom utanför i öglor som de satt upp för hundar. Han har ett runt tuggben som han leker med, han har haft det i tre snart fyra veckor och ändå har han ännu inte bitit i den. Katternas leksaker är så mycket roligare än hans! Stulit flera av dom samt ätit sönder några. Han har ett gosedjur i form av en giraff, han leker inte med den men Gud nåde om den lämnar mattan i hallen då blir de livat! Han är jättemån om Molly, när Doris och Molly leker så agerar han dommare för att se till att Molly inte gör sig illa. Nu får det nog vara nog annars så fortsätter denna punkt i flera meter till. 

 7. Vilka är dina favorit stunder med ditt djur?
Denna punkt skulle kunna bli lång den också. Men jag håller mig kort, de är på morgonen när han smyger upp bredvid mig i sängen och myser en liten stund. Även de gånger han kryper upp med en i soffan och bara är, älskar honom så sjukt mycket då! 

8. Vad kallar du ditt djur?

Oj, kärt barn har många namn! Charlie, Charlin, Sapplin, Chappe, Charlie-Banan, Bananen, Ballen (fy mig!), Balin, Sali (från Lovisa), Salien, Åke, Åke-Tråke, Charles-Ingvar, Buffen, Kiosk-Mongo (får man heller inte kalla honom egentligen) ja listan kan göras otroligt lång! 

9. Kan ditt djur några trix?
Det beror på vem du frågar, frågar du honom så säkerligen! De enda trixiga jag tycker är att han är fenomenal på att trassla in sig runt träden och buskarna på gården då han är på linan. 

10. Vad betyder din relation med ditt djur för dig? 
Ja alltså, vad betyder det inte? Jag är en djurälskare, jag har inga barn därför är mina djur mina barn. Jag kan spy galla över Charlie ibland, men de gånger han varit iväg med Johan över nätter och så när Johan jobbade borta hade jag separationsångest deluxe, det blir på tok för tomt när han inte är hemma! 

Älskade fina hund! ❤


Så kom solsken!

Hello friends! 

Den här snön som kom mer, var den inte bra onödig? För idag är det strålande sol och närmare 15 grader i solen. Snön smälter i rekordfart! 

Idag åker barnen till sin mamma för den här gången, men alla tog sig visst sovmorgon imorse förutom jag och Charlie. Som vanligt, haha! 


Nej nu ska vi mysa de sista timmarna och bara vara! 


En redig kvinna gör vad?

Hello friends! 

Så var denna dagen slut, barnen håller på att göra sig redo för att sova. Vi gör oss redo för några till avsnitt av Once Upon A Time som vi börjat strecktittat på! 

Eftersom vi vaknade till att vintern kommit tillbaka så beslutade jag mig för att jag skulle elda då ingen klivit upp riktigt än. 


Sagt och gjort så gick jag ut och hämtade ved och begav mig in. 

En redig kvinna reder sig själv tänkte jag, men ack så fel jag hade.

Efter ett smärre psykbryt fick Johan kliva upp och ta över då det inte alls gick som jag ville, jag är värdelös på att göra eld. Det är bara så! I förra hemmet så lyckades jag mest tända eld på vedkorgen, här blåses det bara ut. Jag blir fasen tokig! 

Sedan har dagen rullat på. Barnen blev hämtade av sin farmor och åkte iväg och lekte med sina kusiner. Vi städade då och åt lunch med oss själva. Sedan kom barnen hem, vi såg på Harry Potter och Charlie tog över en stor del av soffan till sig själv medan vi såg på filmen. Vi andra fick trängas på resten av soffan, vilket kan tyckas som nycket men med två barn som tycks glömt av hur man sitter upp så blev det väldigt trångt. Tokiga hund!


Nu ska vi, som sagt, kika på tvn sedan sova, hoppas ni är nöjda med den stigande uppdateringen! Puss och hej! 


Som en vit canvas!

Hello friends! 

Nu gör vi vågen för att Madde bloggar före klockan nio på morgonen om något som hänt på morgonen! Wihoo! 

 Nej men mer seriöst, vaknade för ca 40 minuter sedan och fick släpa ut Charlie. Nu kanske några undrar varför? Se bild nedan. 

Jag har alltså inte klippt ur honom ur en bild, det snöar. Så sjukt mycket! Ska försöka att mäta nästa gång jag går ut med Charlie! Det är som en vit canvas ute. Fåglarna kvittrar upprört i träden. 


Någonstans i bakhuvudet dansar hjärnan, för HA jag har vinterdäcken på än!


Det blir så bra!

Hello friends! 

Vad det är mycket "igår så.." här på bloggen, undra om jag ska börja blogga allt oftare på kvällarna kanske? Det är ju dock kväll nu men måste ju uppdatera er om gårdagen också! 

Till att börja med så såg Johan en varg när han och Charlie var ute på kvällspromenaden, den klev ut några hundra meter framför dom mellan en massa hus, otäckt! 

Fick upp gardiner och gardinstänger runt om nedervåningen igår, så skönt att få det gjort! Lika så hyllan där med alla mina kokböcker och bakböcker, jättenöjd!

Sa precis till Johan att vårt hem gör sig så fint på bild nu, skulle lätt kunna bomba hela Instagram och bloggen och livet med bilder. Men får ta det lite pö om pö annars blir det nog för övermäktigt. 

I min kalender så fyller jag i dagen efter, alltså som idag fyllde jag i onsdagen. För då har hela dagen gått och jag vet vad som var värt att skrivas i.


Lika så testade jag den nya pepsin idag, ingen hit men heller inte äcklig. Kommer inte att köpa den igen men nu har jag åtminstone smakat. 


Fixa och dona!

Hello friends! 

Det är onsdag och jag har spenderat dagen med att göra en massa. Igår så satte jag upp en massa tavlor i sovrummet, vi packade även upp Johan kläder som legat nerpackade i två veckors tid nu. 

Idag har jag istället fokuserat på att fixa i ordning vid mitt skrivbord. Spikat upp tavlor där samt magnettavlan som pappa fixade till mig när jag bodde i Ludvika, bättre sent än aldrig va? All elektronik ska in bakom fransgardinerna till höger dock. Fånigt lycklig!

Hello friends! 

Semester i all ära vill jag lova! Bara myst runt, även fast barnen eller Charlie väckt mig kring sju åtta varje morgon så har det ändå gått bra. 

Jag är så fånigt lycklig! Jag trivs så sjukt mycket här i nya huset! I nya byn, med grannarna, med Charlie. Allting är så jäkla bra just nu! Livet leker känns det som. 


Igår firade jag och Johan två år tillsammans, då även gick vi ut officiellt med att vi ska gifta oss i sommar, det är så overkligt! Jag får verkligen min man, min bästa vän, han som är min värld! Jag har honom redan nu, men ni förstår hur jag menar.

Nu ska vi mysa sen sova, ha det gott! 


Ett hem blir till!

Hello friends! 

Ett mitt i natten inlägg, ovanligt va? Men när man har semester så är det väl ändå rätt så okej kan jag tycka? 

Här hemma börjar det ta form ordentligt nu. Ska väl upp saker på väggarna bara, sen ordnas med barnens rum men det får ta den tid det tar helt enkelt. 

I sovrummet så är det mer eller mindre bara tavlor kvar, kanske någon matta. Vi har inte bestämt oss på den punkten än. Så ska även Johans kläder packas upp, troligtvis ryker Charlies bur också då han inte är i den alls längre. Den tar mestadels bara en massa onödig plats här inne. 

I köket så är det bara kalendern, postboxen och så stringhyllan som ska upp på väggarna sen är den delen av huset helt färdigt. Tror det kommer upp en housetour imorgon, kan dock inte lova någonting. Men  jag ska försöka. Sängen ska även bäddas om före. Nu när vi har tre djur inne så blir det snabbt hår i sängen så automatiskt blir det bytt oftare. Vet inte ens hur ofta man egentligen ska byta sängkläderna? Orkar inte hålla på och dammsuga sängen i tid och otid heller för den delen. Så det får helt enkelt bli så. 


Nej nu ska vi sova, dragit ut på tiden ordentligt idag för att lyckas sova längre än 5-7 imorgon bitti. Håll tummarna för oss! 

Kram så länge! 


Vilka dagar!

Hello friends!

Dagarna bara rusar förbi, den där planerade vloggen glömde jag ju såklart av. Får testa göra en till helgen kanske? 

Har iallafall börjat bott in oss ordentligt nu. Jag strosar runt i mina nya tofflor som är urmysiga och bara njuter av nya livet! 

Charlie trivs kanon som innehund, är mäkta imponerad över hur bra det gått. Från att ha varit utehund till innehund på bara en dag så har han klarat det galant! Han är så snäll med katterna också, busar mestadels med Molly! Doris är inte så imponerad över nya livssituationen. Hon är inte nöjd med huset, med lådan, med Charlie. Med något. Men det kommer väl! 

Här om kvällen fick han ju faktiskt komma såhääär nära henne innan hon flippade ur och sprang upp för trappen. Det är stora framsteg ändå då hon alltid förr gömde sig. Så ge det ett par dagar till så bryr hon sig inte heller i honom. Lär ju lära sig leva med det! 


Idag är det en ny dag och nya tag, först jobba lite sedan hem och ställa i ordning mitt nya "kontor" och göra i ordning denna vecka i kalendern. Som sagt så har dagarna rusat förbi så har inte hunnit än..


Vi har flyttat!

Hello friends!

Lördag kväll, sen kväll. Vilken helg det varit hittills! Började flytta i torsdags, i fredags var det mesta här och idag har vi bara fokuserat på att bygga ihop och ställa rätt saker. Lika så har djuren fått flytta hit också, redan igår kväll. 

Vi började fredagen med brunch på IKEA. Handlade det sista som vi insåg att vi behövde när vi väl fick tillgång till huset. Äggröran var dock inte att rekommendera.

Sedan så packade vi ihop de sista så som sängarna som vi sov på golvet på i vardagsrummet sista natten. Sedan allting annat och så var flytten färdig mer eller mindre. 


Imorgon ska vi tillbaka och plocka de sista småplocket sedan är det bara kasta och städning kvar. Det har gått väldigt fort faktiskt! Vill dock få upp tavlor och allt innan det kommer bilder, alternativt video. Har faktiskt startat en extra youtube som jag tänkte kicka liv i imorgon med en vlogg. Får se hur det går. 

Nu ska vi kika färdigt på filmen vi tittar på sen sova för natten. Kram på er!


RSS 2.0