2 månader!

Hello friends! 

Idag firar jag och min diabetes två månader tillsammans. Helt galet vad fort tiden gått! Tänkte skriva lite "statistik" här för skojs skull! 

Sticken i fingret kommer öka igen då min libreläsare valde att gå sönder. Så de blir en del amigo nu tills hålet i munnen behagar att läka då jag ryckt ur en tand. Mer om det i ett annat inlägg. 

Antal stick i finger: 200 stycken.

Antal scanningar: 3794 gånger. 
Antal använda nålar: ca 250 stycken.
Antal sprutor förbrukade: 7 stycken. 

Allt detta på bara två månader. Jisses! Dock så saknas det en hel del scanningar då dosan som sagt gick sönder så hann inte ladda in senaste veckan i den. Synd. 

Men men, väntar fint på en ny. 


nya grejer!

Hello friends! 

Sitter för tillfället i bilen i Borlänge och väntar på Johan. Vi ska snabbt in på ÖB och IKEA. Sedan ska vi på kalas för Tilla som fyller 10år idag! Hur sjukt! 

Igår fick jag hämta ut lite nya grejer på Apoteket till min Libre. Så nu kan jag sticka mig i fingret direkt till den också, suveränt va? Slipper jag släpa på två apparater. 


Börjar bli lite lärt hungrig, vilket är konstigt då jag ligger ganska så högt just nu. Inte ett dugg nära de där 6,9 vill jag lova! 

Men men, bättre lycka imorgon.. 


Perfektion.

Hello friends! 

Lite rast här på jobbet så passar på att skriva några rader, igår åkte jag och Johan till Grängesberg efter jobben och köpte mjukglass. Perfektion i en bild! Dock orkade jag inte äta upp hela, men gott var det! 

Ska försöka komma in i detta med att blogga igen, ska bli bättre! Promise. 


Lika så den där youtubekanalen som jag har så många planer till. Den kommer också till slut ska ni se. Tror jag ska tänka om lite med den bara. 


Roadtrip!

Hello friends! 

Söndag, slutet på veckan. Imorgon vankas vardagen igen, men än är inte helgen slut. 

Igår morse så satte vi oss i bilen och tog en roadtrip upp till Leksand då syrran med familj är där med husvagnen, brorsan och Mira åkte också upp så vi drog en heldag på Leksand sommarland. Solbrännan idag är inte att leka med, lappen på T-shirten försöker gräva sig in till ryggraden, jag lovar. 

Jag drog på mig mitt hemmagjorda armband innan vi åkte dit för jag har ju ingen aning om hur kroppen reagerar på olika saker, fick ta paus lite då och då. Vi såg även barn med knappar på armen, vilket känns riktigt kul! Man kan ju inte sluta leva. 


Idag ska jag bara lulla runt, håller på att kämpa mig genom tvättkorgen och ska städa av huset en vända. Överväger även på att klippa gräset då det är mulet så blir ju inte mer bränd än vad jag redan är heller. 


Slutet på vardagen!

Hello friends! 

Så var det fredag, oj så fort denna vecka har gått! Raketfart, verkligen! 

Imorgon vankas det girls-night med Jennifer. Sen var helgen slut mer eller mindre. Haha! 

Tänkte skriva del två här någon dag också, om bröllopet. Och slutligen del 3, sen funderar jag på om jag ska göra inlägg med bara bilder, annars kommer inläggen bli mil långa om det ska in en massa bilder i själva inläggen.. vi får se hur jag gör! 


Ha en bra fredag på er! 


Bröllopet del 1.

Hello friends! 

Så var det dags att börja berättelsen om vår magiska dag. 
Jag klev upp ganska så tidigt på morgonen, kring 6. Då hade jag tydligen sovit färdigt för dagen. Fjärilarna hade krig i kroppen helt enkelt. Vid sju väckte jag Tindra för att sedan börja stryka grabbarnas skjortor. Vi åt frukost sedan hoppade vi in i bilen och begav oss mot Ludvika. 

Väl i Ludvika plockade vi upp Julia vid busstationen för att sedan åka vidare till Tessa då det var hon som gjorde min frisyr. 

Tindras hår fick sig också lockar innan det var dags att åka därifrån för att skynda hem och peta i oss lunch. 


Resten får ni läsa en annan dag.. 


Att ligga bra..

Hello friends! 

Jag har haft några klockrena dagar nu de senaste dagarna, mina värden har varit sjukt bra. Så kom den dagen då det var dags att byta knapp, då blir det på något konstigt vis jättesvårt att ligga bra. Även fast jag sticker mig i stället då. Det vill liksom inte. 

Dessutom så vill inte mobilen med riktigt, då det är varmt ute. Då vill den att jag ska testa i skuggan. Fattar inte. Nåja jobba ett par timmar till sedan blir det en tripp till Apoteket och ta ut lite allt möjligt. Teststickor, remove för klistret, nya teststickor till mobilen. Lämna in två (!) fulla hinkar med nålar. Lite sånt! Roligt nästan jämt..


Uppdatering!

Hello friends! 


Vilken vecka förra veckan var, jag vet att jag varit frånvarande men med semestern, födelsedag samt bröllop så fanns det så lite tid till bloggen. Det kommer absolut komma bilder och uppdatering på bröllopet. Kommer nog lägga ut det i flera delar! 




Men tills vidare får det eka en liten stund till. 


Jag är snart tillbaka! 


Semester!

Hello friends! 

Så var det måndag igen, starten på sista semesterveckan för denna gången. Jag tog bara två veckor nu under sommaren för man vet ju inte hur hösten kommer att se ut. 

Hur som haver, igår var vi och firade Emanuel som fyllde 15 år, helt sjukt vad fort tiden går! Känns som att han var liten alldeles nyss. Men icke. Där spenderade jag lite tid i deras hängmatta, då insåg jag en sak. 

Igår är första dagen på denna semester som verkligen kändes som "jag har semester!" Dag. Även om blodsockret kanske inte var min vän som ni såg så var det ändå en bra dag. Gick runt i pyjamasen till strax efter tre på eftermiddagen innan jag bytte om. Bara myste och umgicks med familjen här hemma. Löste en sjujäkla massa sodoku i en tidning vi fått av Johans mamma. Bara var! 

Att det ska ta en hel vecka av ledighet innan man känner att man faktiskt är ledig, knasigt va? Men sen har det ändå varit en ganska så händelserik vecka. Med tanke på att Johan spenderade onsdag-fredag på sjukhuset i Falun och jag har varit förkyld sedan i onsdags. Så det har ändå varit fullt upp på något vis. 


Nu väntar en ännu mer hektisk vecka ändå, onsdag ska jag till min diabetessköterska, torsdag får jag veta om jag kommer in på skolan som jag sökt, fredag får vi nycklarna till lokalen och ska fixa i ordning den. Lördag gifter vi oss, söndag städar vi och skickar hem barnen för denna gång sedan är det jobb som väntar nästa måndag för oss båda. Så det blir ändå en hel del saker som kommer ske denna vecka, men just idag ska jag bara vara. 


Att inte vara nöjd.

Hello friends. 

Det är mitt i natten nu, jag väntar nämligen på något. Jag väntar på att mitt blodsocker ska gå ner en gnutta. Jag är trött, jag är trött på att det är en bergochdalbana. Jag är trött på att det ligger högt på kvällen och morgonen. Jag är trött på att hur mycket jag än försöker så lyckas jag inte riktigt. 

Min kurva ser ut sådär som på bilden, dagligen. Det är en bergochdalbana utan dess like. Vissa dagar dalar den ner för mycket, kroppen skakar och det är bara fint att försöka hitta något att äta. Snabbt. Jag är rädd för att bli för låg, jag är livrädd för att hamna i diabeteskoma. Jag är rädd. Det är jag. Jag trodde inte att jag skulle vara det, men jag är det. 


Men för att lätta lite på alla negativa känslor så är det ändå "okej" på något vis att det är bergochdalbana, jag lär mig fortfarande. Jag kan långt ifrån allt, jag kan inte detta med kaloriräkning än, jag kan inte detta med att måtta rätt med ögat än. Jag har inte rätt dosering än, jag är fortfarande i inlärningsfasen. Men ändå, jag är en såndär envis människa. Jag vill ha en jämn kurva, jag vill att mitt nästa HBA1C ska visa att det sjunker. Jag vill att det ska vara perfekt, jag har helt enkelt för höga krav. 

Helst av allt vill jag bara vara frisk...


26 år!

Hello friends! 

Long time no see, för att göra en lång historia kort så har de inte blivit något bloggande de senaste dagarna då Johan hamnade akut på sjukhuset, allt har gått bra och han fick komma hem igår eftermiddag. 

Idag är det min födelsedag! Yay! Idag fyller jag alltså hela 26 år, ingen speciell siffra eller så men jag är ändå likt ett barn uppe före tuppen. Varit vaken sedan fyra ungefär. Förstår inte, när man har semester ska man väl sova ut? 

Dagen till ära får en bild på mig och mamma pryda bloggen. Tagen för några dagar sedan. 


För tillfället håller solen på att kika fram mellan trädtopparna men det är utlovat regn hela dagen så får passa på att njuta medan den är framme! Vi hörs sen! Kramis


Tårtdekor!

Hello friends! 

Idag är det tio dagar kvar, TIO! Sedan så säger vi ja, jag får min bästa vän för livet och allt som det hör till! 

Fick hem tårtdekorationen här om dagen, så otroligt söta så det är inte klokt! Lika så var vi och handlade det sista i söndags, kanske skrivit det redan? Nåväl! 


Nu börjar det bli pirrigt i magen vill jag lova! 


Härliga sommardagar!

Hello friends! 

Så var det... tisdag tror jag? Snacka dagvill man blir med lite semester! 

Idag har vi varit till mamma och pappa på förmiddagen, lilla T klättrade i träd och stora T red på mammas hästar. 

Sedan åt vi pannkakor till lunch med grädde och Tillmans jordgubbar! Äntligen är det premiär på dom och som vanligt så liksom smälter de i munnen! 

Nu kom barnens farmor på besök så vi säger så så länge! 


Ostpåsen!

Hello friends! 

Nästan pinsamt hur sent detta inlägget kommer upp egentligen, men det varit så otroligt mycket på senaste tiden! 

Dagen innan midsommar fick vi alla på jobbet en varsin ostpåse, hur kul låter de inte? Ostpåse! 

Älskar vitlöksost! Det är så galet gott! Vilka kollegor man har va? Dom är bäst! 


Bytt knapp!

Hello friends! 

Så var det måndag, ny vecka nya tag! Varit vaken sedan strax efter tre då Charlie haft en jobbig natt, katterna utanför har stört hans skönhetssömn. Vilket i sin tur stört min sömn, suck. Nåja de är som det är. 

Igår bytte jag knapp för första gången, det var lite läskigt om jag ska vara ärlig. Jag är rätt så feg och hade hunnit glömt hur det lät så lyckades skrämma upp mig själv. 

Hann mitt i allt känna sorgen, den där sorgen över att det här är mitt liv nu, min vardag. Det ska pangas i armen, det ska stickad i magen, det ska stickas i fingret mellan åt.. Jag vill inte vara sjuk, så igår blev jag för tusende gången ledsen. Känns som att det dock inte var sista gången. 


Möhippa 2017!

Hello friends! 

Vilken dag det var igår alltså! Herremingud! Johan hade lurat i mig att vi skulle gå på date igår, sagt och gjort skulle jag vara redo 15:00. Precis innan gick jag på toaletten och när jag kom ut stod Tessa och Sandra i hallen, med påsar fulla av olika saker jag skulle ha på mig. 

Dagen och kvällen var jätterolig! Fick lite uppdrag bland annat att jag skulle leta reda på gifta människor som skulle skriva tips på ett lyckat äktenskap på vykort som sedan ska skickas till mig då jag gillar att få post, haha! Vi åt på piren och njöt för fulla muggar! 

Det var en av de bästa kvällarna! Det vill jag lova, skrattade så käkarna gör ont idag, huvudet värker lätt av kronan men det var så värt det! 

Ni e ju bara för bäst! 


RSS 2.0