Gott nytt år!

.. Eller grått nytt hår som farfar brukar säga! ..
Jepp idag är det nyårsafton, kommer förhoppningsvis bli en massa bilder från idag, har iaf varit ute och testat tagit utomhus bilder för första gången, och jag blev riktigt nöjd med dem! =) ..




Ny design!

För ovanlighetens skull e det ny design här!! ..
Håller på för fullt att lär min kameran..

och denna kör jag fortfarande..
Lady Gaga- Pokerface

Julafton!!

Idag har vi äntligen firat julafton, tyvärr kunde inte A&S komma men det e bara för att Emanuel e sjuk, men men.. Vi kommer ju ses senare när ni e friska för vi måste ju också byta klappar! :) ..
Idag köpte jag även min alldeless egna digitalsystemkamera! Nikon D40, totalt förälskad! Massa bilder från idag dessutom.. Och en massa söta bilder på Kira när hon sover i soffan! Men de kommer upp lite senare om jag orkar koppla in kameran i datan idag.. sitter och beundrar den nu!! ..
Måste ju ta kort på alla julklappar jag fått också!! ..

Fick ju mina efterlängtade duntofflor av mamma och pappa!! .. Och en matchande pyjamas från farmor och farfar! Jätte gulligt!! ..

Nej nu ska jag sätta mig och glutta lite på Sagan om ringen, konungens återkomst.. Har ju sett de första 2 (Som jag förövrigt fick i julklapp, alla tre alltså!) sen så efter den ska jag börja kika på Narnia som jag också fick i julklapp! ..


Tack alla för de fina presenterna! Och tack mormor och morfar för pengarna! :) .. De kommer användas väl!!! .. :)

sjuka familjen!

jepp, typ alla e sjuka! Och imorn är det julafton, jippie!
Jag, mamma, pappa, tessa, johan, sandra(?), emanuel, mormor, morfar..
Alla e sjuka av nått slag, men majoriteten e magsjuk.. även jag!
(Fast jag håller på att bli frisk, hallelujah-moment!)

Så imorgon blir det en lugn dag framför TVn antar jag, men så kan det gå.. Som mamma sa:
"Denna julen kommer gå till historien" och jag håller med, alla e ju sjuka! ..
Hoppas att det iaf blir lite julklappar imorgon ändå? ..
Mamma och pappa ska iaf få av mig..

nej nu ska jag slänga mig i sängen och titta på någon film och invänta julen, 00:00 kommer jag skicka massa sms kan jag lova,

GOD JUL PÅ ER ALLA! Och hoppas att alla blir friska!

Peppikaka!

bakat peppikaka med Johan i helgen, och då råkade jag göra en huvudlös gubbe med olika tjocka ben, men kan ju påpeka att den var supergod iaf! ..

Och nu är det BARA 3 dagar kvar till jul! .. Det e sjukt vad fort tiden går! =) .. Och på nästa torsdag erre nyår.. ujuj, känns som om det bara var igår 2008 började, trotts allt massa roligt / dåligt som hänt under året ! ..

Men jag har inte sett om det blir något bra på TV nu under julveckan, för Grinchen gick ju idag, (den brukar alltid gå på julafton!) så jag lär väl luska ut det eftersom vi inte firar julafton förens på torsdag, så bortsett från mat så måste jag ju ha nått att göra på onsdag, eller hur?

Nej nu tror jag att jag ska gå och lägga mig, ska vara vid sjukstugan 11:00 imorn "bitti" men lär ju upp och ta meducinen så jag slipper ha ont ju.. Självklart, eller hur?

Nej nu ska jag dra mig, godnatt allesammans! ..

PS. fråga mig inte vad som hänt med min blogg, höll väll på att trixa och fixa så vart det nått fel som jag inte kunde rätta till hur mycket jag än tröck och knappade, så det får se ut såhär ett tag till! ..

Puss och kram.


det e helt sjukt!!



2007 tog 'konstnären' Guillermo Vargas Habacuc en hund från gatan
i Managua, Costa Rica, band honom med ett rep i ett konstgalleri och
svälte honom till döds. I flera dagar stod konstnären och besökare i
galleriet lugnt och såg på hur hunden plågades tills han slutligen dog.

Tycker ni att bilderna visar ett konstverk?

Det prestigefyllda Visual 'Arts Biennial of Central America' tycker det och
konstnären har bjudits in för att upprepa sitt fruktansvärda djurplågeri
på utställningen 2008.

Skriv på protestlista!   http://www.petitiononline.com/ea6gk/petition.html

Det tar bara ett par sekunder att uttrycka din åsikt om djurplågaren.




Shrek 2..

Setat och spelat på Crash idag hos Elin, hon har bytt rum..
Först spelade vi Shrek 2, och vi hade kommit jätte långt!! .. Så blev Elin sur för att det ville inte fungera som hon ville att det skulle göra, så hon stängde av det, UTAN ATT SPARA!! Så vi måste typ göra om ett helt kapitel igen.. *suck* .. Och det kapitlet var riktigt överdriver drygt!!! .. Men men, så går det när jag inte e med i svängarna..
Imorgon hade jag tänkt att baka pepparkakor och möjligtvis lussekatter, beror på om mamma vill hjälpa till med det, troligen inte.. Haha..
Annars så åker jag nog till sandra & andreas , beror helt på hur Sandra jobbar! Har ju inte varit dit på evigheter känns det som!! ..

Nej nu ska jag ta min oroliga mage och slänga oss i säng, tror att det har nått med gröt att göra..

(föresten, varför kronglar blogg.se nuför? .. Mina inlägg vägrar visas!!! .. )

fargadelinser.com

Jag trillade in på Färgadelinser.com och såg att dom nu har ett erbjudande för alla bloggare som har varit aktiv i minst två månader, du får välja ett par färgade linser helt gratis! .. Enbart för att du bloggar, så för att utnyttja erbjudandet behöver du bara skriva ett inlägg tillägnat färgadelinser.com i din blogg. Oturligt nog e jag under 18 år (Målsman måste då godkänna din beställning och blogg) och har dessutom ingen större nytta av linser, men för er som kanske vill ändra utseendet, dock är det färglinser utan styrka som det gäller.

Klicka här för mer information och instruktioner.

Lite Bilder!! ...

Var ju som sagt var på nått betlehems grejs idag, men det gick inte att ta så mycket kort för kameran knäppade! .. Men fick iaf ett gäng bilder på Mathilda! .. Och så slänger jag in några på Flisan om Sandra vill ha !!

  
  
  

söta tjejer!!

Lucia! Tralalala..

Nu sitter jag och Elin här vid datan och ska kika på Grinchen, Hildur ligger liksom och sover så vi alla får lite lungt nu!! .. Men sen när hon vaknat ska vi ta vårt pick och pack och åka till Grangärde på betlehems-gång, nånting.. Intressant iaf!! Ska ta med kameran och försöka ta kort (Om den tillåter, den har en tendens att inte vilja funka utomhus!)...
Och snön bara fortsätter att vräka ner, (Inte just nu men det är mycket snö på marken!) och det e helt underbart!!..

Senare idag ska jag och Elin baka pepparkakor, blir nog lite pics från det, eftersom Lucia bilderna från Erik blev så dåliga så har jag valt att inte lägga upp dom..

Vi ses!

Hellu..

Nu e jag hemma, eller jaa.. kom hem vid 19:00 tiden, väntar på att mammi ska komma hem med mina nya sängkläder! Och laddar ner Ghost Wisperer.. Så otroligt bra serie! .. Sitter och MSN:ar med Emma, länge sen man träffade hon, men imorn då erre skolan mellan 08:30-11:00 !  .. så då SKA jag träffa Emma.. så de så! ..

Och jag e helt besatt, MÅSTE SE TWILIGHT! .. Men jag tror att jag har för höga förväntningar nu, så jag ska FAKTISKT vänta till den kommer på DVD och köpa den då! .. Fick hem en intressant bok idag i posten: Jag minns inte varför jag älskar dig. Den e jätte bra bara de 18 sidor jag har läst, e helt fast i den! ..

Nej nu ska jag hitta på nått och göra, kanske titta igenom TSS igen.. Puss hej!

Let it be..

Här har ni det nyaste (Snarare det äldsta!) på musikfronten! =D ..


Sankta lucia..?

Heter det Sankta eller santa? .. Jag vet faktiskt inte!! ..
Jag ska iaf åka på Lucia idag!! .. Först ska jag ju till sjukstugan vid 15:40 sen så ska jag åka till Grängesberg med Elin och "MAMA" (Elins mamma som jag kallar MAMA för att alla heter typ samma hos dom!) och kolla på när Erik har lucia, gud vad kul det ska bli!! .. Men något som är mindre kul är att en av mina lampor i min lampa har gått sönder!! BUHU.. Och den som e riktad mot datorn dessutom, men men.. Inget att göra något åt mer än att byta den.. Senare, för den var inte så viktig belysning!! .. (Trotts att vi jobbat med belysning i skolan, ajjajj madde) men det blir nog iaf några bilder från Lucia!! ..
Och i helgen så kommer johan och Elin hit och vi ska baka pepparkakor, så ska Mathilda sova över! ..Det kommer bli fullt hus! .. Haha..

Nej nu tycker jag att klockan kan ta och snabba sig lite, ska snart ta diklofenak och alvedon, mamma sa att jag skulle ta det minst en timme innan, och då blir det en timme och 40 minuter! .. Mamma e i v-rås och shoppar, hoppas hon hittar vinröda sängkläder åt mig på IKEA! Vill ha!! .. Och pappa skulle nog till Borlänge, så morfar ska nog skjutsa mig till sjukan! Sen efter det så släpper den som nu kommer skjutsa mig av mig vid Elin och vi åker på en gång.. En hektisk dag från att gå från en lugn plugg dag till en ränna hit och dit dag.. Men jag kommer hinna med det!! .. Filmen jag ska se e på 1 49 h så den går snabbt att titta på !! ..

See you later, och då har jag förhoppningsvis bilder att visa! =D ..

Barbie - En Julsaga

kalla mig barnslig men jag har setat och laddat ner alla Barbie filmerna! .. Och trotts att de e barnsligt så tycker jag faktiskt att de e jätte bra filmer! ..
Nu ska jag springa upp och titta på den senast nerladdade : Barbie och tiggarflickan.

Barbie, En Julsaga är jätte bra!! .. Se Barbie filmerna! =)

Madagaskar..

Nu sitter jag och kikar på Maddesnaskar (Som julia brukar säga), den e sååå rolig!! Vill verkligen se 2an, men eftersom den snart tar slut på bio och jag inte kan åka dit så får jag väll ladda ner den, och titta på den här hemma med Johan!! ..

Igår tittade jag på en jätte rolig film med Elin, jag lånade med mig den hem och tänker bränna av den, Another Cinderella Story jätte bra!! Fast den e för mycket lik A Cinderella Story! .. Vilket e lite synd, men annars var den riktigt bra faktiskt! ..
Men får du chansen att se på Another Cinderella Story så tycker jag att du ska göra det! ..

Nej nu ska jag tråka vidare! ..

At Elin . com

Hellu, sitter hemma hos Elin, har precis hjälpt hon med "Från urspråk till nuspråk", hon fattade ju inget så jag fick hjälpa hon att förstå frågorna! Och det gick jättefort, något som hon inte klarat av själv.. Hon har hållt på emd det i 5 veckor, så kommer jag hit och hon e klar på en timme, HAHA..
Jag hoppas verkligen inte att vi får sånna där uppgifter iaf, för de var tråååkiga!! ..

Nu håller vi på att hitta på en dagbok till hon som ska vara inlämnad, HAHA!! ..

Ser du likheten??




Mamma påstår att jag och plupp e lika??

Jaci Velasquez - Imagine Me Without You

Kanske en fjantig video, men gud vilken vacker låt!


As long as stars shine down from heaven
And the rivers run into the sea
Til the end of time forever
You're the only love I'll need


In my life you're all that matters
In my eyes the only truth I see
When my hopes and dreams have shattered
You're the one that's there for me

When I found you I was blessed
And I will never leave you, I need you


Chorus:
Imagine me without you
I'd be lost and so confused
I wouldn't last a day, I'd be afraid
Without you there to see me through


Imagine me without you
Lord, you know it's just impossible
Because of you, it's all brand new
My life is now worthwhile
I can't imagine me without you


When you caught me I was falling
You're love lifted me back on my feet
It was like you heard me calling
And you rush to set me free


When I found you I was blessed
And I will never leave you, I need you


Chorus


When I found you I was blessed
And I will never leave you, I need you oh

Chorus


I can't imagine me without you


DUMMA HUND/AR!!!!!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men när jag satt och åt frukost imorse så kikade jag bak, vet inte varför men mina ögon hamnade iaf på mitt pepparkakshus.. Och vad ser jag!! NÅGON AV HUNDARNA HAR SLICKAT BORT GLASYREN!!! .. Och jag e nästan 100% säker på att det är Nala eftersom det har ALLTID stått pepparkakshus där så Kira är ju van vid det.. Men duh vad arg jag blev!! Nu måste jag ju göra klart huset ändå!! .. (Ägg-glasyren tog slut och då var det bara sånna där oviktiga  ställen kvar så jag tänkte hoppa över dem!) men men.. Straff vet ni! ..

Varit vid sjukstugan nu, och det gjorde inte lika ont idag som i fredags, men ont gjorde det iaf!! Speciellt på en nerv, säkert nån som vaknat upp och insett att den blivit avhuggen.. Ajajaj..

Nej nu ska jag hitta på nått, kanske sätta mig och spela lite midtown madness 3...

Puss & Kram

Nytt utseende!

Vad tycks?! .. Ny profil bild, text under, ny header.. Lite mer Harry Struk!
Setat och letat efter texten i EVIGHETER .. Men hittade den till slut! =) ..
Jag e riktigt nöjd iaf, fast hade ju gäärna velat haft nå annat än grått
där det står "Harry Potter" .. Alltså mer effekt, men jag har ju bara
paint och gör det i än så länge såå.. Får nöjja mig för denna gång! =)

Mitt egna pepparkaks hus!

Nu kommer guiden till hur ett Madelene Holmström-pepparkakshus blir till.


Detta behöver man.
1. Ett ihop limmat pepparkakshus.
2. En sprits
3. Non stop


Jag använde mig av
4 dl florsocker
1 äggvita,
samt hällde i en skvätt citron.


Sen var det bara till att börja då!! ..
Kan ju påpeka att göra den glasyren var det dummaste jag gjort!!!
Stenhård juh, höll på att pressa sönder händerna...
Kommer ALDRIG mer göra den glasyren,
även fast det var den som stod på kartongen..
Nej, härdanefter kör jag bara vanlig glasyr!


siktade lite florsocker över det och la ner de non stop som blev över,
la dit 2 pepparkakor så var jag klar!!

Såhär gjorde jag mitt pepparkakshus i år,
och kommer heller aldrig mer göra så!

Jisses amalia..

vad tråkigt livet kan vara alltså!! .. Håller på att titta på OTH på datan, men de e ändå tråkigt, för jag vill göra nått!! .. Så hittade jag ett pepparkaks hus som pappa ska limma ihop så jag kan bygga så jag får nått att göra!! ..
Och de ska och hälsa på mommo på sjukhuset idag, men jag kan inte följa med eftersom att jag & rumpan har en otroligt dålig dag idag!! .. Ont som jag vet inte vad, och ändå har jag tagit medicin och allt .. Bajs..
08.20 imorn bitti ska jag vara vid sjukstugan och lägga om igen, då blir det att göra ännu ondare!! .. USch, och imorgon e alla i skolan medans jag bara sitter där och glor på ingenting.. Usch ..
Så finns det nån snäll själ som kan komma och göra mitt liv lite roliga för ca en timme? .. Innan jag dör av tristellse. uttråkning.
Nu önskar jag att det kändes som i torsdags, då hade jag kunnat gått till skolan!! .. Men sånt är inte läget..



Jaja, nu ska jag sluta gnälla!! ..
Vi ses och hörs.

17 dagar till julafton!!
18 dagar till familjejulafton!

Hellu...

Idag erre Fredag, och idag ska jag Theo å Nanne å Johan ha filmkväll =) .. Vi ska se på Peter Pan och smaska på ostkrokar!! =) .. Och så fyller farfar imorn så då ska vi ju dit och fira honom..
Idag ska jag till sjukstugan och lägga om och ta spruta, usch!! Räcker de inte med att jag har 4 bulor på ryggen från stick där och märke på handen efter droppet, nej de ska sticka mig mer!! .. Nog för att de e för livmoderhalscancer! .. Men orkar inte, haha...

Nu e Hildur på väg hit, så nu erre snart slut på friden säger mamma =) ..

19 dagar till julafton!!
20 dagar till familjejulafton!

Hmm..

Jag har kommit in i en konstig situation, jag har inte ont ett skvatt!! (Bara ömmar lite) men ändå så blöder det igenom och håller på! .. Hur ska jag kunna gå någonstans om jag inte ens märker att det blöder igenom förens jag rest på mig från stolen/soffan/pallen/osv.. Så det blir nog ingen skola som jag hoppats på, dessutom så kommer jag inte orka springa ner på stan till bussen varje dag när jag knappt orkar gå upp och nerför trappen utan att få kramp i höfterna! ..HAHA..

Neh nu tror jag att jag ska gå och lägga mig och sova för kvällen, trycka igång någon medelmåtta film som går utmärkt att somna till! =) ..

PÅMINNELSE TILL MIG SJÄLV: Kom ihåg att påminna bror Johan om att fixa One Tree Hill imorn, för han kommer hit på Lördag.

20 dagar till julafton!!
21 dagar till familjejulafton!

Vart är smärtan?

Sist så vaknade jag mitt i natten när bedövningen riktigt släppte och hade jätte ont!! Men inte inatt, jag har sovit jätte skönt! .. Och de känns konstigt! .. Men de kanske beror på den där smärtstillande som jag fick igår, det är bara att vänta och se om det gör ont när jag ska sluta med den... Annars blir det nog skolan på Tisdag & Onsdag nästa vecka! =) ..
Ont gör de när man sätter sig och reser sig, sen har jag riktigt ont i ryggen än.. Men de beror ju på att hon stack fel 2 ggr innan hon fick rätt så jag har blåmärke och såå..

Neeh,nu ska jag ta och göra nått.. vad vet jag inte för jag e inte berädd på att må såhär bra!! ..
Ujuj..

20 dagar till julafton!!
21 dagar till familjejulafton!

Äntligen!

Nu är jag hemma, kom hem kring 3.. Men var så trött att jag somnade direkt efter att vi kommit hem i princip.. Nu har vi ätit kvällsmat och mammsen å pappsen e på g till Sandra och Andreas..
Jag har inte lika ont som förra gången, inget e som förra gången!! .. Varit med om pinsamma, dryga, onödiga saker idag.. Men de e väl sånt man får stå ut med ibland! Hehe..
Mår iaf så bra som man kan må, kan nog tillochmed gå uppför trappen utan problem! Men de e idag, får se hur det går imorgon när jag vaknar om jag e helt förlamad då eller inte.. hehe...

neh nu ska jag kolla på någon film, och vänta på mormor & morfar!

Puss och kram

21 dagar till julafton!!
22 dagar till familjejulafton!

Hallu..

Om mindre än en timme ska jag vara på lasarettet i stan och förberedas för operation nr 2! .. Lite nervöst e det ju såklart! Men det kommer gå bra.. Skönt att slippa skolan iallafall.. Fast för hur änge vet jag inte? .. Vi ses och hörs efter!

RSS 2.0