Ansiktsmasken steg för steg!

Det som behövs är en äggvita och en halv citron.
image description
STEG 1: Knäck ett ägg och sålla ur äggvitan. Kasta gulan. Pressa ur citronsaften i äggvitan (Dock ska man helst vända ner det när man vispat äggvitan till ett skum, men det gick lika bra att vispa allting direkt. Tog bara lite längre tid!)
image description
Steg 2: Börja vispa upp allting till ett fast skum. Du vet att det är klart när du kan hålla skålen upp och ner utan att det rinner ur.
image description
Steg 3: För att öppna porerna ordentligt så sätter man på en kastrull med vatten och kokar upp det. (Det är två skålar och två kastruller för jag och Elin gjorde detta!)
image description
Steg 4: Tänker inte visa något bildbevis när jag står ovanför kastrullen, men plocka bort den och häng en frotehandduk över huvudet och basta ansiktet i 5-10 minuter. Man kan knappt andas bara så ni vet! Men då blir man öppen för ansiktsmasken iallafall!
image description
Steg 5: Nu när ansiktet är bastat så är det dags för ansiktsmasken, man ska helst ånga ansiktet innan man gör masken för citronsaften frigör sig ganska snabbt från skummet om man inte applicerar det direkt.
image description
Steg 6: Sedan är det bara att vänta i 20 minuter! Lagomt vid 15 har masken torkat och man blir stel som en planka och kan inte ens lyfta ögonbrynen. OBS! Passa er från att få detta i håret då citron har en uttorkande effekt vilket inte märks i ansiktet men det märktes betydligt mycket mer där jag fick de i håret!
image description

Resume: Jag vet inte riktigt vad jag tycker än.. Ska testa på att göra allting i rätt ordning och som det ska vara innan jag kan uttala mig ordentligt om detta.. Men det sved jätte mycket på ställen där jag hade rivmärken från katterna. Men huden blev mjuk och len iallafall men om man blir REN återstår att se, Rom byggdes ju inte på en dag..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0