PowerPoint

Idag så sitter vi och håller på med PowerPoint på datan. Det är ganska kul! Therese sitter bredvid och gör så en polisbil kör iväg ;-) .. Vi kan det hjär jätte bra :-D .. Jag vet inte riktigt än vad jag ska göra till mormor och morfar. Hon ville ju ha en kalender,  Men jag skulle vilja göra ett bildspel till dem ?! .  Hittar nog på nått ..

Vet inte vad jag sak köpa till nån i familjen!! Bara till mamma, där är jag 100% säker :-)

Men nu måste jag fortsätta, hörs senare när jag kommit hem!!


Snöar!!

Ja, idag är det snö snö snö så långt ögonen räcker!! Och det är helt underbart!! Och i helgen så är det Julmarknad i Grangärde, så dit ska jag väl och ta kort ^^ .. Och vi börjar göra ett bildspel idag, eller tankar. Jag ska göra om JULAFTON!!

Julafton kallar bland annat katolikerna och protestanterna kvällen den 24 december, det vill säga aftonen före juldagen. Orsaken till namnet står att finna i den judiska kalendern där dagen börjar vid aftonen. Julafton är därför början på juldagen. I modern tid uppfattas hela den 24 december som julafton och behandlas av vissa kyrkor som en slags helgdag fast den inte räknas som sådan i kalendern.

I Danmark, Finland, Italien, Norge, Polen, Portugal och Sverige samt vissa delar av Schweiz, Tyskland och Österrike har just julafton fått en särskild betydelse, eftersom det är då man oftast träffas och äter julmat samt ger varandra julklappar.

I de flesta länder förläggs firandet till den 25 december.

Natten mellan den 24 och 25 december kallas julnatten, som i folklig tradition är förknippad med en del skrock.
 


SNÖ!!!

Och tänk dig för nu har det snöat massor med centimeter här på våran skola, jag kastade nyss en snöboll på Emma, det är så HÄRLIGT med snö! Jag ska nog till Julia och ta massa mysiga snöbilder idag, hon jag och Max isf :-) .. annars tänker jag göra det hemma på gården med Kira, hon älskar ju snön! Jag med !! Ska äntligen få ta användning av mína nya rutiga pjäckbyxer, massa trevligt mycket mys!! ÄLSKAR SNÖN!! Ni kan verkligen inte förstå hur det värmer i hjärtat, jag hoppas snön håller sig till Jul, inte för att jag tror det, men hoppas iaf.

Stackars lilla Felicia har blivit sjuk, det kan inte vara roligt med ett barn under 1 år som är sjuk, måste vara mycket skrik och sånt. Och Mathilda har blivit så himmlans stor, hoppas hennes första ord blir Madde, Eller hur Tessa? :-P

Efter skolan
Jadu, Elin följde med mig hem efter skolan. Vi tittade lite på desperate housewives, det e massa bra!! Sen efter att vi kollat på det i TIMMAR så tog vi fram sparken och sparkade hem med Elin :-P

Igår var det 1 år sen David dog, så jag och Emma och Sandra var vid graven, det hade inte hunnit varit dit någon före oss, så vi gjorde väll lite snyggt där, tog bort tomma ljus och sånt. Det var ganska jobbigt å vara där , kändes så hårt att det gått ett helt år?! Förstår inte hur det kunde hända igentligen. Hoppas iaf att det finns en himmel och en gud som tar hand om honom!



Tog bilden igår, det är på väsman.


Davids grav

Photoshop!

Idag har jag försökt mig på photoshop 5.0 i skolan, för typ andra gången i mitt liv, och jag tycker att jag gjorde ganska bra jobb :-) .. Gjorde om lite blider på Julia, som jag råkade ha i skolan ;-) .. 'Ja, vad ska man skriva nu då? Det är pankaka i skolan med vispgrädde iaf! :-) Gott Gott, men ska snart gå och ha svenska, ska skriva bokrecension sen gå å lämna tillbaka böcker, haha. ha det bra!

Föresten så kom jag på att nu på söndag så är det ett helt år sen David dog, det e sorgligt de. Ska dit med Emma och Elin på söndag och tända lite ljus och så. ha det lite mysigt sådär. Det är ju faktiskt inte så kul att en klasskompis dör och sånt, man saknar den ju och typ tänker på de få stunder man hade, fast vi gick i samma klass i typ 3 år. Det e tufft med ungfa som dör. Men man lever vidare :-) *Saknar dig David*

image13


Jag tittade runt lite på youtube, hittade en ganska interessant video :-P



Madeleine MacCann

Ja, jag kan ju erkänna att jag är helt besatt av den här Madeleine Mac Cann historien, jag tycker det är så synd om hon!! Hon har varit borta i hela 200 dagar nu, jag tror inte att hennes föräldrar är skyldiga, jag menar.. Vem klarar av att ljuga om sin dotters död i 200 dagar? Mamman har ju blivit knäckt flera gånger om tack vare pressen och allt, då borde hon ju avslöjat allt eller hur? Och det om att dom inte beeter sig som vanliga föräldrar skulle gjort efter en kidnappning tycker jag bara är skit snack!! Vem säger att ALLA blir apatiska när ens barn försvinner? Jag skulle också försökt fått hjälp att hitta mitt barn! :-O .. Jag suckar på dem som tycker att föräldrarna gjorde fel.



En Trevlig Helg!

Ja precis, i helgen har jag varit inne i stan hos min älskling! :-) Vi har haft en äkta mys helg, i fredags var vi ute å gnessa på stan och träffade Elin och en massa goa vänner, sen åkte vi hem och sov. Dagen efter så låg vi å drog oss ända tills kl halv 1 på dagen, Haha då kan man snacka om att det var trögt att gå upp! Sen på kvällen skjutsade vi runt på Johans lillebror.. Vid en 12 skulle Johan hämta hem honom och hans kompis Pontus, jag skulle ha åkt med, men jag sov när dom ringde och Johan fick inte liv i mig! Hehe, men sen imorse då vaknade vi vid 10. Gick upp och åt frukost, sen vid en 1 så lagade hans pappa potatis och köttbullar och brunsås till oss, sen så åkte vi till sunnansjö och hämtade Elin och lämnade hon i Gonäs för hon skulle dit. Sen åkte vi hem till Tessa och Roger en sväng, där fick jag mata Mathilda med flaska, och det gick jätte bra!! :-) Fast hon var riktigt blyg mot Johan, men det går väl över :-) .. Sen så skulle dom äta så då blev vi också hungriga så vi åkte hem, men mamma och pappa var i stan och spelade wii hos bror, så jag gjorde en "romantisk" middag för två, hamburgare och pommes (för Tessa och Roger frästade oss med det) Sen till efterrätt så serverade jag lite glass, det var mums!! Sen så skulle jag väll försöka mig på att lägga in ett "filmklipp" från youtube, men det gick ju mindre lyckat! Ska försöka igen, håll tummarna!!


 
Carmireli - Say You Will



Jippie då vet man hur man gör sånt nu också :-)

Skolan

Så sitter man i skolan igen :-) .. Igår var man på handledarkurs, det var intressant! :-)
Slutar typ om 2 timmar ^^ .. Å så är det ju hamburgare i maten idag :-) Det är gott!
Sitter vid samma databord som Emmis, Therese och Emma :-D *Kärlek*


Suck!

Ja igår så var jag och mamma och lämnade in telefonen på lagning igen!

Lagning nr 1;
Kund hör inte dom hon pratar med men dom hör henne. Detaljer losnat på front.
Glapp i hörlurarna på headset.

Lagning nr 2;
Kund hör inte vad den hon pratar med säger, händer inte alltid. Knappen för
låsning fungerar inte heller. Händer inget alls när man använder den.

Lagning nr 3;
Tredje gången på service. Telefonen hänger sig samt att den funkar utan batteri.
Laddare samt headsetet lossnar av sig själv. Låsknappen funkar inte. Sega knappar.

Hahaha!!!

Sen så imorse så skulle ju Nyhammars bussen komma 10 över sju från konsum, men den kom från konsum 20 över sju, så när vi igentligen skulle varit i stan så var vi i finnsviken påväg till stan, välidgt seg och långtråkig väg det där då!! Men jag och Hanna hade kul, vi satt med våra identiska kameror och tog en massa kort på omgivningen, men bussen skakade så mycket att det inte blev några bra bilder. Sen så när jag var hos syster berättade hon hjur man hittade "närbild" knappen, så jag testade väl den då, tog lite pics på mammas rosor och på vatten från kranen och en massa andra knäppa bilder! Sitter i skolan nu och ska ha datalektion, men våran lärare är spårlöst försvunnen :-P .. Vi började för 5 minuter sen igentligen. Idag i skolan är det kycklingsnitzel och klyftpotatis, mums!!
image9

image10
Jag tycker att den här bilden e ganska mysig för att den tog fokus på vattnet och inte på kranen! :-)

Grattis Roger!

Ja precis, igår fyllde ju rogerT år :P .. hela 28 år !! Så jag och Elin, mamma och pappa åkte dit å grattade honom, jag och Elin fick uppgiften att se efter kakor och skit för Tessas och Rogers katter tyckte tydligen om kakorna, men jag och Elin hade fyllt upp mned att flumma runt. Elin kastade 2st sockerbitar i mitt glas, så stog det en kopp på bordet som var tom, så vi la en sockerbit i den bara för att jag skulle kunna dricka upp min saft, sen så kommer Roger in i rummet, tar koppen och ska precis hälla kaffe i den. Först fattar jag inte vad det är Elin sitter och öhmar och pekar på, sen kom jag på det och skrek nästan till roger att han inte fick dricka ur den, han frågade ju så klart varför. jag och Elin började väl skratta och försökte förklara, det gick inge bra. :-P

Men idag så har jag varit med mor till Borlänge och shoppat jackor, jag hittade en rosa/brun jacka, rosa mössa och svarta vantar medans mamma hittade en vit/turcos jacka! :-) Super fina kläder om jag får säga det själv! Och på kupolen hittade vi Julia och Hanna virrandes! Så dom fick lifta med oss hem till småbygden :-)..
JUST JA måste ju säga att jag har hittat mitt BUSSKORT!! Jag tänkte gå in på expeditionen och spärra det idag, men sen tänkte jag . neeej det kan jag inte, måste kolla vid bussen om jag tappat den på bussen innan. Sen å gick jag och kollade det innan bussen gick , jag såg mitt busskort där och jag sa till tanten att det var mitt, då frågade hon ju så klart om det var mitt namn och så å så klart var det ju det!! Helt underbart bra dag (bortsett från matte lektionen) :-)

                     bror och Roger!! :-)
image8

DUMMA TELEFONER!! :@

Jag har kikat runt lite här på blogg.se och insett att alla har olika bakgrunder och en massa olika "teman" som beskriver dom, jag skulle också vilja kunna göra sånt! Photoshopa och ha mig. Men jaja, man kan ju inte få allt på ett silverfat heller!? Men om någon får en sån där snilleblixt lust att fixa något fint åt mig, skriv en pling så kan jag ju berätta hur jag vill ha det ! :-)

Nu sitter jag i skolan utan Emma, kan inte fatta varför hon ska vara sjuk nu för! Vi har ju redovisning nästa vecka och förra veckan var jag sjuk!! Jag har så tråkigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen.. Han igentligen turism men jag sitter här i datasalen och typ försöker hitta fakta, det är inte lätt ska jag säga dig, men jag har iaf hittat en telefon som jag ska be pappa köpa åt mig, min telefon har ballat ur totalt ny, hämtade den i fredags men allt är fortfarande trasigt. sen så hängde den sig, gick inte att stänga av elelr något, så då plockade jag ur batteriet, men då var displayen på än och jag kunde bläddra i menyen som om det var som man hade batteriet i. Sen slocknade den, sen tog det typ 15 minuter för det att starta igen, och då var den seg som f*n .. *suck* fast jag skulle vilja ha sony ericsson s500i, men typ halva klassen har köpt den på bara den här helgen(?!). Fast alla har köpt guld och jag vill ha svart, men endå. Inte så orginelt, jag hittade en sån w580i (nedanför)  på blocket för 3000:-, den var rosa och importerad, känner att den bara skriker mitt namn!! Det är ju synd att pappa inte fattar det bara, han säger bara att jag har nyss fått min mobil, men jag har lixom lämnat in den på lagning flera gånger. Men då säger han bara att det är bara att lämna in igen, men då är den ju mer på lagning än i handen hos mig, sen sa han att vi fick se hur jag fick den nu, och kolla bara! den har haft problem hela helgen, ska nog lämna in den igen i veckan *TRÅKIGT* men nödvändigt om pappa inte kan inse att jag verkligen behöver en HEL telefon, visst som sagt, man kan inte hitta en perfekt telefon.. Men jag tänker inte ha en telefon som inte funkar med batteriet i?! .. Nu är det telefonkrig mot pappa iaf! Så Tessa, om du har tråkigt så får du väldigt gärna komma hem och hjälpa mig *haha*

Men såhär ser iaf den nya dröm telefonen ut :*
image7

Jaja, men senare på eftermiddagen ska jag väll gå hem till Elin (snuttegullan ;-) ) och typ förhoppningsvis få något i magen sen så sak vi iaf spela wii!! nu har jag längtat så otroligt mycket efter att få spela det med hon, för jag tycker att vi är så bara otroligt bra på det där spelet. Men jag har ungefär ingen koncentration för min kära klasskompis Theresé och tjålar på som en gam, ge mig en kork så jag får tyst på hon ;-) .. Fast nu blev hon sur på mig, så jag får väl säga att hon är en ängel :-) . Emelinda sitter och är allmänt flummig (Ingen nyhet) det är hon ju jämt endå så! Dom sitter och skriver loggbok, det gjorde jag för ca 15 minuter sen då när vi slutade. Och så sms;ar jag med Emma!! (självklart, har man hon inte bredvid, så har man hon i fickan) URSCH ge mig mer snö!! Jag vill ha en VIIIIIT jul :-) det är vad jag önskar mig i julklapp. + en rosa plattång och en kattunge, men annars är det nog inget som är så dyrt som jag vill ha (a).. Men nu ska jag ta mig i kragen och hitta på någon bra och billig telefon som förhoppningsvis inte går sönder flera gånger om! Nu går jag Theresé och Emelinda på matte, puss hej!

ULTIMAT OTUR!

Man fick väl sluta tidigare för dataläraren så man hann med 11.15 bussen hem, men då har jag väl tappat busskortet!!!

SKOLAN (Äntligen)

Hehe, nu är man i skolan igen (äntligen) .. Har varit hemma i 2 HELA DAGAR. Så otroligt tråkigt och varit hemma, det enda jag gjort är att jag har sovit och färgat håret. Sen så har jag "tagit hand om" Mathilda :-) .. Igår var vi och hälsade på farmor och farfar också, jag, mamma, Tessa och Mathilda. Men nu är jag äntligen tillbaka i skolan, just för tillfället så har vi turism, men vi har ingen lärare. Vi skulle hålla på med ett projekt, landstinget blekinge håller jag och emma på med! Nej nu ska jag göra lite nytta, vi höres!

Ny Hårfärg idag!

Idag så kom syster hit och skulle hjälpa mig med håret (igen). Vi började med en stark avfärgning, sen så färgade vi med natural easy 530. Det blev riktigt bra tycker iaf jag! :-) Tack så jätte mycket syster!
Allt är tusen gånger bättre än det jag hade före vi färgade gårdagens färg. Det är väl bara lite "gyllen orange" i nacken, men där var jag ju i princip svart när vi började så, tack jätte mycket syster!

Det blev ju inte riktigt samma färg som på paketet, men jag är supernöjd!
 
Före vi började  (ungefär)                    Resultat      
image6image5

Välkommen till min nya blogg!

Ja, min syster är väl anledningen till att jag skaffat en blogg, hon har en och hon sa att det är kul här.
Man kan ju hoppas på att det är det! =).. Så vi får väl se om det här är någon sak jag skulle kunna fortsätta med! Kanske ska skriva också att min syster var här tidigare idag =) .. Hon avfärgade mitt hår, jag ska å bli blond som hon är! Fast det är nog ganska långt ifrån att bli klart. Men man kan ju alltid hoppas på att när vi (imorn) ska färga igen så kanske det blir en fin färg? Nej nu tycker jag att mamma och pappa ska komma hem och fixa lite krubb åt mig! Uppdatering kanske kommer senare!


Min syster med familjen.

RSS 2.0