Linas kvällsbok 1 & 2

Hejsan hoppsan, har just börjat läst en bok osm jag fick för många år sedan i födelsedagspresent.. riktigt kul hittills! Informationen kommer från wikepedia.

Del 1 handlar om:
"15-åriga Lina går i nionde klass och bor i radhus med sin familj i Rödköping (så kallat Dödköping). Fortfarande är hon både okysst, oerfaren och har oskulden kvar. Detta vill hon ändra på och blir ihop med den äldre Danne trots att hon egentligen inte gillar honom, utan mest för att passa in bland sina kompisar, den snygga och populära Thea och den alternativa men våpiga Carro. Lina är övertygad om att Thea och Carro bara är med henne för att se bättre ut i jämförelse. I hemlighet är Lina förälskad i Ivar, en nyinflyttad sjundeklassare med vildvuxet hår och manchesterbyxor som bor på en husbåt med sin alternativa familj och som dessutom sjunger i kör. Lina och Danne dejtar och har fumliga och trevande sexförsök men Lina känner sig blyg, frigid, dum och ensam."

Del 2:
"Lina börjar på plugga till veterinär på en gymnasieskola i Bramhed, 45 mil hemifrån. Hon är då tillsammans med Ivar, som är två år yngre än henne. Men på skolan blir hon förälskad i den våghalsiga Kevin som har ett kriminellt förflutet. Ångesten över kärleksdilemmat hotar att sluka henne, och hon söker tröst hos den självdestruktiva men varmhjärtade Zinat, som länge avråder henne att göra slut med Ivar då hon själv blivit utnyttjad och kränkt av Kevins bästa vän Joel. Lina blir osams med sin egen bästa vän Carro (Från Linas kvällsbok) när även hon blir kär i Kevin, men de försonas långsamt. Efter många om och men gör Lina ändå slut med Ivar och blir tillsammans med Kevin. Ett tag in i förhållandet oroar hon sig för preventivmedel, men hon får annat att tänka på när Kevin riskerar att bli avstängd från gymnasiet."

Bilderna har jag fotograferat:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0