Valborg!


bild tagen från google.se

ja ni hur blir det idag då? Första planerna jag hade var att jag och Elin skulle cykla runt bysjön, men hon skulle åka med sin syster till Örebro istället, så jag hamnar nog i Smedjebacken hos Emma, fast hur jag ska ta mig därifrån imorgon blir ett mysterium? För Emma jobbar ju och det är röd dag så det går ju inge bussar, hmmm ... Ja men det löser sig nog!

En helt vanlig onsdag!

Hejsan, har just avnjutit en otroligt god frukost, gjorde ägg till mamma och pappa och mig! Och det är kanske sista dagen på butiken idag, ska kolla om hon ens behöver mig den där lilla stunden som jag kommer vara där imorgon. Men det enda jag kan säga är att jag har haft det otroligt bra! Har lärt mig massor! Lärt mig kassan, hur de går till när man öppnar, hur man betalar med kort, lärt mig hur man skulle räkna ut priset om det inte stod på plaggets lapp och lite sånna där enkla saker som ändå är skit viktiga att kunna och komma ihåg! Och det där med kassan känner jag att jag verkligen kan, och det är första gången jag står i en! Fast den är ju ganska lätt iochförsig..

Och ni får ursäkta om jag e så otroligt tråkig nu på senaste tiden och inte lagt upp en endaste bild fasten vädret varit kanon! Men det är just det, kameran har legat hemma när jag varit ute och cyklat med Elin! Men har en del bilder i den som jag skulle kunna slänga upp lite senare på dygnet, sen blir det nog några bilder tagna imorgon med! Ni får nöjja er med en bild på Maja när hon för första gången lämnar tröskeln självmant och går ut på balkongen i år!



puss & kram från mig och Majsingen!

Jag är bara 17 år, lalala!

Måste säga fan och tack till Sandra för att hon fick mig att börja lyssna på Veronica Maggio, det är nog både det hemskaste och bästa jag gjort! Hon är bra, men ändå så vill jag inte tycka om hon.. Det är mysko det där, men så kan det gå!! Maggio säger en del smarta saker med sina texter, och jag vet inte vad som händer med mig egentligen! Det måste vara våren, för jag har börjat lyssna på Raymond & Maria igen också! Inte riktigt klokt egentligen, men det är så bra nu när solen börjar glimta fram och allt! Riktigt kul är det att lyssna på gammla godingar, + de nya från Maggio! Fick hennes skiva av Sandra idag, tack tack tack! Den går på fullt ös nu här hos mig! .. Nästan så att man går ut och sätter sig i bilen bara för att få dunka den så högt det går! Men bara nästan! hehe .. Nej men måste verkligen ta tag i det där nu! .. Úschameja, nej nu ska jag återgå till att plocka lite på rummet, och bädda om i sängen så när man duschat ikväll så är det bara att krypa ner i en nybäddad säng, sköönt!

Adjö från den 17åriga sommar hippien!

Dagens Lördag, haha!

bilden här till vänster får representera dagens outfitt, har gjort massa idag!
Cyklat runt hela byn med Elin, varit till Sandra och Andreas och hälsat på å så ..
Käkade hamburgare & potatisklyftor med Elin med, det var gott!

nej nu ska vi kika på film och sova.
Hörs och syns imorn!


En underbar fredag!


Varit ute och brumma bil med papps idag .. Det var trevligt!
Fasten ingen var hemma som vi åkte till, eller joo, Tessa & Roger..
Men inte efter de .. Men vovvarna var med också så dt var som en
familje utflyckt, fast utan mammsingen som festar i stan, haha!

Och jag måste säga det att min mamma är duktig som fimpat totalt, som inte röker alls efter att varit en aktiv rökare! Vet ni vad? Jag älskar min mammsing!! ( Och pappsen med så klart!) 


Allt hänger på händerna ...

Som de flesta vet så har jag inte varit på världens bästaste humör på senaste tiden, men har verkligen tappat humöret om händerna nu.. Gör ont och kliar och klarar ju inte av någonting längre! Jag menar, Theodore som är 8 år får öppna saker åt mig, och jag är snart 18 år... Usch!! .. De e inte kul när man inte har någon handkapacitet av någon slag, jag menar Andreas brukar kalla mig för sms-kungen, men jag kan ju inte ens skriva sms mer utan att händerna typ dunkar ... Jag lover , de dunkar verkligen! så erom stenhårda på topparna, orkar inte me dessa händer mer! Någon som vill ta över dem? Tycker verkligen synd om mina framtida barn om de ska få stå ut med detta de med.. 

 Så förlåt mamma för att jag är så sur jämt, det bara blir så ..



(Bilder som jag tagit på händerna,de är 4 dagar gamla så händerna ser värre ut nu)

Hallå Hallå..

Jag vet att jag är riktigt tråkig för tillfället, men får skylla på att jag har APU, det tar upp massor av tid, och så är jag genom slut när jag kommer hem på kvällarna, men det blir väll så. Usch vilket vädet vi haft de senaste dagarna ,tur att det är sol idag iaf!
När jag skulle gå till bussen för ett tag sen så gick jag i rask takt, var där jätte tidigt.. Sen när bussen väl skulle lämna byn (Man vet ju enligt busstabellen) så skulle jag ta upp busskortet, tror ni inte att det låg i den andra jackan hemma?! Så det var bara att vända för inge pengar hade jag på mig heller .. Åhh! .. Så nu får jag lov att ta mopeden och det e skit segt!
Fast nu såg jag att det går en buss om 30 minuter från konsum, dags att lägga benen på ryggen och springa! ..

Puss & Kram

Skrattkalas!

Jani, dessa ugna killar var med på talang 2009, och gud vad jag skrattade!

HA DEN ÄRAN PÅ DIG!



Vad e det för dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Johannas födelsedag,
hurra, hurra, hurra!!


KOMMER OCH FIKAR SENARE

Dagen i bilder!

Här kommer en del bilder som blivit tagna idag!
Först var vi och åt vid mormor och morfar på middagen!





Sen åkte vi (Jag, mamma & pappa) upp för att se hur Vanilja ser ut (Eftersom jag inte sett hon före idag) och hälsa på Sandra lite. Det var fint där, och så söta hästar, men är ändå riktigt rädd. Kunde tyvärr inte få så hyvens bra bilder eftersom det var stängsel och så är jag för hästrädd för att stå närmre än 1 m ifrån hagen, haha!



och efter det , när vi skulle åka hem. Så ville pappa kika runt lite på en väg som han inte åkt på på jätte länge, sen när vi skulle vända sa mamma att man kunde fortsätta på vägen så kom man fram till "huvud-vägen" så vi åkte väll.. Men vi kom fram till en vägbom så vi fick lov att vända i vilket fall, sen när vi skulle åka hem igen så var det uppför, snö och sommardäck. Ja ni ser ju själva hur det gick! Kan ju säga att jag var kall om fötterna efter att ha puttat på bilen! brr!

Godmorgon världen!

vilken underbar dag! ..
Vad ska man göra idag då? Skulle vilja åka och fota lite, men de e så kallt och tråkigt att åka moppe om man inte har ett "mål" .. Men vad ska jag hitta på då? Ingenting verkar det som ... suck ... Och nu kan man ju verkligen säga att våren har kommit, solen skiner, fåglarna kvittrar och blommorna blommar, fast det negativa är ju pollen och att man blir lätt snuvig! Nej nu ska jag försätta spela spel på king vi ses och hörs!


Foto & Redigering: Jag

Detta med namn...

igår satt jag inne på en sida och försökte hitta någon bra "textstil" som mitt namn skulle passa med, men ju mer jag såg mitt namn desto fulare blev det, tillslut var jag inte ens säker på att jag stavade mitt namn rätt.. Att det kan bli så fel när textstilen ändras? Men sedan när jag skrev det igen direkt efteråt så såg det inte fel ut nå mer, kan det varit för att man såg så många samtidigt?


Grattis papps!

Vad e det för dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är pappas födelsedag,
hurra, hurra , hurra!



Ska strax börja baka till kalaset, sen om typ en timme ska jag åka till ICA och köpa det som behövs för att göra tårta! vi ses på eftermiddagen allihoppa!

shopping och mopedpremiär!

Fick den rosa mascaran av mamma! Så utökade jag min sims samling.. Och jag såg världens finaste jacka! Som mamma köpte, till sig själv.. Och min går att inte färga svart (Den har varit svart men är mer grå nu) så jag vet inte vad jag ska skaffa mig för jacka! .. Men har hört att det kanske blir en vända till Ullared, så då ska jag nog leta jacka och skor.. Och hårblås!! Har mammas för tillfället för min luktar som om någon tändt eld på huset när jag startar den! Och pappa har startat min svarta pärla, så ska ut med den idag !! Det e ju faktiskt DH-kväll!


Dubbelavsnitt på DH!

Ser ut att bli lika tråkig dag idag med, men någonting possitivt är ju att det är DUBBELAVSNITT på Desperate Housewives ikväll, det får man ju inte missa! ..

Mamma ska till blge med Sandra sen, så jag har gjort en önskelista, eller rättare sagt en måste-ha-sak, haha! För jag tror nästan att det är min mascara som ger mig ögoninflamationen, men det är väll klart, det sitter väll på borsten, dom där bakterierna.. Så den jag har nu skall kastas och ersättas med en ny! ..

Så mamma..

(En likadan fast rosa går också bra, den e bättre!)

HP & PIZZA!

Det fick bli pizza och Harry Potter som avslut på denna tråkiga dag, hoppas att imorgon blir bättre! Annars vet jag inte vad jag gör! .. Får la planka in mig hos Julia och Hanna om jag verkligen inte hittar på någonting..

Så nu vet ni vart jag finns 20.00 ikväll,
i soffan framför Harry på 3an!



Tråk..

Denna grodan som jag målat får representera hur tråkigt jag har haft det idag. Har tillochmed sett på hälsoresan, på ETTAN! Pansionärsvarning!

Tråkväder!

Bara för att det ska vara mulet och riktigt tråkväder idag så ska jag ju självklart vara på det mest fotosugnaste humöret, ååh! Tror jag ska ta min cyckel och fota massa tråkiga grådassiga bilder bara för att visa hur det ser ut där jag bor då det är tråkväder, blää .. Är inte alls på humör för detta vädret! .. Och vart mammsingen är det vet jag inte, men enligt schemat så jobbar hon iaf inte idag ... Hon kanske e uppe vid hästarna ?

Nej eftersom det säkerligen inte kommer bli nå roliga bilder idag får dessa påskliljor helt enkelt fylla ut dagen, de är tagna hemma hos Julia! Bilderna alltså, inte blommorna, hehe

Påsk-middag nr 2

Vi hade ju påskmiddag idag också, mormor och morfar, farmor och farfar, Sandra och Andreas och barnen.. Grabbarna gungade en del och Flisan sprang fram och tillbaka på gården, riktigt skönt i solen också! .. Bilderna nedanför på barnen får representera dagen, eftersom de faktiskt är tagna idag!  ..

Gud jag har blivit helt såld för picasa, någon som märkt det? Hehe


Barnkär..

Just för tillfället sitter jag och kikar på Sandor/slash/Ida, riktigt bra film!

Och jag måste vara riktigt ärlig, jag kan inte få nog av Melvin! Han är så otroligt söt, det blir ju annorlunda när de är så små.. Han har ju precis lärt sig att le och så, underbart gullig! .. Men Mathilda är nog den charmigaste ungen på detta jordklot, fast man egentligen ska vara arg på hon går det inte då hon ler sådär busigt när hon vet att hon gjort någonting man inte får .. Måste ställa på moppen och åka till dem någon dag nu på lovet för som sagt var, man får inte nog av dem!


Yesterday

Nu kommer gårdagen i bilder:








Gud vad jag tyckte att Johanna passade bra i sin nya hårfärg, det kändes som att hon hade haft den hela livet! Och fråga mig inte vad knasbollarna håller på med, det slängdes någon kommentar om fångarna på fortet, kul hade vi iaf!


PÅSK !

Hallå hallå, igår kväll såg jag på en film på 1an och den slutade kring halv två om jag inte minns fel, usch så trött jag var då! Och vaknade kring 11 idag, när man kom ner så fanns där ett påskägg till mig ! hihi!

Nu e Tessa&Roger här med ungarna, och snart kommer Johan och Johanna! Mathilda är utklädd till påskkärring, jätte söt! Har tagit bilder så det kommer upp lite senare! ..

Bloggen fick sig en ny färg, lite mer påsk-aktig! Tänkte ha grön, men det är så svårt att få den att se mer grön ut och mindre spygrön, så det får jag pilla med någon annan gång! ..

Nej nu lära jag rusa, byebye!

Blommor & Humlor!

Det bidde ingen cyckel tur, får ta det en annan dag ..
Jag åkte med morfar istället ..

Jag och Julia har bakat chockladbollar och så tittade vi på massa bilder från förr i tiden, sen såg vi på film! Roligt hade vi, får ta och göra om det någon dag! ..




Tidigare idag strax efter inlägget jag gjorde så gick jag ner för att göra lite mat, bidde schnitzel och klyftpotatis, mumms! Under tiden som maten stod och jäste (haha!) så gjorde jag en tiger-kaks smet, den blev helt fel än vad den brukade bli! Men smakade inget annorlunda i slutändan, sen gick jag upp med soporna och skulle hämta posten så tog jag med mig kameran, fotade grannarnas blommor i slänten sånna som växer upp till våren, så hörde jag ett bzz vid huvudet typ, jo det var en humla! Den sitter på ena bilden men syns väldigt dåligt!


Cykeltur?

Ska nog kanske släpa ut cykeln och cykla till Julia, men det är bara ett kanske, känner att benen viker sig bara av att tänka på det ... Eller om jag får igång mopeden kanske .. Mamms och papps är uppe vi Vanilla (Som jag gärna vill säga att hon heter , glömmer av Jet!) och grejar, så jag skulle ta käk själv stod det på en lapp på köksbordet, undra vad jag ska hitta på då! KANSKE baka också, detta vädret gör mig på glatt humör! Skulle kanske fota lite med nu när det ändå är sol ute? Springa i diktet och leta tussilago! Och peppar peppar så har mina händer inte kliat något sen jag vaknade! Jippie! Dock känner jag av pollen i mina ögon, ska springa ner och ta medicin!

80 tals festen & Lägenhets bilder!

Jag fick ingen bra helhets bild, men på bilden till höger ser ni iaf att jag har gröna ben, haha! ..  Jani den där kvällen blev heller inte som planerad alls, skulle åkt med Emma hem men före 12 så låg jag hemma i min egen säng, tror Emma hade fått i sig lite för mycket .. haha! Men men, hade kul den stunden jag var där! Träffade en massa som man vanligtvis inte träffar, såna som plankat in sig med andra ord, för det var ju för VBU elever men de kollar ju inte så noga.
Jag satte upp håret i en enkel toffs eftersom jag var dyblöt i håret när jag fick veta att jag skulle dra ändå, så det fick bli nå snabbraffsat! haha!



Sen så har jag slängt ihop en del bilder från när vi var Lägenhetsvakt i ett litet collage .. Tack vare Picasa! Börjar äntligen lära mig det programmet, innan tyckte jag att det var rent ut sagt skit!


(Tryck på bilden så får ni den i ett större format!)

80s!

Okej, det blev hastiga vändningar ikväll, planen var att jag & m&p skulle upp och kika på mammsens häst, men nu sitter jag här med 80tals kläderna på, håret i en toffs och smink som ser förskräckligt ut och väntar på skjuts.. Det blev verkligen en vändning.. fast får se om skjutsen kommer eller inte, den delen blev lite osäkert helt plötsligt.. men annars blir det hemma ändå, får se ful ut med mamma och pappa hemma med mig, haha!


Blå klänning, grön sjal, gröna leggins, svarta leggins under det (för värmens skull)
Grön & gul & blå kring ögonen, herregud! ..
Halva håret i en toffs bakåt (Vart förskräckligt åt sidan!)

Nej nu ska jag göra något, blir nervös av att sitta och bara vänta!

Första steget in i vuxenlivet!

Idag var jag till trafikskolan och skrev in mig, imorgon har jag den första teorilektionen men ska inte gå på den, ska till doktorn med mina händer imorgon. De tror att jag har inflamation i händerna, aj aj säger jag bara om den saken!

Sitter hemma hos syster nu, ledig dag idag, skönt!!
Vi ska om en stund ta Melvin och barnvagnen och bege oss ner mot dagis för att plocka upp hildur! Sen blir det väll bara massa bus kan jag tro!!

Fått hem min dator nu, men allting var borta alla bilder och såå .. Synd på de, tur att jag hann framkalla en del iaf ..

Nej nu ska jag och syster fortsätta se på filmen sen ärre promenix i det vackra vårvädret!

It's Your Love ..

Nu sitter jag här , sista timmarna i lägenheten, jag trivs faktiskt såhär! Första två dagarna var väll lite nervösa, men nu e jag inne i systemet, hehe! .. Riktigt kul har det varit trotts brandlarm och värme och sånt skit, men det är sånt man får räkna med! Emma har åkt hem nu, jag ska åka hem kring 14.00 för då slutar Sandra! .. Skulle få åka med hon eftersom pappa skulle till Borlänge och mamma skulle upp till Vanilja med mormor och morfar... Åh jag har hittat en till låt som jag är totalt kär i !! Tim McGraw & Faith Hill, fast den var riktigt gammal, 1997! Att man inte hört den förrut ?


Tim McGraw & Faith Hill - It's your love


ska nog försöka få tag på albumet, älskar de två rösterna, och tillsammans blir det mumms-mumms! Haha

Sun and music!

Vilket underbart väder vi har! Det är nästan för varmt när man går runt i kläderna som är anpassade efter morgonkylan! .. Och så har jag blivit riktigt kär i en ny låt, så syster om du har den får jag ta och komma till er och föra över den till min telefon! Dock finns den inte riktiga musikvideo utan att den e remixad, så det fick bli denna! Lyssna och njut!


Brandy - Right Here (Deparded)

NU DU SANDRA!

Sandra nu har jag kommit på hur man fixar in de typsnittet du ville ha! ..
Så till helgen kommer jag dit och hjälper dig! Det är busenkelt ju!

Mamma kom inte hit som hon skulle, så jag och Emma tog bussen till Dollar när hon slutat skolan, och peppar så har inget larm gått igen, man blev genom stressad av det kan jag säga er.. Men när jag kom hem så pluggade jag lite engelska, så jag gjorde ju nytta istället för att gå å lägga mig så som jag planerat..

Nu ska jag och Emma slänga oss i soffan framför Valkyria tills Greys börjar..

OCH MAMMA JAG VÄNTAR FORTFARANDE PÅ ATT DU SKA RINGA UPP?


tut tut !!



Ja, vad ska jag säga om första april då?
Vaknade av att någonting knäppte till, sen var det ett oväsen som jag aldrig förr hört! Tittade på emma och sa "Stäng av väckarklockan!" Emma tittar på mig och säger "Vad är det som tjuter?" då fattar jag, brandlarmet! Kikade på klockan, 06:10, men jippie! Sprang och kikade så det inte brann någonstans, sen ringde jag till hyresvärden,

"Jo hej det här är Madde, Johans lillasyster!"
"Hejsan, jag kan tro att det tjuter en del vid dig nu va?"
"Joo det gör det kan jag lova."
"Har ni någon brödrost igång eller så?"
"Nej vi låg och sov när det började!"
"Ja det finns inte så mycket mer att göra än att vänta på att reparatören kommer.."


satt i 30-40 minuter och bara lyssnade på tjutet uppifrån sovrummet, från vardagsrummet och från hallen nere, tjöt överallt! Men till slut fick de av det, så jag gick ner för jag skulle gå å kolla så att det nere också slutade tjuta, då stod gubben där och då sa han att det skulle kollas upp eftersom det hänt mer än en gång.. Händelserik vecka!

När man gick upp igen så gickdet ca 5-10 minuter, sen ringde väckarklockan, bra start på dagen! ..

Provet gick nog bra iaf, var hemskt trött! Är fortfarande hemskt trött men det går ändå.. Mamma kommer hit lite senare så då ska jag tvinga hon att vi ska åka till dollar för jag har inge kollegieblock i engelskan mer, det e slut! .. Så jag måste köpa nya, och de har så söta där på dollar ...

MAMMA KOM IHÅG ATT INTE TJUVTITTA PÅ MINA BILDER!

RSS 2.0