All kärlek till mina människor!

Helt en genomhärlig helg. 
Fått en poängtering om att jag varit dåligt på att skriva, förlåt! Haha 

Varit i Borlänge mest hela helgen. Även varit hemma en sväng igår. Haft en riktigt bra helg med massa sol och massa bra människor! Love love love! 


Sen så har även lilla Julia fyllt år igår så var på kalas! Massa mys! 

Fy vad livet är underbart! Skulle inte byta bort det för något i världen! 

Höns o blommor o familjen.

Blir en herrans massa kollage här men de e enklare, haha. 

Igår var vi som sagt vid mormor på knytis, de blev mormor, morfar, Lennart, Markus, Ella, Gunnar, Leo, mamma, pappa och så jag. En salig blandning. 


Efter de åkte vi hem till m&p en sväng sen åkte jag hem till mig, jätte fin och mysig dag lär jag säga. Denna dagen ser ut att bli minst lika bra! Någon som är på att äta glass på soldäcket senare? Slutar faktiskt bara elva idag, skönt!! 

Sunnansjö hela dagen!

Varit ute på hästpromenad med mamma och Winnie såhär på morgonen. Skönt! 


Just nu byter pappa däck på min bil, senare ska vi iväg till mormor på knytis! Gött gött ska det bli, tro mig. 

God morgon världen, eller cyberspace.

Dör tröttdöden som vanligt, haha. Men nu är det bara idag och imorgon kvar sen är det långhelg så det skriker om de! Kort veka nästa vecka med halvdagar två av fyra dagar. Ska bli skönt! 


Har nu testat alla de nya LOKA smakerna och måste säga att päron är godast. Så det så. Nej upp upp upp upp .. 

Ett litet hörn av något större.

Här inne i mitt lilla hörn ska det i framtiden bli en foto vägg på alla "mina" barn. Alltså syskonbarnen, samt att i mitten ska det finnas ett foto på familjen. Mamma, pappa, alla syskon och jag! Kommer bli jätte fint. Måste bara komma på vad mer jag kan ha på väggarna i resten av lägenheten. Ungkarlslyan ska bli maddelya. Så det så! 




Tomheten tar över, varför?

Jobbar och sliter som en tok just nu. Det börjar verkligen att rulla på och bli fullt schema igen, men galet ovan så blir galet slut av det. Så galet. Galet, galet, galet


Sen är jag inte riktigt pigg heller så det hjälper inte direkt. Men de kommer väl ordna upp sig till slut, allting. 

Nu sitter jag och kollar på Catfish och ska snart göra iordning matlådor inför resten av veckan då luncherna är läskigt korta. Så väntar jag på att syrran ska svara på sms, dundunduuun. 

Helgen i snabbresume.

Hemskt tyst i flera dagar, men gått och blivit sjukare än någonsin typ. Jätte irriterande! Öroninflammation och massa skumt. Jätte trött på att vara sjuk. Så hela helgen har jag typ bara varit. Men inte har det blivit något bättre för det. 


Var hos mamma och pappa igår och åt och hade filmmys med päronen och hundarna, vi kollade på Harry Potter och bara var. Ska snart kränga på mig kläder och åka ut dit igen för lunch. 

Mysigt värre! 

Vad gör jag vaken nu?

Här ligger jag käpprätt uppochner i sängen. Första passet blev avbokat pga sjukdom (that's a first) så börjar inte förens klockan ett. Försöker mig på att somna om men börjar piggna på mig lite väl rejält. 

Pajen igår blev kalasgod! Åt den till arga snickaren, inte ofta jag äter framför tvn men igår gjorde jag det! 


Romantisk middag för en! Nu ska jag testa blunda, om inte det går så får jag helt enkelt kolla på tv eller nått. Har ju trotts allt massa Gossip kvar att se, men kan erkänna att jag börjar tappa suget lite. Blir lätt så när man sträcktittat på något, 

Promenad samt kvällens måltid!

Satt här hemma och sucka och stånka över promenaden, men drog på mig skorna och gav mig ut, ingen ide att hoppa över. Då blir de aldrig gjort! 


Så begav mig dit näsan pekade, slutade med en promenad på 45min a 3,96km. Helt okej faktiskt, ångrar inte att jag gick då det var jätte skönt när jag väl gick! 


Ska bli kalas skönt att skutta in i duschen om en liten stund när maten står i ugnen, idag fick de bli köttfärspaj. MUMMA! 


Blivit så otroligt kulinarisk och huslig, läskigt värre! Till efterrätt blir det popcorn till greys! Mycket bra onsdag! 

Sliskigt, slaskigt, otäckt, snö.

Att hålla motivationen att gå ut och gå levande är ganska så omöjligt med detta förskräckliga väder! Det är värre än regn, usch. 


Alla gräsmattor är täckta av det, sliskigt slaskigt snö. Nåja, får hoppas att när jag slutat så är det mesta borta, hoppas jag då på för mycket? Ja det gör jag nog garanterat. Men en promenad blir det oavsett hur tråkigt jag än anser vädret vara. Blahablaha. 

Jag e på gång, jag är laddad, jag är tänd.

Så var det dags igen.. 
Motivationen ligger nånstans på topp, har en lullig plan med Julia om hur vi ska gå tillväga för att lyckas med denna. Det kommer bli bra tillslut. I hope. 


Men nu är promenaderna igång igen! Igår var de 5km allt som allt (en promenad blev ej registrerad då jag glömde starta den!), idag närmare fyra (tror jag?!) och imorgon ska det även promeneras. Hoppas dock att detta regnrusk lättar lite då de e galet segt att gå i en dyngsur jacka.. Börjar för övrigt bli hostig tack vare av allt blöta.. Men men! Win win som sagt.. 

Produktiva måndag.

Produktiv dag, minst sagt. 
Klev som sagt upp vid sju, körde brudarna till jobbet. Sen hem, la mig igen. Konstaterade att de var lönlöst. Åt frukost och såg färdigt på Gossip säsong fyra. Gick till Mille, gick ut med Mille, gick hem. Åkte tillbaka till Mille. Fixade milersättningen till deklarationen samt skickade in deklarationen, hämtade Julia från jobbet. Hjälpte henne att plugga sen åkte jag hem. 

Så hade jag tvättstugan 17-22, men som vanligt krävdes det bara 17-19:30. Fördelen med att bo själv, blir bara två tvättmaskiner! 




Helt galet att på en vecka har jag använt 21 par strumpor! (Räknar med de som sitter på fötterna.) så allt som allt bytte jag strumpor tre gånger om dagen denna vecka. Försöker sluta men de e fasiken svårt när man har det för vana. 

Nu är jag tillbaka vid Julia igen och hjälper henne att plugga, vilket inte går allt så bra. Men nu kikar vi på en kurs som hon börjar på onsdag så. 

Morgonen ur någon annans synvinkel.

Hejsan alla Maddes läsare. Nu ska jag berätta om min hemska morgon med Madde. Kring tio väcktes jag ur min skönhetssömn av denna tokiga människa som kommer in och pratar med mig med gäll röst. Det enda jag tänkte var "håll snattran!" Men jag lät henne hållas. Hon satte på mig kopplet medan jag stod och gjorde morgongympa, hårt att vara hund. 


Sedan gick vi ut, jag skvätte runt på alla stenar och stolpar för att visa alla andra hundar på gatan att jag är vaken. Sedan vände jag vid soptunnan och började traska mot dörren. Plötsligt tog kopplet slut och jag kände motstånd, vände mig om och där står den där Madde och ser så glad ut och säger att vi ska gå åt andra hållet. "GLÖM DET!!!" Sa jag, det regnar ute och jag blir blöt. Men människan var envis och gav sig inte. Så jag gick motvilligt med. Lagomt vid grannhusets slut tyckte jag att Madde blivit tillräckligt rastad så jag vände på klacken igen. Men hon fortsatte, dryga människa. Så jag spatserade tappert med i förhoppning om att snart vara tillbaka i värmen. Ack så fel jag hade. 

Först släpade hon med mig upp på elljusspåret men där kom det en rival, läskigt stor och lös. Hade ingen chans att visa hur matcho jag var för att jag hade koppel. Egentligen blev jag skiträdd för den hunden men tror jag lyckades avstyra det hela med mina fräna moves. Madde vände med mig (för första gången, awesome!) så nu skulle jag äntligen komma till soffan. Fel nummer två.. 


Hon släpade med mig till cykelbanan, men då blev jag tvär och satte mig ner. Ville inte gå nå mer. Men den där envisa åsnan till hundvakt jag hade fortsatte att envisas med att vi skulle fortsätta gå. Så vi gick. Och vi gick. Och gick.. Jag kan fortsätta i all evighet! Men så plötsligt.. VÄNDE VI!!! Efter en tur på allt som allt 46min så var vi äntligen hemma i soffan, ska aldrig mer lita på det där fruntimret när vi går ut igen. 


Legat utslagen i soffan ända sedan vi kom hem. Hemska människa, hemska hemska människa. 

Puss och kram // Mille. 


Oväntat vaknande.

Ligger i sängen och utövar ett tappert försök i att somna om, vet redan att det är lönlöst. 
Väcktes först utav sms, lyckades precis somna om (imponerande då jag aldrig lyckas!) ringer det.. Bara att masa sig upp och köra vänner som försovit sig till deras jobb.. Så lätt dödstrött men som sagt så kommer jag troligtvis inte att somna om, det ligger inte i min natur. 


Det hjälper inte ens att de är världens sämsta väder ute heller, jag kan inte somna om för det.. Trött och lätt arg Madde idag. Tjoho.

Tvättat bilen som en toka!

Spenderat hela eftermiddagen med familjen ute i sunnansjö, tvättat bilen och grillat. Mumma! 


Bilen är nästintill skinande ren iallafall, haha .. Gav upp till slut, den duger gott och väl för mig! 

Mosters hjärtan på besök!

Mosters bästa hjärtan är här och myser medan mamma och pappa är och handlar. 


Så i mindre charmigt tillstånd spenderar vi tid framför tvn till Peter Pan och äter popcorn. Bilden bjuder jag på.. Håret åt alla håll å smink runt ögonen.. Haha 


En salig blandning på en massa bra folk.

Haft en underbar dag med en salig blandning av människor! Började dagen med mina hjärtan, fortsatte den med en herrans massa folk från min släkt och avslutade den med en vända på IKEA med Julia. Ypperligt bra dag. Nu småregnar det utanför, överväger på att vandra till Julia en sväng. 

Tänkte dela med mig två bilder från dagen, på barnen o morfar samt en tredjedel av alla bilar som var vid stugan! 



God morgon världen!

Vilket strålande väder det ser ut att bli idag, vad bra då de e planer hela dagen! 

Sitter just nu och tittar på Disney Dags med mina hjärtan, bumbibjörnarna i mitt hjärta!! 


Ska till djuraffären med Julia lite senare och köpa ny hundbur, sedan blir det Västansjö då Erik börjar med "pizzerian" idag. Gott ska de bli! 

Hoppas även ni får en strålande lördag! 

Snabb mellanlandning och is på rutorna.

Hemma och gör en toksnabb mellanlandning mellan kunderna, sleva i mig mätlådan sedan vidare. Jobba jobba jooobbaa. 


Fick skrapa bilrutan imorse, galet kallt! Fast egentligen inte, bara tre minus. Men när de är jätte mycket plus på dagarna så är det inte så världsroligt att skrapa rutan de första på morgonen. Men snart är det vår på riktigt, sommar och sol. 

Fredag, äntligen är du här.

Sista jobbdagen för veckan. Galet slut igen dock, nedrans förkylning.. Men det är som det är, får göra det bästa av situationen! Bara fem timmar idag. 


Sen lära planera vad som ska hända i helgen? Vet idag och imorgon, men sen då? 

Hur många kramar finns det i världen?

Blivit dundersjuk igen.. Underbara baciller! Skönt att de bara är några få timmar jag jobbar imorgon.. 


Nu är jag vid Julia o ska titta på "Hur många kramar finns det i världen" sedan blir det minsann att sova sova sova.. Hela helgen kommer att bestå utav stt sova sova sova.. 



Solen är ett minne blott.

God morgon! Idag har jag lyxen att börja klockan nio. Så ligger här i sängen och muttrar över vädret utanför.. 


Ingen sol idag inte. Men var ändå ganska så skönt att få vakna av sig själv och inte av värmeslag! 

Nu ska jag peta i mig någon frukost, sedan ska jag kolla upp instagram då någon tydligen ville hacka den igår... 

Lagt till egna ringsignaler på telefonen!

Har efter en herrans massa om och men lyckats fått in lite egna ringsignaler på telefonen. Svordomarna har härjat fritt i mitt huvud de senaste timmarna jag hållt på med detta, men nu finns de där!


Nu ska jag tvinga i mig och Julia lite glass innan det är dags för mig att bege mig hem och sova då jag faktiskt inte sovit på dagen idag, tio poäng till mig! 

Recept på makaronilåda.

Blandade en hel drös med recept idag, resultatet blev över förväntan! Så tänkte dela med mig av det! 


Huvudingredienserna:
5dl pasta 
1/4 falukorvsring
Broccoli efter tycke 

Koka pastan. Stek korven.
Koka broccolin, hacka broccolin sen stek de med korven när korven redan är genomstekt.
Blanda allt i en kastrull/bunke, så det blir jämnt fördelat. Häll upp i stor form.


Såsen:
3st ägg 
1dl mjölk
2dl grädde
Ca 1dl créme fraish
Salt
Peppar
Chili explotion krydda
Vitlökspeppar
Ca 1dl riven ost

Blanda, blanda, blanda 


Häll över formen, strö riven ost uppe på gratängen. Låt stå i ugnen ca 20-30 min på 225grader.

Sen kan man ju självklart variera innehållet, samt att det skall ju egentligen vara lök med men hade ingen hemma. Gott! Kommer definitivt att göras igen! Dock med annat i den gången!

Matlagning utan motivation.

Just diskat bort mitt diskberg, som inte alls var ett berg. Närmare en samling småsten, men ändå. Nu ska jag baaaara göra en makaronigratäng och fixa matlådor. Inte ett dugg motiverad att laga mat som jag inte ens ska äta med en gång/idag. Men men, hellre göra detta nu än ikväll, eller har jag fel? 

Man tager vad man haver, det är mottot för denna måltid. Ber till gudarna att det inte smakar blaha. 




Serieförslag? Kom igen!

Såhär dagen efter den stora skämtdagen så undrar jag ju vad det bästa skämtet var igår, ingen aning. Får spåna runt lite för att finna resultatet. 

Själv så somnade jag som en klubbad oxe efter jobbet och sov middag till halv åtta, inte bra.. Sen var de soffan och Gossip resten av kvällen, fortfarande inte ett dugg kry. Men men, våren i ett nötskal. Är på sista avsnittet på tredje säsongen, vettetusan vad jag ska kolla på efter detta.. Några förslag? 




Värkande fötter och genomtänkta ord.

Just kommit hem, skönt efter denna kaos morgon. Tur att eftermiddagen var som vanligt iallafall! 

Försöka vila fötterna lite innan Julia inser att jag slutat, haha bra med en kompis som håller igång en så man inte lyckas somna! För tröttare än trött är jag. 

Lägger upp en gammal favorit. 


En halvkylig dag.

Hejsan! 
Hemma på lunch nu, galet slut redan efter en morgon som jag sent kommer att glömma, önskar att de vore så simpelt som ett aprilskämt, men icke. Än så länge så har jag ej blivit drabbad av något sådant, men med min vänskapskrets vet man aldrig! 


Sitter och ser på när skatorna flyger med pinnar tre gånger sina storlekar till toppen av myskoträdet utanför. Nytt bo för i år, undrar om man ska flytta med dom?

God morgon världen, åter till jobbet.

Ursäkta för tomheten de senaste dagarna! Haft fullt upp och prioriterat livet en aning. 
Jag fick hjälp av K att byta hylla i vardagsrummet igår så nu sitter där en vit istället, blev att kännas mycket mer fräscht. 


Eller har jag fel?? 

RSS 2.0