Min fina lilla vän.

Jag har en underbar vän, en vän jag väldigt sällan träffar nuför tiden. Men som ändock nästintill varenda dag finns bland toppen av konversationerna i telefonen, som ändock följer min blogg slaviskt (just de!), som ändock kommenterar min blogg samt poängterar väldigt duktigt på sms om bloggen står tom i allt för många dagar i sträck. Min fina fina vän Emma! 


Vi måste sluta träffas så sällan vännen, de är fy och usch och en kvart i skamvrån för oss båda två! Haha 

Ska försöka mig på detta att blogga oftare! Men jag vet åtminstone att jag får ett hyttande finger om jag missar en dag eller två! 

Fixa och dona.

Hej och välkommen till home makeover! 
Eller något åt det hållet. Idag har jag minsann grejat och donat lite i lägenheten. Bytte ut mitt älskade vardagsrumsbord mot ett som jag ganska så säkert älskar tusen gånger mer! Äntligen så finns det nu ett runt bord vid min soffa! En dröm jag haft ett tag men ej hittat det perfekta bordet ännu, men mamma lyckades springa på detta på julmarknad/loppis! 


Hur otroligt älskvärt är inte detta? 
Önskar emojis fungerade på bloggen! 

Sedan gick jag lös lite i köket då pappa mätt och gjort i ordning två pinnar till min hylla ovanför min skåp i köket.


Då för ett väldigt bra tag sedan så trillade böckerna från hyllan mitt i natten då fästet bestämde sig för att det inte ville vara rakt längre. Done and Done! 


Äntligen börjar det bli lite ordning i torpet. Nu är det bara den där förbaskade hallen som skall fixas och donas. Sen ringer jag hyresvärden så får minsann de fixa resten då de inte är så enkelt som lite tapeter. 

Nej nu ska jag fortsätta denna häxjakt efter en perfekt julklapp till klapplappen! Blir minsann galen på det faktum att jag har noll fantasi.. 

Ett sånt där onödigt problem.

Det som känns värst med att bo själv är ändock min säng. Min älskade säng, sängen som jag kommer behålla tills den dagen man till slut sover på golvet på lite tyg för den blivit så gammal och sliten. I-landsproblemet här är det faktum att man har ju sin sida, det har ju alla. I och med det så förblir den andra sidan alltid orörd. Den bäddas om samtidigt som min sida men den används aldrig. Sängkläderna har fortfarande vecken kvar när det är dags att byta, sängkläderna är fortfarande rena. Förstår ni? Att jag står månad ut och månad in och bäddar om en "ren" säng, för det är ingen som sover i den. 


Det är nog mitt allra största problem med att bo själv, ett riktigt onödigt smått problem men det stör mig ändå något så grymt mycket varje gång jag bäddar om. Men en vacker dag så kanske den där sidan mot väggen blir använd, en vacker dag så kanske de känns bra att byta dess sängkläder. En vacker dag... 

Nej nu ska jag kliva upp, äta frukost, se ett Sex And The City avsnitt och sedan börja rulla mot jobbet. Sista passet för månaden! Vi hörs mina fina! 

Klar förbättring.

Idag kom första lönen, lite blygsam ändock men oerhört behövlig. Så kan ana att nästa lön som är på dubbelt så många timmar kommer att sitta fint. Alltså efter en hel del strul med olika banker under dagen så begav jag mig hem och rensade ur kylskåpet. Det blev ekande tomt! Sedan åkte jag iväg och storhandlade för kommande månad så nu är kylskåpet betydligt förbättrat! 


Plus att en massa även hamnade i frysen! Så de enda som behöver fyllas på är nya lökar, då de var fula i affären. Är på något mystiskt vis väldigt kräsen när det kommer till lök, får inte vara ens lite mjuk. Hmm, någon annan än jag som har den känslan? Trodde inte det. 

Nej nu ska jag ta och pallra mig ner under täcket! Uppe på otroligt mycket övertid idag, skulle vanligtvis sovit för över en timme sedan. Men med detta kanske jag får sova hela natten utan att vakna? Har en dålig ovana av att vakna först tolv, sedan tre och sedan fem. Inte optimalt men det är som det är. 

Puss och godnatt på er ugglor i nattens frost. 

Blablabla..

Efter order från chiefen så är det dags igen för en uppdatering. Mitt liv känns som att det går på rutin numer. Förr så kunde jag vara vaken till mitt i natten utan problem, nu skulle jag mer än gärna lägga mig redan vid fyra på eftermiddagen. Men härdar ut till nio halv tio, så snart sover jag. 


Här ser ni mitt alldeles egna skrivbord, bara till för mig! Underbart det är vad det är! Inte alls lika tomt längre men fortfarande samma ordning. Struktur ska det vara annars blir jag snurrig. 


Hann även med att träffa tomten i Lördags tillsammans med större delen av familjen. Myste runt på marknaden och bara var ett slag, mysfaktorn var hög. 


Idag var skolgården täkt av frost, tyvärr blev glittret inte alls synligt på bilden, men åh så vackert det ändock är när allting glittrar. Det enda negativa är att man inte alls är van med att det ska vara så himla kallt! Men man vänjer sig även vid det. 

Nu ska jag göra ett tappert försök till att lägga ifrån mig telefonen, sen blir det stt sova min skönhetssömn och upp samma tid som vanligt. Slutar ändå relativt tidigt imorgon, om jag inte lyckas mig på att jobba över! Vilket jag ändock gjort varje dag denna vecka. Än så länge så har jag jobbat 110h denna månad, känner fortfarande allt mer att detta är något jag vill hålla på med! Love love love it. 

Puss och godnatt mina fina stjärnor! 

En utomordentligt bra måndag.

Minus det faktum att det känts som att jag kastats hit och dit på jobbet idag så fick jag ändå ett oerhört bra samtal under dagen! Två närmare bestämt men med samma innehåll. 

Imorse ringde de och frågade hur jag ställde mig till ett långvik, efter att jag fick svara på en del frågor angående mitt tidigare deltagande i lärarutbildningen så var jag rätt så säker på att de skulle inte leda någon vart. Men kändes ändå rätt så bra att ens vara ett alternativ. Hux flux så ringde de upp mig och informerade mig om att jag är vik på ett långvik mellan 24/11-ca 21/12. Hur bra låter inte det!!! Så galet glad jag blev, ska bli hiskeligt roligt att få testa på att vara lärare i längre sträcka då jag bara ströat än så länge. Enda "stabila" har varit resurs och fritids. Så detta ska bli riktigt otroligt spännande! 


Så ja, idag har varit en oväntat bra måndag som gett mig ett ljus i denna dystra månad. Tack underbara barn och lärare som tror på mig såpass att jag ansetts vara värdig att bli tillfrågad! 

En mindre utmaning till dig som läser.

Söndag. Dagen man bör välkomna med öppna armar. Vilodagen. Jag har aldrig varit så uttråkad i mitt liv. 

Sitter hemma i min knarriga kantstötta soffa, invirrad i en filt som tvättats någon gång för mycket och tittar på en serie jag sett mer än en gång. Ätande på popcorn och ett stort glas saft bredvid.


Denna söndagen är inte alls som jag vill att den ska vara, denna söndagen är precis som alla andra söndagar i mitt liv. Även som måndagar, tisdagar och alla andra dagarna i veckan. Varje dag samma visa, dock inte popcornen och saften. Men ni förstår säkert hur jag menar. Så för att liva upp denna söndagen så utmanar jag dig som läser. När du läser/läst detta så ska du ta upp din telefon och skicka ett meddelande till mig huruvida du tycker om popcorn. Krydda inte krydda? micro eller spis? Bara popcorn eller hela fredagsmys bordet dukat? Om du inte har mitt telefonnummer så kommentera detta inlägget eller bilden på instagram då detta kommer att komma upp även där. Hur knasigt är inte det? För att liva upp söndagen lite. 

Så var det helg.

Så var det lördag. Lördag kväll för att vara mer exakt. Eller är det kväll? Det känns då som kväll, det är så mörkt ute att man inte kan urskilja vart husen tar slut och var himmlen börjar. 

Trillade in hemma kring tolv idag, var och drack något glas vin med en herrans massa bekantingar samt vänner igår. Fascineras över hur det lyckades bli som så att nästintill alla blev osams. Galet, men det är som det är. Idag är det bara att skratta åt det, alla dessa olika dumma som vettiga anledningar som for från mun till mun igår. 

Nåväl, sedan jag kom hem har jag hunnit med att diska och plocka lite lätt i lägenheten. Sedan så råkade jag fastna i min seriebox av Sex And The City . Åh så underbart det är! 


Nej ni (Emma) nu ska jag glutta vidare. Komma på något otroligt spännande att blogga om för nästa gång, pussa pussa! 

Värmen från en annans täcke än mitt.

Brr ligger här under täcket som inte är mitt och försöker värma tårna. De blev som tio små isbitar när jag gick på toaletten för en liten stund sedan. 


Fy farao vad jag längtar hem till sängen! Var hemma en vända innan jag skulle vidare hit igår. Övervägde på att släpa med mig mitt täcke och min kudde men beslutade mig för nej, det är bara tills imorgon. Alltså imorgon fredag, är vattnet inte fixat imorgon då blir jag för det första tokig, för det andra så lär jag då hitta sovplats igen. Detta var inte alls roligt, men oj vad bortskämd man är med vattnet! Allting blir krångligt när man inte har fri tillgång till det. Tokigt. Fruktansvärt tacksam för att Therese lånar ut sin lägenhet till mig! Guld värd! 

Nåja nu ska jag blunda i ca 30-40min till innan det är dags att börja kliva upp. 
Hoppas ni får en underbar dag! 

Kär, kärare, kärast!

Lånat med mig hem en leksak från Julia. Ni anar inte hur mycket det kliar i mina fingrar att leka runt i den och kolla och känna och vrida. Massa massa kul ska jag säga er! Massa kul! 


Åhå vad jag vill ha denna kamera! Den är kärlek rätt igenom. Ni anar inte. 

Nu ska jag försöka mig på att inte somna, nog allt att det verkar som att jag får lov att leta sovplats för natten återigen. Wohoo..

Sover borta för första gången på evigheter.

Ligger i en säng som inte är min och försökt somna de snart senaste två timmarna. Har ni någon aning om hur svårt det är? Speciellt när man sover ensam hemma hos någon? När man är så hemmakär som jag är så är det faktiskt ganska så jobbigt. Men oerhört tacksam ändock att i slutändan hade jag faktiskt fyra stycken alternativ att välja mellan. 




Anledningen till detta är att det tydligen är en vattenläcka så de stängt av vattnet mer eller mindre, kommer bara brunt vatten ur kranarna. Sista slurken typ. De har grävt upp vid gatan och sedan tog de kväller. Personligen så tycker jag då att de kunde ju lika gärna väntat till imorgon om det gick att lämna det som det är, men vad vet jag. Så det kändes inte optimalt att sova hemma, upp och jobba 08:00 och inte fri tillgång till vatten. Katastrofalt närmare bestämt. Så i mina desperata försök till sovplats lyckades jag ändå få låna ett sovrum vid mamma och pappa, en soffa vid min syster samt sängplats vid två andra separata vänner. Valde den platsen som jag fick ha ifred, alltså inte störa någon annan när jag ska upp tidigt imorgon. Får hoppas till gudarna dock att detta är fixat imorgon så jag får sova hemma. 

Nåväl, det blir som de blir och är som det är. Som sagt oerhört tacksam över att jag har folk som ställer upp trotts mindre kriser. Ni är guld värda! 

En ny vecka!

Vet ni hur galet skönt det är att ligga i sin egna säng, med sitt bästa täcken och den bästa kudden som världen skådat? Vet ni det? Säkert? För det är precis den feelingen jag har nu! 

Tröttare än tröttast men tänkte slänga in ett litet inlägg här innan jag tar John Blund i handen och försvinner några timmar. 

Jobbat idag i vanlig ordning, måste fasiken säga att denna grenen i jobbet tilltalar mig bara mer och mer. Ska minsann börja kolla upp lite olika utbildningar inom detta, för har nog bannemig kommit på det som jag vill spendera mitt liv med. Iallafall som jag känner nu! Spelar ingen roll om de så är dåliga dagar, för känslan när man går hem är ändå oslagbar. I'm on top of the world då. 


Denna November kanske ändå kan bringa något gott med sig? Men jag ska absolut inte ropa hej för tidigt! 

Nej ta alla era mustascher och gå och lägg er och vakna upp till en underbar dag, så som jag planerat att göra. 

Tack och hej gullisar! 

Så var äntligen denna helgen över.

En liten helg resumé. 
Fredagen hamnade jag på bio tillsammans med Therese efter jobbet. Vi gick på Annanelle men jag måste faktiskt säga att jag är galet besviken på den filmen. Då den föll under genren skräck så trodde jag den skulle vara betydligt mycket hemskare, speciellt när det var en åldersgräns på femton år. 


Igår var de en släng av Grängeshäng sedan så var jag bara hemma, hemma hemma hemma. Kräks snart på detta hemma. 

Jag är inne i en ganska så grå period i mitt liv just nu. Känns som att jag står och trampar på samma ställe och det händer ingenting. Något steg bakåt är det enda. Jag älskar mina få vänner jag har, men let's face it jag behöver ett nytt umgänge! Lite mer folk i min smak med mina värderingar där alkoholen bara är något man tyr sig till ibland. Inte vareviga helg. Det är inte min grej. Inget illa menat mot mina fina (ni vet vilka ni är!) men denna fröken behöver lite nya ansikten också i sitt liv. 

Nu var de klippt!

Igår så jobbade jag mellan 08:00-14:40. Sedan så åkte jag hem, slappade på soffan. Kring 18 så åkte jag till syrran och så fick hon klippa mig. Blev jätte bra! 


Idag är det en relativt kort dag på jobbet, 08:00-13:30. Alltså fem och en halv timme. Låter väl bra? Längtar dock nog mest till den goda varma chokladen i personalrummet, mumma! 


Efter jobbet blir det Grängeshäng i vanlig ordning på fredagar. Hoppas eran helg blir underbar! 

Så var här en onsdag också.

Om denna dagen finns det kanske inte lika mycket att säga som om de föregående. Men ändock finns det några saker att dela med mig av. 

Idag påbörjade jag ett två veckors vikariat, om resten av tiden är som idag så kan jag nog nästan säga att jag hittat mitt "kall" inom detta yrke. Kanske inte den grenen jag tänkte mig från början. Men ändock! Den känslan när man kommer hem och känner att man åstadkommit något är oslagbar! 


Efter att jag slutade så åkte jag hem och åt lite matäta innan jag snörade på mig skorna ännu en dag och drog iväg på promenad. Idag var jag dock ensam då Julia hade visning på som lägenhet. Så jag gick lite hullerbuller runt där vi gått tidigare dagar och allt som allt så gick jag över fem kilometer även idag. Så denna vecka har jag gått en och en halv mil än så länge. Den känslan är också oslagbar! 


Det enda jobbiga var att det blev så mörkt så snabbt att jag fick tända ficklampan på telefonen på vägen tillbaka till bilen då det blev hiskeligt mörkt. På bilden har jag i princip just lämnat bilen så ni kan ju föreställa er. Förstår inte varför denna gångbana inte har gatulampor för, knasigt! 

Nu har jag betat av de dagliga samtalet och lagt mig för kvällen. Vi hörs imorgon för den dagens resumé. Kanske inte så jätte kul med resuméer men det är iallafall inlägg nästan varje dag nu! Plus att det är bättre än ingenting, eller? 

Tisdagen lika så!

Detta inlägg skulle egentligen kommit upp igår, men den var minst lika fullspäckad som denna så när jag väl fick "tid över" var det dags att lägga sig. Så gårdagens resumé kommer här! 

Började dagen med frukost, äggmacka med majonnäs på. Gud så gott det var! 


Efter det så släpade jag ut Julia och Mille på promenad igen, igår gick vi strax över fem kilometer. Det kändes vill jag lova! Men Gud så skönt det är! 


Efter de så blev de lite Grängeshäng, i ett par timmar. Massa skratt och galenskaper. Sedan hämtade jag Julia, vi åkte och handlade lite sen hade vi filmkväll för hela slanten. Körde hem henne senare på kvällen sen hem, betade av det dagliga samtalet sen blev det sova. Så var gårdagen slut. 


Har för övrigt börjat fundera på att klippa av mig håret, till axlarna ungefär. Bra eller dålig plan? De växer ju ut igen! 

Fullspäckad måndag!

Denna dagen har varit fylld från starten! 
Väcktes halv nio, upp och klädde på mig. Åkte till Julia och hämtade henne, hem till mig och plockade ut skuffen (krävs två för att få upp luckan så den har en ovana att gå i baklås). Tillbaka till Julia och slängde en drös med kartonger, kånkade med en stol hem till mig. 


Efter det så åkte jag hem och plockade fram mat på tining, medan det tinades så passade jag på att stryka gardiner och byta gardiner i princip i hela lägenheten. 


Efter att det var klart så lagade jag mat och fixade matlåda till imorgon. När det var klart så pallrade jag mig iväg på ett info möte om hur mina kommande veckor kommer att se ut då jag blivit bokad från och med onsdag och två veckor framöver från de. För er som jobbar som lärarvikarie så säger jag detta: om möjligheten finns så åk och träffa den ni ska vikariera för innan. Man får veta så otroligt mycket på det! Efter det mötet åkte jag och plockade upp Julia igen och tvingade med henne och Mille på promenad. 


Vi gick allt som allt lite över fyra kilometer, lagomt och bra. Sedan hem igen, då satte jag mig faktiskt i soffan och kikade på lite tv-program och plockade med disken. Senare mot kvällningen kom Julia och Mille på besök och vi kikade film. Just lämnat av dom hemma vid sig, nu lagt mig. Ska beta av det dagliga samtalet sedan blir det att sova för hela slanten! För imorgon ringer klockan vid nio tiden, upp och äta frukost sen drar jag och Julia ut på en promenad vid tio. Sedan är det full rulle även imorgon. Man ska hålla igång sig! 

Nej nu vet ni vad denna måndagen har erbjudit mig, för ovanlighetens skull så var det inte en tråkig måndag. Lär säga att jag tycker om dagar som dessa. 

Puss och kram! 

Vampire Diaries.

Det är väl en serie som jag på något magiskt vis blivit en slavisk följare till. Är inte sådär superförtjust i zombies, varulvar och vampyrer över lag så denna serie bör falla under samma kategori som TWD gör för mig, men icke! Den är så otroligt bra och på senaste så har jag nog snyftat till varje avsnitt! All kärlek till denna serie alltså! Den dagen den tar slut kommer att kännas som när Desperate tog slut. 


Den dagen kommer bli förskräckligt hemsk. 

November.

Så var den här, månaden jag avskyr mest av dem alla. 
För mig gör det ingenting att denna månad innebär höst, vinter, snö, slask, regn. För mig gör det ingenting. Det som gör mig någonting är att denna månad är den månaden som är den mest otursfylda månad på året för min del. I år började det redan idag, den första. Annars brukar det gå åtminstone några dagar. 


Trotts liten mindre dålig start på månaden hoppas jag då att den inte alls är lika förskräckligt dålig rakt igenom. Att det idag kanske räcker, vi får hoppas. I vilket fall så får jag snart besök av några nära, myskväll i regnrusket. 

RSS 2.0