Ett steg bakåt!

Hello friends! 

Imorse fick jag lov att lyssna på kroppen ordentligt, tog mig knappt ur sängen. Efter ett par tappra försök att göra mig i ordning så fick jag lov att inse att det inte gick. Kroppen sa ifrån, gått på sparlåga och högvarv för länge nu så. Hemma och kurerar mig idag och imorgon, hoppas på torsdag! 

Sovit bort majoriteten av dagen, klev ur sängen till slut vid ett på dagen. Legat på soffan majoriteten av resten av dagen, snart dags att lägga sig igen. Knappt gjort någonting idag och är ändå helt slut. Huvudvärken som spökade igår bet otroligt hårt imorse. Varit borta ett tag men är påväg tillbaka nu med buller och brak! 


Saknar ihjäl mig efter Johan också, värre nu när jag är sjuk. Jag är precis som ett barn på det viset, kommer aldrig växa upp! 


Energin är som bortblåst.

Hello friends. 

Idag är det ingen bra dag, det har inte varit en bra vecka, vilket ni har märkt av. Bloggmånaden dog ut, tråkigt nog! Klarade de så länge den här gången, men får kanske kompensera kommande vecka för det jag missade denna veckan? 

Idag har jag ärligt inte gjort mycket annat än att legat på soffan och låtit tankarna vandra bäst de velat. På gott och ont. Läst lite bok, bara varit. Har en förkylning som spökat i kroppen utan att riktigt bryta ut nu hela veckan som gått. Jag är helt slut just nu, ingen ork alls. 


Är det nu man ska skratta åt ironin att mitt ord för 2017 är just energi? 


Jag. Orkar. Inte!

Hello friends! 

Vet att igår blev ännu en inläggslös dag. Blir smått tokig på appen då den inte vill sammarbeta. 

För övrigt tror jag inget vill sammarbeta idag. Vaknade och mådde blah, drog mig till jobbet och hade en helt okej dag. Sedan åkte jag hem. Jag har alltså huvudvärk för tillfället för jag ör så trött men kan absolut inte somna! Är för "pigg", om det låter logiskt. 

Vi lyckades bli färdiga med håret i söndags iallafall. Men det är så svårt att få till en rättvis bild. Det är en nyans inne, en annan nyans på bild, ute är de sjutton olika nyanser. Men hur som haver så är alltså mitt hår numera orange! Och jag är sååå galet nöjd! Blev kanske lite för ljust, samtidigt lite för blek, även lite för brunt kanske. Men hur som är jag nöjd överlag! 


Bye bye!

Hello friends! 

Igår lyckades jag "bryta" böoggmånaden, jag glömde. Men jag tar igen den 1 feb hade jag tänkt. 

Annars glider allt på som vanligt. Som det ska. Just nu sitter jag med hårfärg i håret, eller nej jag sitter med blekning i håret. För att sedan förhoppningsvis kunna slänga i hårfärg i håret! Men jag tror jag måste åka och köpa mer då det känns som att längderna är på tok för mörka. 

No more black head! 


Resultatet kommer här framöver, jag lovar! 


Förändring?

Hello friends! 

Fredag i all ära, men jag hade nästan glömt av att blogga, så sista sekunden här! 

Jobbat precis som vanligt, slutade relativt tidigt idag, åkte hem och sedan har kvällen rullat på. Nu har vi sett färdigt på Hungergames så imorgon börjar Pirates. 

Åt världens godaste frukost på jobbet, helt ärligt. 


Johan somnade för ett tag sedan och jag ligger och kan inte sova. Mestadels tack vare magsmärtor, men även för att jag kommit på här för ett tag sedan att att jag ska göra förändringar med mitt hår. Vad det blir får ni nog kanske se imorgon om det vill sig väl, jag håller mina tummar att det blir bra! Jag kommer säkert bli nöjd, förhoppningsvis. Om inte så är det bara hår, det växer ut igen. 

Nej nu ska jag fortsätta titta runt lite sedan blir det till att sova. Tack och hej! 


Vilken dag!

Hello friends! 

Den här dagen går nog till världshistorien som dålig dag. Bara för att jag påstod att gårdagen var bra säkert, mestadels mått pyton idag. Men jobbade min dag och slocknade på soffan när jag kom hem. 

Idag fyller dock världens bästa Jennifer år, såklart jag köpte hennes favorit energidryck och gjorde en tavla till henne som passade som handen i handsken! 


Nu har jag pillat i mig en Ibuzin och ska lägga mig och hoppas på att morgondagen är bättre! 


En bra onsdag!

Hello friends! 

Så har halva veckan gått, dagen har gått bra! Jobbade som vanligt sedan åkte jag ut till mamma och pappa en sväng. Efter det åkte vi till Borlänge och handlade lite. Nya pyjamasbyxor, ny vattenmugg och sånt. 

Även så köpte jag Rubiks kub då jag och Jennifer beslutat att vi ska minsann lösa det! Så köpte en till henne och en till mig, imorgon börjar "äventyret"! 

Körde även förbi en konteiner och lämnade av barnens urvuxna kläder, känns ändå som en god gärning. 


Lika så köpte jag faktiskt födelsedagspresent till Jennifer som fyller år imorgon, vem hade kunnat ana att jag skulle bli så bra vän med en kollega? Ärligt inte jag iallafall. 

Nej nu ska vi se färdigt den tredje Hungergames filmen innan läggdags! Snart är det dags att beta igenom Pirates! Wihoo! 


Slut som rockstjärna!

Hello friends! 

Jag smäller av vad slut jag är, somnade ju aldrig om imorse utan fixade med disken och tvätten. Plattade håret och donade. Väckte Johan sen bar det iväg till jobbet, var tillochmed för tidig dit. 

Om vi tittar på bilden här ovanför, behöver jag förklara varför jag är slut? Gått som en tok senaste veckan. Med resultat! Värk i hela kroppen, men imorgon kommer jag inte pressa mig lika långt. Gått över 20 tusen steg både igår och idag. Uppe i ca 42 tusen steg denna vecka, mer än hälften av en hel vecka brukar se ut. Helt sjukt! 


Nej nu ska jag se färdigt filmen tillsammans med Johan innan jag äntligen får gå och lägga mig för dagen! 


Nattmössan.

Hello friends! 

Klockan är inte ens fem än och jag är redan vaken. Ögonen svider bokstavligen för dom är så trötta men kroppen för övrigt är vaken, lika så hjärnan. Känns som detta kommer bli en lång dag. Men man får göra det bästa av dagen! 

Gårdagens inlägg hamnade på något vis klockan ett inatt. Fastän jag skrev det kring nio tio igår kväll, måste gjort något knas. Men men, de finns inget att göra åt det just nu. 


För övrigt så känns det ändå som att det går rätt så bra för min bloggmånad, om man bortser från att jag klantade till det igår, men hittills så har varje dag erbjudit ett inlägg. 
Lika så detta med att inte dricka Coca-Cola, är nu inne på dag 17 och inte en endaste klunk än! Heja mig! 


Helt slut!

Hello friends! 

Det har varit en lång dag, varit hos syster hela dagen och dansat med henne och Tilla. Kommit upp över tjugotusen steg idag så det vore väl konstigt annars. 

Nu ska jag sova då jag snart storknar, haha, godnatt! 

Min favoritlampa! Älskar den så galet mycket. 


Att vara nöjd!

Hello friends! 

Ni vet den där känslan man alltid jagar, att man känner sig nöjd med sig själv? Den känslan har jag hittat. Den finns inte alltid där, men mestadels av tiden nu för tiden. Och jag gillar den!

Nu ska jag ta fingrarna ut det berömda och spela in videon som skulle varit uppe redan i fredags. Samt spela in den videon som ska upp på fredag som kommer, så det blir någon ordning på torpet! 


Film-mys!

Hello friends! 

Så var det lördag, finally! Som jag längtat efter denna sovmorgon, även om jag vaknade strax före åtta. Men när man haft öppning halva veckan och extra tidigt resten av den så anses åtta vara sovmorgon. 

Johan och Theo är ute i skogen. Så jag och Tindra ser på Den otroliga vandringen. De e så roligt att se filmer från när en annan var liten! 

Ska dock försöka att hålla mig vaken, tror jag sov för länge ändock. Helt slut idag! 


Fredag den 13e.

Hello friends! 

Ja som rubriken lyder så är det fredag den 13e, i vanliga fall så brukar jag allt som oftast faktiskt helt ärligt bara ha en massa tur denna dag. Men inte idag inte. 


Tappade mackan i varma chokladen vid frukosten, bilen krånglade, Jennifer försov sig, jag vaknade på tok för tidigt. Med en sjujäkla hosta idag, den stör mig något så fruktansvärt. 


Nej nu ska jag rycka tag i mig och få något produktivt gjort av denna dagen också! 

Happy friyay! 


Lite minus..

Hello friends! 

En sådan dag, ni vet när man känner lite så att "idag orkar jag inte vara vuxen"? En sådan dag har det varit. Så därför detta inlägg kommer upp så sent. 

För att inte sprida negativitet så tänker jag här dela hur min kalender ser ut denna veckan, samtidigt som jag känner stressen att imorgon ska en video upp och jag har inte ens spelat in den än. Yay mig! 


Mitt i veckan!

Hello friends! 

Så var det onsdag, halva veckan har redan gått. Idag börjar verkligheten igen, skolan. Sitter för tillfället på jobbet och inväntar första fritidsbarnet. Sedan är det full rulle hela dagen! Så skönt det ska bli med vanliga rutiner igen, även om jullovet varit roligt även det. 

När jag vaknade imorse så vräkte snön ner, hade kommit flera centimeter. Sedan kommer man till Grangärde där det mer eller mindre regnade och snön sakta försvann. Det är så komiskt vilken skillnad det kan vara! 


Nej nu ska jag gå lite så jag får mina steg, tack och hej! 


Framsteg!

Hello friends! 

Tisdag och vi vet sedan förra veckan vad det innebär, snacks day! Tyvärr så var förra veckan en smärre katastrof så överväger på att skippa det denna veckan, men vi får se hur dagen går. 

Oavsett det så har jag hållt min "ingen-Cola" än så länge! Gjort klistermärken för att peppa mig ännu mer gällande det faktiskt! 

Skriver även ner dagens highlights i månadsuppslaget. Men den bästa tillfredsställelsen är ändock att se de där klistermärkena bilda sitt mönster! Målet är att hela uppslaget ska ha sådana i slutet av månaden. Nästa månad kommer bli en ännu större utmaning då den kommer innehålla "inget socker" klistermärken. Hur det ska gå återstår att se, men jag är ändå rätt så jäkla bra! 


Ha det gott så länge, så hörs vi! 


Klant!

Hello friends! 

Matt jag blir på mig själv ibland. Jobbat idag, hux flux var det dags att åka hem. Väl vid mamma och pappa (mötte upp Johan där) så inser jag att jag glömde inneskorna på mig, alltså är mina skor kvar på jobbet. 

Vad är det dom säger, minnet är bra men kort? 


Planer!

Hello friends! 

Kontoret är ju onekeligen min bästa plats på huset. Jag spenderar nog mest tid där om man räknar bort sovrummet, där man sover! 

Mina kalendrar och dyligt håller mig sysselsatt mestadels av dagarna, speciellt de stora. Min huvudkalender har ju Trotts allt en egen youtubekanal. Även om jag började med den lilla i den. 

Men jag börjar känna att det är lite för .. Stökigt. Eller inte stökigt heller, men plottrigt. Så nu är jag på jakt efter ett bokställ där jag kan ställa min huvudkalender på skrivbordet, sedan ska även en lack hylla från Ikea upp på väggen där jag tänker ställa de andra som inte används lika ofta. Sådana som kan ställas undan och plockas fram vid behov. 


Men nu är frågan, ska man köpa ett bokställ eller bygga ett själv? För så svårt kan det ändock inte vara. Får se hur jag gör, men ett bokställ ska jag minsann ha! 

Så tror jag att jag kanske ska måla om lite grann, trött på det vita där inne. Lite färg har ingen dött av. Plus att jag ska göra egna posters. Det kommer bli bra det här! 


Kalasfirande!

Hello friends! 

Usch idag tog jag en onaturlig sovmorgon, hur länge jag sov tänker jag ärligt inte dela med mig av. Hehe! Men till mitt försvar så var vi iväg igår och umgicks med goda vänner, sedan valde vi (av någon dum anledning) att se Sagan om konungens återkomst, så vi la oss vid en halv fyra inatt. Men man är bara ung en gång? 

Nu är vi påväg till Miranda som fyller 7(!)år idag, vart har tiden tagit vägen? Fasters lilla plutt är inte så liten längre. 


Ändock är jag så ung? Visst är det konstigt, hehe. Jag lever på hundfiltret och duckface, några år efter men annars är de bra! 


Mjau!

Hello friends! 

Så var det lördag, vi vaknade kring sex imorse. Johan tog sig en kopp kaffe, jag en kopp varm choklad sedan satte vi oss och såg färdigt på Sagan om de två tornen som vi började titta på för någon dag sedan. 

Efter det har jag lullat runt mest och grejat här hemma.  

Jag har fått för mig att jag ska göra egna klistermärken, sagt och gjort så började jag rita. Tror de kommer bli en katt som är grunden, eller vad tror ni? 


Nu ska jag laga lunch sedan ska jag ta bilen en vända. Vart får ni se, antingen senare eller en annan dag! 


Ingen ork!

Hello friends! 

Idag har det varit en latdag utan dess like. Vaknade av Johans väckarklockor imorse. Inte ett dugg pigg! Lyckades somna om ett par timmar till innan Charlie väckte mig ordentligt.

Ja ni ser ju, pigg och happy, eller inte. Har iallafall lyckats ladda upp videon på youtube som jag spelade in igår. Lika så eldat hela dagen, ändock så har de knappt stigit i grader inne. Avskyr de här. Då är det inte alls kallt ute heller egentligen. Men ändock så är det iskallt inomhus. 

borta i skidbacken höll de på för fullt att göra snö tidigare idag, trotts -22 grader. Helt galet! Får se vad morgondagen erbjuder för grader, då energin ligger i botten. Seriöst. Vill ju ut och gå men när näsan fastnar så tappar jag ärligt suget. 


Vad är snacks day?

Hello friends! 

Torsdag för denna vecka och ledig dag, vad mycket (eller lite?) jag kommer hitta på idag! 

Men först ut vill jag förklara begreppet snacks day som jag skrev om tidigare i veckan. Som vi alla vet så håller jag på med min viktresa som går kalas, men för att den ska gå kalas innebär ju detta självklart att jag inte kan vräka i mig hur mycket som helst eller vad som helst. Där kommer snacks day in. 

Alla behöver en godis dag, en frossar dag, ja ni fattar. Jag har valt att lägga denna dag på tisdagar. Många tycker jag är knäpp och att denna dag ska infalla på lördagar. Men för mig har aldrig lördagar fungerat, då har det fortsatt in på söndagen. Nej jag valde tisdagen, det är dagen efter veckans längsta dag (enligt mig) och man har nästintill hela veckan kvar att ta sig igenom. En perfekt dag för gotte! 


Men i och med detta betyder det inte att jag vräker i mig så det står ur öronen på mig när jag är färdig, inte heller betyder det bara godis eller så heller. Nej, tisdagarna är för mig dagar då jag inte bryr mig lika mycket. Men jag släpper inte tyglarna helt! 

Känner jag för att ta två portioner av maten den dagen, så gör jag det! Känner jag att jag vill ha popcorn och titta på film på kvällen, så gör jag det! Känner jag för att plocka fram en liten skål chips, så gör jag det! 

Ibland blir det så lite som en rad choklad, ibland blir det ingenting alls. Det beror helt på mitt humör och vad jag är sugen på. Lika så att än en gång så har jag valt att sluta dricka Coca-Cola vilket jag lyckats med två gånger förr. Jag tar de en månad i stöpet, vill jag låta bli längre ja då gör jag det. Men det är mest för att Coca-Cola är min stora last i livet. Men istället så gör jag mig en flaska med fanta i sodastreamern. Här har jag satt tyglar på mig att jag inte får göra hur många flaskor som helst, då tappar det sin betydelse. Men jag kan pinsamt nog lätt dricka en flaska Coca-Cola själv om dagen. En flaska fanta är ca 1L. Så jag försöker dricka en halv till en hel, ibland mindre. Men aldrig mer än 1L. Då får jag dricka vatten, mjölk eller kanske lättdryck. Jag dricker så mycket vatten man ska om dagen, allt som oftast mer än så. Men det är det där sockerintaget som behöver kontrolleras. När jag inte dricker Coca-Cola så dricker jag i regel mer vatten och mindre annat. Heja mig! 

Så där har vi en liten förklaring till vad snacks day betyder för mig, hur viktigt det är för mig och vad det resulterar i slutändan. En kontrollerad Madde som har bättre koll på sockerintaget och som hjälper viktresan något så enormt! 


Piggelin!

Hello friends! 

Jag vet, det är i princip mitt i natten. Men efter en oplanerad powernap på soffan (vilket ändock betyder att den får mer än väl godkänt!) så blev jag ju självklart pigg och allert.
Så därför matade jag Charlie för kvällen, gick ut och skottade färdigt det som var kvar som jag inte hade kraft kvar till tidigare, bytte plats på bilarna så Johan tar rätt bil till jobbet, satte i motorvärmaren, pulsade mig fram till garaget och hämtade en trave ved. Så nu är jag redo för den där kylan alla pratar om ska komma imorgon. 

Vet dock inte om jag ska se det som positivt att jag har minst lika mycket energi kvar? Tur i oturen då att jag är ledig resten av veckan så de gör liksom ingenting om jag är vaken ett tag nu. Men vad ska jag göra? Hmm.. 


Brr!

Hello friends! 

Så var snart ännu en dag över! Armarna bokstavligen värker efter all snö jag skyfflat de senaste tjugofyra timmarna. Först igår kväll, sedan idag på jobbet för att återigen skotta gården när jag kom hem så bilen tog sig in. 

Jag älskar vintern, jag älskar snön! Men varför måste det vara så kallt? Och varför måste all snö komma med en gång? Det blir liksom övermäktigt! Här hemma har det under det senaste dygnet landat strax kring/över tre decimeter. Än värre att det ska bli hejdundrans kallt imorgon, för att sedan övergå till plusgrader på fredag. Varför kan det inte vars någon måtta med det hela? 


Nej nu ska jag värma kroppen och förbereda kvällsmaten inför att Johan kommer hem. 


Lyckan är total!

Hello friends!

Nu trodde ni kanske att jag glömt av er igen, men icke! Har bara haft så otroligt fullt upp idag. För idag kom nämligen vår nya soffa! ÄNTLIGEN! Tog självklart en "hejdå bild" av gamla soffan och soffbordet.

För att sedan ta en "hej bild" av nya soffan och soffbordet. Som man såklart gör! Vem gör inte det liksom? Jag älskar det! Fullkomligt ÄLSKAR det! Kom även en Molly med på ett hörn som godkänner nya soffan! 

Jag är helt kääär i den! Den är helt perfekt, lite mindre än jag förväntat mig men den kommer duga alldeles fint, nu är det bara kruxet att lära mig leva med lösa kuddar, men det kommer väl. 


Nu är det dags för snacks day och film innan läggdags. Imorgon jobbar jag sista dagen för den här veckan. Helt galet! Har även mer nytt jag vill dela med mig, men vill ha fin fina bilder först! 


Färdigvilat!

Hello friends! 

Så var semester slut, på fler än ett plan. Visst jag e ledig nästan hela denna vecka också, men ingen sammanhängande semester. Jobbar idag och på onsdag. Men det är en till semester som tagit slut nu, igår närmare bestämt. Viktsemestern! Jag har hållt mig stabil på samma vikt hela tiden sedan pausen som startade i november, men nu ska de rasa neråt igen. Ännu mer promenader, ännu mer nyttig! 

Nyckeln till min framgång är beslutsamhet, för detta året har jag valt ordet energi att leva upp till.

Mitt mål när jag startade den här resan i slutet av april förra året var minus tretton kilo. Jag gick ner tjogufem kilo. Detta året har jag inget riktigt viktmål, jag tänker hålla på tills jag känner mig nöjd och mår bra. Nog allt att jag redan nu mår bra, men det finns fortfarande att ta av. 


Jag har "krympt ur" min förlovningsring än en gång, så nu har jag två ringar som är på tok för stora. De flyger bokstavligen av mitt finger, vilket är lite sjukt när man tänker på det. Men jag kommer nog ha den nyaste ringen kring halsen, det blir dyrt annars att byta ring var tredje månad, haha! 


Gott nytt år!

Hello friends! 

Nytt år nya möjligheter, men först och främst vill jag önska er en god fortsättning på det nya året! 

Denna dagen har susat förbi i galen fart känns det som, jag vaknade väl nyss? 

Gårdagen spenderades tillsammans med mina favorit pojkar, stora T åkte till sin mormor i fredags så hon spenderade inte nyår med oss. 

Vi sköt raketer och skålade och åt god mat tillsammans med lilla T. Idag åkte även han till mormor i väntan på att hämtas av mamma. När mitt stora hjärta körde honom passade jag på att plocka ner julgranen. Nu är julen slut hör i vårt hus. 

Har även hunnit med att printat och skurit ut ett kit idag. Lika så spelat in en video, redigerat den och skall snart ladda upp den på youtube. Heja mig! 


Nej nu ska jag socialisera med mitt stora hjärta som influensan lyckats satt klorna i. Tack och hej! 


RSS 2.0