Wreck this journal - part 6

Medan vi alla väntar på att jag ska bli frisk så kan jag uppdatera er lite med de senast gjorda sidorna i min Sabba den här boken som jag gjort. Blivit väldigt dåligt på videofroten då jag har koppor på och i händerna så inte ett dugg sugen på att visa upp dom. Så här kommer några sidor, gjort betydligt mycket fler sidor än dessa, men då skulle detta inlägg vara meterlångt. 

Och ja, jag skrev ut gårdagens inlägg och klistrade in. Kändes passande gällande att "beskriv en urtråkig händelse i detalj" då det inte är roligt att ha vattkoppor. Och de är ganska så detaljerat ändå i hur jag kom på det.. 


VARNING FÖR OBEHAGLIGA BILDER.

VARNING FÖR OBEHAGLIGA BILDER I DETTA INLÄGG. 

Så anledningen till stor frånvaro sedan lördagen är ganska så simpelt, ni kommer förstå mig. 

Somnade om i lördags och vaknade kring åtta, stoppade i barnen frukost och kikade på film. Kring tolv plockade vi in barnen i bilen och åkte till Framtidsmuseet tillsammans med några vänner med barn. Väl där blev jag att må väldigt konstigt, nästan svimfärdig. Tog en frukt och drack lite och försökte att inte tänka på de, men blev allt sämre. Så febern kom alltså tillbaka. 
Barnen fick iallafall leka av sig sedan begav vi oss hem, väl hemma så la jag mig i sängen och kikade på film medan barnen lekte med grannbarnen. Klev inte ur den mer än nödvändigt om vi säger så. På kvällen kom även Niklas med hundarna och sov på soffan då de skulle ordna med älgkött på söndagen.  

På söndagen vaknade jag upp och mådde någorlunda bättre, lite lätt febrig.  Vi åt frukost och allt var frid och fröjd. När jag helt plötsligt såg två röda märken på "gäddhänget" och ett på bröstkorgen, tänkte att de var väl myggbett eller något. Bara tio minuter senare hade jag likadana märken på halsen. Tänkte att de säkert var vårt nya tvättmedel som jag reagerade på så hoppade in i duschen. Där hände de något, det var som en explosion. Helt plötsligt var HELA JAG täckt av röda märken. Så jag blev rädd och grät. Mitt I allt de så hade jag 40 graders feber och började få blåsor även i munnen. Johan och Niklas åkte och hämtade köttet medan barnen var hemma med mig. Sedan tog de med sig barnen och åkte för jag var så himla dålig. De fortsatte att dyka upp här och där och till slut fanns de inget annat att göra än..


.. Att acceptera det faktum att jag fått vattkoppor. De må vara en barnsjukdom men det är definitivt ingen barnlek! De bilder ni ser ovanför är en bråkdel av alla bilder som finns i telefonen, samt en bråkdel av alla koppor. Fotat från de allra första kopporna till några idag. Febern har varit mellan 39-40 varje dag. Kopporna är överallt, då menar jag överallt. Även de mer intima delarna. 

Så igår fick jag medicin utskrivet som börjat verka mot klådan tack och lov, så idag köpte vi kylsprej så jag kanske kan få sova. Har sovit kring 6-8h allt som allt sen i lördags. Det börjar tära. 

Ingen som helst aning om vart de kommer ifrån då ingen på jobbet eller i min närhet har de. Så för er som har barn som inte haft de, SE TILL ATT DE FÅR DET! Att ha de som vuxen är rent ut sagt vidrigt. Och för er som låter barnen vara ute publikat med koppor LÅT BLI DET! Okej om man inte vet för att de ej blivit blåsor än, men ni som tar med barnen till affärer med koppor.. Det finns folk som absolut inte ska bli smittade så som gravida samt folk som är sjuka för övrigt. Lite medmänsklighet och respekt!

Visst ska jag se det som tur att de är överstökat. Men att inte kunna kissa känns inte som tur, att inte kunna luta huvudet mot kudden för alla koppor i hårbotten känns inte som tur, att frysa så man är blå är inte tur, att svettas så kudden blir dyngsur är inte tur, att ha dålig hörsel från start och få en hel drös med koppor i och på örnen är inte tur, de är inte kul

Förra och denna veckas uppslag!

Förlåt för det sena inlägget, förlåt för dåligt uppdaterande. Anledning får ni i nästa inlägg. 


Här ovanför ser vi hur förra veckan blev att resultera, inte alls för mycket hände. 


Denna vecka kommer heller inte vara så händelserik, börjat måla barnens rum och sånt. Höstlov denna vecka. 

Anledning till händelselös vecka kanske ni redan ser på dagarna, om inte annat så se inlägget ovanför detta! 

Feber och konstiga drömmar.

Klockan är 02:15 och sömnen känns så otroligt långt borta. Somnade kring sju-åtta igår kväll på soffan och kring halv tio så flyttade jag mig bara till sängen. Här halv ett vaknade jag av det äldsta barnet, vilket jag gjort varje natt halv ett denna vecka. Hon somnade om, de gjorde inte jag. Febern har flyttat in i min kropp och den värker som aldrig förr. Avskyr det! Ena sekunden är jag så varm så det nästan rinner av mig, nästa är jag så kall att jag hackar tänder. Huvudet börjar även på att säga att sömn behövs. Synd bara att kroppen inte riktigt är sammarbetsvillig för tillfället. 


Kan berätta något roligt också, inte bara tråkigt. Kommit på mig själv på mornarna på senaste tiden att jag inte stänger av alarmet med en gång. Utan så fort det börjar tjuta börjar jag drömma om en hinderbana som jag måste ta mig igenom. Vid slutet av hinderbanan finns där en stor röd knapp (alltså alarmet) så jag måste ta mig genom den först. Stackars Johan som vaknar av varje alarm för jag hinner börja drömma igen (därav så många alarm) så stänger jag ju aldrig av de heller. Knepigt sånt där! 

Nej nu ska jag tvinga igen mina gröna ögon! För er i klassen som läser detta, förlåt att jag ej hann komma och titta på discot ikväll, jag somnade helt enkelt. 

Att jobba som lärare.

Jag är förvisso endast vikarie men jag har oftast hamnat på ställen som behållt mig en till två terminer. Det är verkligen mitt bästa beslut att gå med i vikariepoolen! Jag känner mig hemma bland alla böcker och bänkar, med alla barn. Känns suveränt när man lär dom något, ännu bättre när man lär dom någonting viktigt! Något som kan komma att forma barnen senare i livet, det värmer fint i hjärtat när man ser hur de tar till sig det man säger och ändrar sitt sätt att vara mot andra. Lika så när de likt hungriga gamungar vill lära sig mer, inte gällande alla ämnen. Men alla har något ämne som gör de mer engagerade och beslutna om att lära sig. 


Om du som läser detta är förälder till någon av eleverna som jag har eller haft genom tiden så vill jag att du vet att jag brinner verkligen för mitt jobb! Jag står upp mot det som är fel och gör allt i min makt för att alla barn ska må bra och lära sig något. Men som vikarie är det inte alltid lätt att göra sin röst hörd, då många enspåriga kan slå dövörat till. När det kommer till äldre barn är set ännu svårare, det handlar om att bryta ett "fungerande" mönster i deras vardag. Det kanske är felaktigt men de har kanske varit så jämt för barnen. Jag slåss för barns kunskap och jag slåss för barns välmående, jag hoppas innerligt att jag kommer in på högskolan så jag kan få en fast basis och verkligen forma barnen från start. 

Jag har hittat helt rätt

Mitt paradis på jorden.

Jag verkligen ÄLSKAR att bo där vi bor, speciellt nu när de börjar bli höst och frost. Det blir närmast magiskt då. 


Även fast vår trädgård är närmast en djungel då jag inte har gröna fingrar för fem öre så är det ändock fint denna årstiden. Det enda negativa är att trots att det bara är någon minus så är det så bitande kallt! Då är det bättre när det är över tio minus för då blir de "behagligt". Inte lika bitande. 

Inside out!

Såg denna magiska film här i fredags, den överträffade min förväntningar! Trodde faktiskt inte att den skulle vara så bra som jag hoppades på, filmer har en tendens av att bli en besvikelse när manåret sina förhoppningar ta över. Men denna överträffade det! Så rolig, så bra! Så sann! De skulle inte förvåna mig om det satt sådana figurer i våra huvuden. 

Så har ni barnasinnet kvar så råder jag er till att se Inside out! Dock såg jag den på engelska så vet inte alls hur den är på svenska, men sak samma? De är ju ändå samma story! 

Bilder från helgen.


Min magiska utsikt i mitt underbara hem. I vår magiska skog. 

Home is where the heart is! 

Förra och denna veckas uppslag!

Trots extremt dålig uppdatering på bloggen senaste veckan så kan jag ju inte svika dessa "vecko"inläggen som kommer varje vecka nu för tiden. 


Förra veckan ser vi ovanför, blev lite klottrigt och sådant som inte hamnade på rätt dag. Ny dag nya tag mer eller mindre. 


Här ovanför ser vi hur denna veckan ser ut, Johan valde tejperna denna veckan. De rosa och det blommiga. Denna vecka är lite lätt speckad. Barnen kommer redan på onsdag och blir här tills på söndag, jag jobbar i vanlig ordning måndag-fredag. På lördag ska vi till framtidsmuseet samt att jag ska klippa mig. Livet är lätt underbart! 

Så nu vet ni hur denna och förra veckans uppslag såg och ser ut. Blev ingen video denna veckan då det inte riktigt fanns tid till att göra en, det tar nån timme att spela in, redigera och ladda upp. Ska försöka mig på att blogga mer denna veckan! 

På återseende! 

Ett himla konstigt himlafenomen.


Bloggen har varit väldigt lidande denna vecka, jobb och åter jobb. Men jag lever, alla hundar lever. Både karln bredvid mig i sängen och karln nere på soffan lever. Halva veckan med älgjakt har gått, snart är det tillbaka till rutiner igen. Men för nu så njuter jag av min dysfunktionella knasigt skapta tillfälliga familj här hemma, med två tokiga karlar och fyra hundar. 

Förra och denna veckas uppslag!

Så var det dags åter igen för ett inlägg samt video gällande förra veckan och denna veckan i min kalender. 
 

Här ovanför ser vi hur förra veckan resulterade, inte så stor skillnad gentemot hur den började. 
 

Här har vi denna vecka. Som jag längtat efter att fått använda elefant tejpen! Ni anar inte! 
 
Som förra veckan kommer även en video om när jag gjorde iordning denna vecka:
 

Kogänget!

Så var det äntligen barnhelg igen. 
I vanlig ordning fredagskvällen på barnhelgen så är det disneykväll. Lika så oftast på lördagarna också. Vi har skrivit alla klassiker på lappar och lagt i en skål så drar vi lott. För att barnen ska få chansen att se alla klassiker! När vi gått igenom dessa blir det nog Astrid Lindgren som blir nästa kategori. Istället för att se samma film dag ut och dag in. 


Dagens film blev den underbara Kogänget den som inte sett den, SE DEN! Den är så klockren, älskar den! 

Ett steg in i framtiden!

Hejsan hoppsan! 
Hann inte tidsinställa något till idag, men slutade relativt tidigt idag så det gör ingenting kan jag tycka. 


Idag har vi varit till framtidsmuseet med jobbet, vad roligt vi haft det allihopa! För tillfället ligger jag på soffan och tittar på dagens avsnitt av unga föräldrar. 

Imorgon är sista passet för veckan sedan är det helg, då kommer barnen igen och denna gången blir de här hela helgen som vanligt! På söndag kommer Niklas och hundarna och blir här en vecka. Då det är älgjakt nästa vecka. 

Igår kom min fina älskling hem från Estland, kramkalas deluxe! Sovit bättre än någonsin inatt, kan de ha något med att göra att Johan är hemma? Alternativt att jag fick sovmorgon? Vet inte. 

Nej kika vidare och göra i ordning lite inlägg till morgondagen, puss o hej! 

Tre saker en chef inte vill hitta om dig på internet.

Jag vill faktiskt tillägna detta inlägg till ett mail jag fick tidigare idag, tre saker en chef inte vill hitta om dig på nätet. 

Spår av missbruk. Statusuppdateringar som visar hur hängiven du är sakfrågan att Cannabis ska legaliseras. Hur många studier som än visat dess medicinska företräden, så vill inte arbetsgivaren riskera att anställa någon som är påverkad på arbetstid. Detsamma gäller alkohol: om någon vältrar och romantiserar ett stort alkoholintag. Visst kan det bli rosé flera dagar i veckan under semestern, men det behöver inte instagrammas varje dag.

Gränslösa värderingar. Rasistiska eller sexistiska värderingar uppskattas vare sig på arbetsplatser eller på internet.

Indikationer på att du begått brott. Det kommer att upplevas som ett hinder att anställa dig om du förskingrat 500 000 kr. Om du däremot redan från början är ärlig, kan du givetvis få en ny chans. Framförallt om du söker ett arbete där du inte hanterar känsliga uppgifter eller tillgångar.


Vreck This Journal - Video 4.

Så var det dags för nästa video, tanken är att det ska spelas in och laddas upp ytterligare en fim här under veckans gång. Försöka göra det till en vana att det kommer en video i veckan med boken. Då jag som sagt håller på med den dagligen. Majoriteten av videorna blir ju uppladdade på onsdagar, bara en har blivit på en lördag. Så jag ska försöka få in en video varje/varannan onsdag nu fram tills att boken är slut. Håll tummarna! 
 
 
Så "dagens" video då, sidan handlar om att man ska riva ut och skrynkla ihop. Då jag har som mål att alla sidor ska finnas med i slutet (Trotts att det finns en sida man medvetet ska kasta och inte sätta tillbaka igen) så vill jag ju inte att sidan ska vara vit och tråkig. Så gjorde ett mönster med hjälp av rutat papper. Sedan så har jag fått som vana att måla en bild på ett separat papper och klista in med li. Så det gjorde jag även här med räven. Jag är så nöjd med min bok, än så länge. Men det är inte mycket kvar i den nu. Finns en del sidor som jag inte gör via video, utan bara visar där mot slutet. Sedan ska även en "Utomhus" video spelas in som alla sidor som kräver att man är ute ska göras i. Lika bra att samla de sidorna i en video känns det som. Även fast jag redan gjort "Rulla ner boken från en hög kulle" och "Gör något oförutsigbart och destruktivt med boken" i första videon. Men jag tror att jag kanske vill göra om händelserna iallafall! Vi får väl se.. 
 
Nej nu ska jag sätta mig ner och spåna på nästa video. Puss och hej! 

Fetsockans Olga!

Den här damen alltså, en makalös hund! Vaktar när jag sover och när jag varit nerstämd de senaste dagarna har hon legat bredvid mig mest hela tiden. Om inte i soffan så på golvet precis nedanför mig. Eller på andra sidan bordet. 


En vacker dag kommer det vara Charlie, när valpen inom honom valt att växa upp. Om valpen vill, det vill säga. Haha! Nej då, han är perfekt precis som han är, dock lite för lite mysig för min del. Tur att Olga väger upp det! På tal om trollet, så kramas vi JUST NU! Älskar djur. 

En glimt av magi..

Nu har jag min personliga rast, även fast jag älskar mitt jobb så är det denna halvtimmen jag vissa dagar värderar allra mest. 
Imorse kändes det som om någon slängt en gråsten på mig, en stor sådan. Jag blir bara tröttare och tröttare. Sover fortfarande oerhört dåligt, speciellt nu när Johan inte är hemma. Tur att jag fungerar över huvudtaget iallafall. 


Imorse på vägen till jobbet var jag tvungen att stanna och fotografera sjön, älskar hösten! Om man bortser från minusgraderna och isen på rutan men annars så. Denna fina mysiga dimma som vandrar på sjöarna hemikring är ju helt gudomlig. Saknar solen till viss del på mornarna men dessa vyer är värda så mycket mer! Dock är det extra jobbigt att kliva upp då det är kabbsvart utomhus när jag kliver upp. Men en glimt av magi får jag ändock! 

Förra och denna veckas uppslag!

Så var det måndag, i vanlig ordning får ni ett inlägg där jag visar hur min förra vecka och kommande vecka ser ut i min kalender. För att krydda detta inlägg lite så kan jag med glädje (eller panik?) säga att jag gjort en video där jag planerade denna vecka. 
 

I vanlig ordning så börjar jag med att visa resultatet av förra veckan, tada! Jobbade mestadels av veckan, hints de rosa klistermärkena. Jag tyckte verkligen om det guldiga och ugglorna! 
 

Här är denna veckas uppslag. Tejpen är relativt ny från ICA MAXI i Borlänge. Älskar den blommiga nertill! De blå klistermärkena är veckans jobb, enda tiden jag vet säkert är imorgon. Resten av veckan är lite oklart när jag slutar på dagarna. Men det fylls på till nästa inlägg! Här nedanför kommer videon! 
  
 
Ljudet försvinner ungefär i mitten av videon, varför vet jag inte. Är inte helt 100 på detta med musik via youtube än, då jag alltid tagit från iMovie men känns lite drygt att ha samma låtar om och om igen. Enjoy! 

Loom bands.

Hejsan hoppsan bloggen. 
Länge sedan igen, jag vet. Men som jag skrev så nu jobbar jag ganska så mycket så den lilla tiden jag har över på dagarna har jag spenderat med hundarna och Johan. Igår kom barnen och sov över tills idag. Då Johan åker idag så därför stannade dom bara en natt, men nästa helg är det vår helg igen så nemas problemas. 


Efter att vi lämnat barnen vid sin morfar så käkade vi pizza med mamma och pappa, det var trevligt! Efter vi kom hem igen så har jag spenderat mestadels av tiden till loom bands, hur kul är det inte!? Varför bara nöja sig med att göra armband när man har hela youtube som hjälp? Så jag har hunnit med att göra en mustasch och en ananas som nu pryder min nyckelring. Sedan en ananas och en uggla som jag tänkt ska pryda min kalender därav gemet. Som sagt det är oändliga möjligheter med dessa gummiband! Kommer få lov att köpa nya till Tindra då jag känner att dessa kommer att ta slut. Tur man kan få 300st för 10kr på dollar store här! 

Nej nu ska jag krypa ner bredvid Johan i soffan och kramas sista timmarna innan han åker. Breaks my heart every time! 

RSS 2.0